לקראת סיום הכנת טופו "אראספיאיידיתא" בנוסחה חדשה

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
לקראת סיום הכנת טופו "אראספיאיידיתא" בנוסחה חדשה


החלטתי לעשות נסיון חוזר להכין טופו תוך שימוש במלח אנגלי כמגבן (מה שבעבר נכשל טוטאלית). אולם הפעם, כתוספת הוספתי גם מלח לימון.
בינתיים זה נראה לא רע אבל כמות הטופו המתקבלת נראית מועטה.
כשאסיים אביא תמונות ותוצאות מדוייקות.
 

RSPA

New member
טוב, יצא טופו לא רע בכלל.

החומרים שהשתתפו: 1/2 קילו פולי סויה יבשים (ומושרים 8 שעות), 1/2 3 ליטר מים , כפית גדושה אבקת מלח לימון מדוללת ב 1/4 כוס מים, כפית מלח אנגלי.
יצא בסוף 630 גרם טופו רך אך יציב דיו. טעם - ניטרלי לחלוטין.

מצרף תמונות מהתהליך.











 

Dr T noki

New member
סחתיין על ההשקעה!


חוץ מזה שזה מגניב מאד שהכנת לבד
האם מבחינה כלכלית וזמן ההשקעה זה שווה? כלומר החומרים משמעותית יותר זולים מרכישת טופו מוכן?
 

RSPA

New member
התשומות המושקעות הכוללות הופכות את זה ללא-כדאי.

למעט, אם מדובר בניסוי כלשהו לסיפוק סקרנות אישית שהוא גם בבחינת אתגר אישי. זה בהחלט שווה השקעה!
 

ladybug6

New member
אה, עכשיו ראיתי שכבר שאלו וענית

בכל זאת כל הכבוד. :)
 

RSPA

New member
לענין הכדאיות כדאי להוסיף עוד משהו...

וזה התגלה לי רק היום לאחר שהטופו שהה לילה במים במקרר. הטעם והמרקם איכותיים הרבה יותר מאלה של כל סוגי הטופו הרגיל שקונים בסופר (לא יודע לגבי קאדיתא כי לא ניסיתי). פשוט מעדן !
 

ladybug6

New member
מעצבן שזה תמיד ככה!

גם גבינת סויה ביתית. מזל שאותה קל להכין והטירחה לא גדולה מדי...
 
למעלה