לקראת ערב חיסנתי את שני הכלבים שלי

pynokyo

New member
לקראת ערב חיסנתי את שני הכלבים שלי

הכלב הזכר נראה די בסדר הכלבה נראית נורא מסכנה, רועדת קצת, נמתחת בחוסר נוחות, לא קופצת כרגיל - נראה כאילו משהו מפריע לה. הוטרינר אומר - תגובה לגיטימית - עד 48 שעות. האם באמת כל החיסונים שנותנים לנו ולבעלי החיים - באמת מונעים את המחלות מפניהן מחסנים אותנו? אני די לחוצה - מחדירים לנו/להם חיידים מומתים - ומצפים שהגוף יתמודד איתם. אבל אצל כלבים - זה כל שנה - אותם חיסונים, אותם חיידקים - למה? למה לקחת גוף בריא ולהחדיר לו מחלה?! אצלנו בני האדם - נותנים חיסונים למחלות ילדים בילדות - אצל כלבים נותנים להם כל החיים - כל שנה - למה? אני ממש לא רגועה - רוצה את הכלבה שלי שמחה ועליזה בחזרה. למישהו כאן יש ניסיון עם חיסון כלבת וחיסון משושה - והשפעתו על חיית המחמד?

זאת תופעה נורמלית

כמו אצל בני אדם, לפעמים החיסונים יוצרים ראקציה בצורת תשישות, חום, רעידות וכו'. זה אמור לעבור לבד אחרי 24 שעות. אם זה לא עובד אחרי 24 שעות מומלץ להתייעץ שוב עם הוטרינר. אגב, גם לבני אדם יש חיסונים שלא מחזיקים לכל החיים: טטנוס, למשל. חיסון כלבת מניעתי שעושים לבני אדם מחזיק מעמד 5 שנים. וכן, לשאלתך, החיסונים ברובם המכריע של המקרים אכן מחסנים ואכן מונעים את הדבקות הכלב במחלות. חיסוני משושה (וגם כלבת, אבל לגבי החיסון הזה זה לא רלוונטי כייון שלפי החוק מחוייבים לחסן כל שנה) מספקים הגנה חיסונית ליותר מ-12 חודשים. בחו"ל אפשר לעשות אחרי שנה בדיקת נוגדנים על מנת לראות אם יש צורך לחזור על החיסון או שאפשר לקפוץ שנה. עלות בדיקת הנוגדנים גבוהה ולכן לא משתלם כלכלית לעשות אותה. רוב הכלבים לא מפתחים ריאקציות לחיסונים ולכן אין סיבה ממשית להמנע מחיסונים שנתיים. אם את רוצה לקחת על עצמך את האחריות את יכולה לעשות כל שנתיים חיסון משושה במקום כל שנה ולסמוך יידיך על הסטטיסטיקה שמראה שהחיסון תופס ליותר משנה. אגב, אותם מחקרים ממליצים לחסן את הגורים בחיסונים חוזרים וכן לחזור על החיסון פעם בשנה בשנים הראשונות לחיי הכלב. חוץ מזה, אם הכלבה קיבלה את שני החיסונים יחד כדאי להבא להפריד לה אותם.

pynokyo

New member
תודה על התשובה המעמיקה

בינתיים כבר בוקר - נראה שהכלבה התאוששה. למרות שעדיין יש תחושה שמקום הזריקה מפריע לה קצת. כן, היא קיבלה את שתי הזריקות יחד - גם בשנה שעברה, כשעה שעתיים לאחר הזריקה קצת רעדה והיתה מסכנה - אבל בבוקר עבר לה. הכלבה בת 4 - ובצער בעלי חיים אמרו לי שהמשושה נועד לכלבים עד גיל שנתיים - מאחר וזה חיסון נגד מחלות "ילדים/גורים". אצלנו בארץ מחסנים ב"משושה" עד שנתם האחרונה - אני מחסנת רק כדי לא לקחת סיכון - מצד שני זה נראה כניצול לרעה תמימותם של אנשים, חוסר יכולתם של הכלבים לדבר - ובעיקר עשיית רווח כספי. שוב תודה על התשובה המורחבת והמעמיקה.

גם כלבים בוגרים יכולים לחלות במחלות

נגדם פועל חיסון המשושה. לרוב גורים, כמו ילדים, חולים במחלות האלו בצורה קשה יותר. מצד שני, ראיתי כבר כלבים בוגרים שלא חוסנו שחלו במחלות שבחיסון (אפילו אלנו הנפוצות כמו פרוו וכלכלבת) ואפילו מתו מהן... אם את רוצה לקחת את הסיכון עליו דיברתי הייתי ממליצה לך לחסן את הכלבים במשושה לפחות כל שנתיים-שלוש.

pynokyo

New member
לא, לא לוקחת סיכון - רק הבעתי מחשבותיי בקול

תודה על המידע.

למעלה