לקראת נסיעת הכנה למעבר

• פותח הנושא gos
  • פורסם בתאריך

gos

New member
לקראת נסיעת הכנה למעבר

היי,

עוד חודש בערך נוסעים לנסיעת הכנה לקראת מעבר ל"ואלי" שמתוכנן בסוף אפריל.
(ויזת E, הורים +2 ילדים בני 3 ו4 חודשים).

1. יש לי חשבון בנק אמריקאי (Citi) שעשיתי לפני כשנה בניו יורק (רק על שמי, אישתי לא בחשבון) - מה נכון לעשות? לפתוח שם חדש לשנינו יחד? חדש לכל אחד? חדש לה ולהעביר את שלי לסניף שם? אני אפילו לא יודע מה היתרונות והחסרונות.

2. סלולרי - רוצים 2 קווים + קו ישראלי כזה. מה הכי משתלם היום בין החברות האמריקאיות? האם אוכל לפתוח חשבון למספר סלולרי לפני שיש לי SSN?

3. בחשבון שלי נכון להיום יש לי רק Debit Card, אוכל להוציא Secured / credit card כבר עכשיו או שאצטרך לחכות למתי שיהיה לי חשבונות מחוברים לחשבון ומשכורת?

4. שאלה שבטח אני כבר אמור לדעת עליה את התשובה אבל תמיד במשכורת מדברים שנתי, איך זה עובד בתכלס? המעביד עדיין מעביר כל חודש את הסכום / המס כן יורד מהתלוש ובסוף השנה רק עושים מאין תאום מס לראות שבאמת הכל היה ע"פ תכנון?

5. כל דבר שעולה לכם בראש שנכון ונבצע בנסיעת ההכנה (שבוע שם ואחרי זה מגיעים כבר עם כל המשפוחה) אשמח שתכתבו (גנים ודיור זה ה-obvious).

תודה!!

Fellowship

New member
בנוגע ל 2-4

2. העלות הממוצעת היא בין 25$-35$ לקו, תבדוק למי יש כיסוי טוב באיזור שלך,
אפשר לבדוק באינטרנט ו/או יגיבו לך כאן.
אין צורך ב SSN לחבילות Prepaid (גם ל T-Mobile יש אפשרות ללא SSN).
בנוגע למספר ישראלי, יש לנו של חברת local03, כ 10$ בחודש.
&nbsp
3. אני מניח שאין לך היסטוריית אשראי (למרות שאפשר גם ללא SSN),
לכן לדעתי להוציא SSN ולאחר מכן להוציא כרטיס Secured, מניסיוני עדיף של Discover.
בהגשת הבקשה יש למלא מספר פרטים, לרבות הכנסה שנתית, אבל לא ביקשנו מאיתנו אסמכתא לפרטים שמילאנו, אני מניח שיכולים לבקש.
&nbsp
4. אני מניח שזה משתנה בין מעסיקים, אבל מנסיוני הדל, מקבלים תלוש שכר,
מקבלים את השכר לחשבון הבנק (אני מניח שיש מקומות שבמקום העברה בנקאית מוסרים המחאות, ולא בהכרח חודשיות).
אתה צריך לשלם מס ל State באופן עצמאי (ובחלט מהמקומות גם ל County), אני מניח שגולשים אחרים ידעו לומר לך טוב יותר (אפשר גם לגגל),
אם אני מבין נכון מס פדראלי המעסיק מוריד מהתלוש ובכל מקרה צריך להגיש דו"ח שנתי ל IRS.

rainbow188

New member
גם אני שאלי פה את השאלה הזו בפברואר/מרץ שנה שעברה

נסה לחפש את השרשור. כמה רעיונות: 1.לבחור מזרנים אלא אם תשנו במלון בהתחלה. קבלו הצעות מחיר על המזרנים שאתם אוהבים. אחכ כשתעברו אולי הם יהיו דגמים ישנים ויהיו בהנחה (חסכנו ככה יותר מאלף דולר). 2. כן! תוציא כרטיס אשראי, אפילו secured. ותשתמשו... אפילו להזמנות באמזון. 3. תבררו טוב טוב איזה חיסונים הילדים יצטרכו במסגרות ותעשו בארץ.

gos

New member
תודה!

אנחנו מביאים את המזרון שלנו איתנו מהארץ .. :)

איך אני יכול להוציא כ. אשראי Secured לפני שיש לי SSN בCITI? מישהו יודע?

KallaGLP

New member
המזרונים הישראלים אינם מתאימים לגודל המיטות בארה"ב.

gos

New member
מביאים גם את המיטה במכולה.

וגם סדינים.

KallaGLP

New member
למכולה לוקח חודשים להגיע. לרוב יותר מ-3.

מה תעשו עד אז?

miado

New member
מזרן מתנפח

יש מזרנים נוחים וגבוהים (high rise) באיזור 50-70 דולר.

לדעתי מתאים גם לכמה חודשים (אבל זה עניין של טעם). מכיר כמה אנשים שעשו את זה עד שהמכולה הגיעה. כמובן פחות מתאים אם יש בע"ח.

John the Savage

New member
קנינו פעם את אחד המזרונים המתנפחים ההכי איכותיים שמצאנו

קנינו סוג שאמור להיות אחד ההכי איכותיים, שעלה מעל 100$. עם הביקורות ההכי טובות גם באמזון וגם במקומות אחרים. ישנו עליו יומיים, וזה היה יומיים יותר מידי. אני לא רואה את עצמינו ישנים על מזרון כזה כמה חודשים.

d a p h n a

New member
דווקא לא מסכימה אתכם

מכרנו את המיטה שלנו כשבועיים לפני שעזבנו את ארה"ב. כדי להחזיק אותנו בזמן הזה, קנינו ב-50$ מזרן מתנפח גבוה. ישנו עליו, שנינו יחד, במשך כשבועיים, והיה בסדר גמור. ואנחנו אנשים די רגישים לענייני מיטות.

klemiki

New member
קונים מזרן זול מאיקאה, יש ב 200$ מספיק בהחלט לכמה חודשים

בסוף תיסחפו גם מיטה וזהו חחח

ilanvag

New member
רציתי לכתוב תגובה דומה לזו של קאלה וג'ון. ויתרתי.

חשבתי לעצמי שאולי אני מפונק, רק אני לא הצלחתי לישון על מזרון מתנפח, וקמתי כל הזמן עם כאבי גב. מבין עכשיו שזה לא משהו שייחודי רק לי.
&nbsp
אגב, במקום מזרון מתנפח, יש מזרון לטיולים שהם כמו מזרון יוגה, רק עבה יותר (טיולים שבהם מעמיסים הכל על הרכב... לא משהו שסוחבים כשיש תיק על הגב). אלו מזרונים ליחיד שהם קצת יותר טובים, עדיין לא כמו מזרון איכותי, אבל עם אלה אני יכול להסתדר. קנינו בזמנו בקוסטקו, יש להם בדרך כלל לפני הקיץ, והם לא רעים.

KallaGLP

New member
ליומיים קמפינג בהחלט אפשר להסתדר כמעט עם כל מזרון.

תמיד היו לנו כאלה למטרה זו. בנוסף קנינו מזרון שאמור להיות ממש איכותי שאמור היה לשמש לאירוח, אבל אחרי שניסינו אותו בעצמנו החלטנו שלא נעשה דבר כזה לאורחים. אולי אנשים מאוד צעירים ועם גב מאוד בריא יכולים להסתדר עם זה במשך תקופה, אבל אנחנו כנראה כבר לא בקטגוריה. מילא שבוע-שבועים בלית ברירה, אך במשך 3-4-5 חודשים? אין מצב.

John the Savage

New member
תשובות

1. כרגע טוב שיש חשבון בנק אחד בשביל ההתחלה. לא קשה לעבור חשבון בנק בארה"ב, אז עם כל הסידורים של המעבר אפשר להשאיר את ההחלטה אם לעבור בנק לשלב מאוחר יותר. בשלב הזה פשוט תוסיף את אישתך לחשבון. אני אוהב את קפיטל וואן 360, אבל כאמור לא דחוף לשנות חשבון בנק.

2. הכי חשוב לבדוק מה הכיסוי של כל אחת מהחברות באזור שלכם. בארה"ב יש אזורים בהם יש לחלק מהחברות כיסוי חלקי אם בכלל. בשלב הבא, כדאי להשוות את המחירים בחברות הגדולות למחירים בחברות וירטואליות שעובדות על התשתיות של החברות הגדולות. כך אפשר לקבל אותו כיסוי במחירים זולים יותר.

3. ברגע שיש SSN, תוציא סקיורד. יש אמנם דרכים לצבור היסטורית אשראי גם בלי SSN, אבל מכיוון שנשמע שתקבל מספר SSN די מהר, עדיף לא להסתבך.

4. בכל חברה מחלקים את המשכורת השנתית לתשלומים תקופתיים. יש חברות שמשלמות משכורת כל שבועיים (הכי נפוץ במגזר הפרטי), יש כאלו שפעמיים בחודש, יש כאלו שפעם בחודש (נפוץ יותר במגזר הציבורי ובאוניברסיטאות), ויש אפילו כאלו שמשלמים כל שבוע. בכל תלוש משכורת מנכים סכום משוערך למס הכנסה, ובסוף השנה מגישים דו"ח סופי ומתחשבנים עם מס הכנסה. בתחילת העבודה תתבקש למלא טופס בשם W4 בו מחשבים "נקודות" (allowences) שמשפיעות על סכום הניכוי. בהתאם למה שאתה בוחר, יכולים לנכות לך קצת יותר בכל תלוש ואז רוב הסיכויים שתקבל זיכוי, או קצת פחות ואז יש סיכוי שתצטרך לשלם עוד בסוף השנה.

למעלה