לקראת סוף שבוע.אוכל קדימה אוכל

orlu

New member
לקראת סוף שבוע.אוכל קדימה אוכל

והפעם מרק שעועית .האמת לא ניראה שיהייה מספיק קר אבל מי צריך קור למרק שעועית (האמת???אני) אז ככה על האש כרגע שעועית מעורבת שלושה צבעים שהושרתה הייטב גרונות הודו הרבה הרבה שום מלח פילפל פפריקה כמובן=============מלח רק לקראת סוף הבישול חתיכות קטנות של בשר בקר וגולת הכותרת שלי בשר
מעושן יש בסופרים בואקום כל מיני חלקי עוף רק לא חזה כל החלקים האחרים כן. ועל אש קטנה קטנה קטנה עוד ועוד קצת זמן ובתיאבון

orlu

New member
תמונה מדהימה צלמניה,ומזכירה לי

קוריוז,תמיד בהונגריה נידלקתי על שרשראות הפפריקה פעם אחת גם החלטתי לקנות,ורכשתי מיגוון של כל מיני סוגים רק לא לקחתי בחשבון שזה צריך להיות באויר הפתוח,והכל העלה עובש ולא הגיע לארץ מאז אני קונה בארץ כמויות ועושה לי ולמתנות שרשרות מדליקות

orlu

New member
ביצקניות,נוקדלי כזה כאילו??או של

גולש......... לא חשבתי על כ ך מעולם לא עשיתי

ok45

New member
צ'יפטקה

לבצקניות הנהדרות שבמרק השעועית וגם במרק הגולש (אצל אמא שלי) קוראים צ'יפטקה....זה כמו נוקדלי קטנים טעימים שעושים למרק נפלאות.

עב

New member
והמתכון איהו?

כאן לא מזכירים סתם אוכל שיפעיל את בלוטות הרוק. כאן מבשלים!!! (טוב לא ממש)

הדוציקם

New member
מה אתם אומרים על האוכל בטלביזיה

ממש התרגשתי לראות כיצד מכינים את האוכל הכניסו אותי חזרה למטבח של אמי ז"ל שיהיה שבת שלום אצלי מחר ארוכת צהרים גולש ונוקדלי אתם מוזמנים

עב

New member
המשפחה של אמי מנירבאטור

סבתא שלי נולדה שם למשפחת מנדל MANDEL ואני מחפשת בנרות חומר על הקהילה הזאת. ORLU כבר שלחה לי משהו מצפת וטומי מצא אתר אינטרנט עם תמונות מעכשיו. מצאתי גם מידע על פאל מנדל שהיה חבר פרלמנט. הייתי רוצה להגיע לתמונות מחיי הקהילה ויותר מידע על משפחת מנדל. מייסד הקהילה היהודית בנירבאטור היה שמעון מנדל, היו לו 5 בנים אך אינני יודעת מה שמם ומי היו צאצאיהם. אז אולי את יודעת משהו, או הבן דוד שלך? תודה מראש!

vera2

New member
לדוציקם שבוע טוב../images/Emo53.gif

אם השבוע תדברי עם המשפחה שלך בNYirbator תשאלי אותם אם הכירו את משפחת ויס היה להם בן אחד והם היגרו לאוסטרליה. נדמה לי שלבן קראו טומי האשה היתה ממשפחת פיקסלר תודה ושבוע טוב Vera

הדוציקם

New member
vera2 servuc אני לא יכולה לעזור ../images/Emo7.gif

לעזור בסוף המשפחה שלי nyirbogdany דרך אגב אני ממשפחת ויס מצד אמי שגרו nyir tas

ok45

New member
מתכון

יש מתכון בספר "פפריקה" סרקתי אותו אבל לא יודעת אם מותר להציג אותו כאן זכויות יוצרים וכו' באם ניתן, אנא השאירו הודעה.

טומי*

New member
מותר כמובן......./images/Emo92.gif

עם מתן קרדיט לכותב/ת וציון המקור של המתכון

ok45

New member
צ'יפטקה

באישורו של טומי ובאדיבותו של טומי האחר מתוך פפריקה/טומי לפיד בהצלחה ובתיאבון

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif צ'יפטקה

לאימי ז"ל, היתה מסננת עם חורים גדולים, מיועדת לצ'יפטקה ולנוקדלי. הרבה יותר קל מאשר לחתוך עם סכין. חפשתי בחנויות, אפילו בבני ברק שהיא הונגריה קטנה, (מלאה בהונגרים), וגם שם אין. אולי מישהו מכם יודע אם ואיפה אפשר לקנות את המסננת המיוחדת הזאת? (אפילו שקלתי להזמין אצל פחח) evike

למעלה