לקראת ניתוח לגיד

buganvilia

New member
לקראת ניתוח לגיד

שלום, אלון ואלה כבר בני חודשיים וחצי ועם הגבס השביעי. מחר מתוכננים הניתוחים לגיד אכילס לשניהם.
אשמח לשמוע מכם על התהליך בארץ- כמה זמן בערך ואיך הם התנהגו לכם במהלך ואחרי התהליך.
ליעלי עשו הרדמה מלאה (בארה"ב) כך ש"החוויה" של הרדמה מקומית חדשה לנו....
עוד שאלה כללית לגיבוסים- איך אתם מרגיעים אותם במהלך הגיבוס. ד"ר פאנסקי ממליץ להאכיל מבקבוק, וכך הם יותר רגועים,אך החבר'ה שלי לא לוקחים בקבוק ומאוד לא מרוצים מהתהליך של הגיבוס... יש ימים טובים יותר ( אלה אפילו נרדמה פעם אחת כשגיבס את הרגל השניה) ויש פחות (לרוב בוכים נורא)...
נעשה את הניתוחים בהדסה עין כרם
תודה

אמנם כבר עבר קצת זמן...

הניתוחון לקח אצלינו 20 דק', לא היינו נוכחים בחדר אז אני רק יכולה לשער מה היה שם... ואחרי היא היתה די בסדר לא היה משהו חריג, אני חושבת שנתנו לה אקמולי אחד וזהו.
באופן אישי היא ינקה בתקופת הגבסים אז לא היה לנו בקבוק, ואצלינו הגעתי למסקנה שלא משנה מה אעשה במהלך הגיבוס היא תצרח, אז פשוט הייתי מלטפת אותה כדי שתדע שאני איתה ומיד אחרי הגיבוס לוקחת אותה עליי והיא היתה נרגעת מיד
שיהיה בהצלחה בניתוחים
ושיעבור בקלות

קודם כל - בהצלחה!

בנוגע לניתוח - אצלנו עידו היה צריך להיות בצום כמה שעות (כבר לא זוכרת בדיוק כמה), הגענו לבית חולים ואחרי הטופסולוגיה לקחו אותו לניתוח. אחרי הניתוח נתנו לי להכנס לחדר התאוששות. האחות אמרה לי שלא ממש מצליחים לחמם אותו (בחדר היה מזגן חזק..) שאלתי אם אפשר לקחת אותו אלי והסכימו. שמתי אותו עלי ותוך שניות חזר אליו חום גופו התקין. הוא היה במשך כמה שעות (נגיד 5 בערך) מסטול, ישן וישן ולא רצה לינוק בכלל. כשהתעורר ינק קצת וחזר לישון. הוא היה די הפוך ולמחרת, ואפילו באותו לילה, הכל כבר הסתדר לגמרי.

בנוגע לגיבוסים - אני למדתי את "הטריק" של הבקבוק רק בשני הגיבוסים האחרונים. היה לו קצת לא נעים בכל השאר אבל ישבתי לידו והוא קצת בכה וזהו. לא נעים אבל עובר. הם לא זוכרים כלום

שיהיה המון בהצלחה. שולחת לך בפרטי את הטלפון שלי אם את רוצה גם לדבר שם, וגם מצרפת כמה לינקים משרשורי עבר של הפורום.

לילה טוב
נבט

שחפית82

New member
ניתוח הארכת הגיד

שלום. קודם כל בהצלחה בניתוח מחר. אתם בידיים טובות. אנחנו גם עברנו את הניתוח אצל ד"ר פנסקי והוא גם הרופא המטפל שלנו. לא נתנו לנו להיות במהלך הניתוח בחדר, המתנו בחוץ. אם אני זוכרת נכון מורחים משחת אלחוש (emla) לפני שנותנים את הזריקה להרדמה המקומית. הניתוח כחצי שעה. אני לא זוכרת שהייתה הנהגות חריגה אחרי. חשוב לעקוב שלא רואים דם על הגבס. אולי קצת עייפות ובכי אבל לא משהו מעבר לזה. את הגבס אחרי הניתוח השארנו שלושה שבועות.
לגבי הגיבוסים, אנחנו נתנו בקבוק, מוצץ, ולפעמיים גם מי סוכר עם מזרק. יש להם בעין כרם תבקשי מהרופא, זה יכול להרגיע אותם. בהצלחה!!!!

buganvilia

New member
תודה על התשובות

תודה לכולכן על התגובות והתשובות. מקווה שיעבור להם בקלות עד כמה שאפשר.
בריאות לכולם

למעלה