לקראת פגישה בפורום עם ד"ר בן עמיתי

• פותח הנושא etyi
  • פורסם בתאריך

etyi

New member
לקראת פגישה בפורום עם ד"ר בן עמיתי

שלום לך! בני נולד עם המנגיומה על האף וקבל במשך 7 חודשים סטרואידים. היום הוא בן 19 . עדיין לא ברור לנו האם ניתן לבדוק השפעות סטרואידים . אודה לתשובתך. אמא של ב.

galitda

New member
שאלה לד"ר בן אמיתי

שלום רב, לא בטוח שאוכל להתחבר בשעת הפורום, אך להלן שאלותי: לבתי בת 10 חודשים המנגיומה בדרכי נשימה ומטופלת בסטרואידים מזה 8 חודשים. בעקבות הטיפול ניכרת השפעה טובה במצבה של בתי, אך עדיין מדי פעם יש נסיגה והסטרידור מתגבר. כפי שנמסר לנו קיים ניתוח בליזר לצריבת ההמנגיומה, אשר נערך מס' פעמים בשניידר. לגבי הניתוח: כיצד מבוצע? מהם סיכויי ההצלחה? האם הנך סבור כי יש בארץ מספיק נסיון בביצוע הניתוח הנ"ל או שעדיף לבצעו בחו"ל? מה הסיכונים בניתוח? האם להערכתך עדיף טיפול ממושך בסטרואידים, על כל הקשיים שבטיפול זה, או לבצע את הניתוח? ובעניין אחר: האם המנגיומה או נגעי כלי דם אחרים הינה תורשתיים? האם בדקו את הנושא הזה? תודה, גלית.

ori

New member
טיפולי לייזר

תשובת ד"ר בן אמתי: חשוב לדעת מה גודלה של ההמנגיומה, והאם יש מגמת נסיגה. ייתכן שאין כל צורך בטיפול בלייזר. יש נסיון של טיפול בלייזר , קשה להעריך סכויי הצלחה מבלי לראות הילד. לשאלתך השניה - יש תאורי בודדים של הורשה משפחתית של המנגיומות, בד"כ מדובר במקרים בודדים ולא תורשתיים בברכה

שאלות לד"ר בן אמיתי

לא אוכל להתחבר לפורום הערב וכן אני מפנה את שאלותי מראש ד"ר בן אמיתי שלום אני אם לילד בן שנה וארבעה חודשים שנולד עם כתם לידה מסוג congenital Nevus על גב כף היד וחלק מהזרוע. בקרנו אצלך והמלצת על הסרת הנגע והפנת אותנו לד"ר קלדרון (כי אנו תושבי הצפון) היינו אצל ד"ר נעם קלדרון מבי"ח רוטשילד שהמליץ על הסרת הנגע והשתלת עור. ברצוני לדעת האם זו אכן הדרך לטיפול בנגע או שקיימות אפשרויות נוספות ומי הרופאים שמתמחים בטיפול בנגע מסוג זה והאם יש רופאים שכאלה באזור הצפון(חיפה) אודה לך מאד על תשובתך בברכה אביב

wieci

New member
לד"ר בן אמיתי שלום

לבתי בת 4 חודשים יש המנגיומה בשפה התחתונה. לפני כחודש היינו אצל רופא עור אשר המליץ לא לגעת בהמנגיומה, ובתחילת השבוע היינו אצל כירורג פלסטי ברמב"ם אשר המליץ על 4-5 טיפולי לייזר "מונעים" בהרדמה מלאה. רק אציין כי לאחר שהיינו אצל רופא העור, ההמנגיומה החלה לגדול, וכיום היא כמעט פי שניים מגודלה דאז. רופא הילדים שלה השבוע אמר כי ההמנגיומה דינמית ועשויה להפריע לה בקרוב למצוץ ולאכול. רציתי לשאול מהן דרכי הטיפול המומלצות לתינוק בגילה בנגע זה, מהם הסיכונים בכל טיפול, והאם עדיף לא לגעת בהמנגיומה אלא רק לעקוב ולראות מה קורה. רצ"ב תמונות של ההמנגיומה כמה שניתן היה לצלם. תודה מראש, רותי

נופר30

New member
לא ד"ר אבל לנו יש בדיוק

אותו הדבר ובנתיים לא ניצפות בעיות אמרו לנו לחכות לגיל שנה

נופר30

New member
ולשאלתי

בנתיים אצלנו פסקה הגדילה של המניגיומה אבל כיצד אני בודקת שאין במקומות אחרים בגוף והאם מומלץ לעזוב את זה ורק לעקוב כי לא נראה שזה מפריע לילד

ori

New member
תשובתי

תשובת ד"ר בן אמתי: ממה שניתן לראות בתמונה, אכן מומלץ להמנע מטיפול בשלב זה ולהתמיד במעקב. בברכה

ori

New member
המנגיומה על השפה

תשובת ד"ר בן אמתי: אכן ילדה מתוקה. קשה לראות בתמונה את גודלה של ההמנגיומה ( האם התמונה מעודכנת? האם מערבת את רירית השפה הפנימית? ) לטיפול מוקדם בלייזר אין השפעה מונעת על התפתחות ההמנגיומה ( עובדה שפורסמה בספרות הרפואית ב LANCET לפני כשנה ) , ואין הבדל בגודלה של ההמנגיומה בין קבוצת המטופלים ואלה שלא טופלו בלייזר. אם יש גדילה ניכרת של ההמנגיומה , ניתן לשקול טיפול בסטרואידים, בשאר המקרים, עדיף להסתפק במעקב בלבד. בהמנגיומה של השפה יש לעיתים צורך בהתערבות כירורגית, באותם מקרים בהן נוצר עיוות במראה השפה. בברכה

ori

New member
שומה מולדת גדולה

תשובת ד"ר בן אמתי: גם שאלה זו לא שייכת לפורום זה שומה ענקית מקובל להסיר בגיל הינקות. כריתה וכיסוי בשתל עור הינה אחת השיטות המקובלות. הטיפול מבוצע ע"י כירורג פלסטיקאי בברכה

שאלה לד"ר בן אמיתי..

אחייני בן 2.5 נולד עם המנגיומה מתחת לעין שמאל. כשנולד נאמר לנו שאין טעם לגעת בה, היא תיפול לבד, רק יש לעקוב אחרי גדילתה. אומנם היא גדלה קצת, אך כבר מעל לשנה היא במצב סטטי ללא שינוי. שאלותיי הן: האם יש טעם להוציא אותה-היא אינה מפריעה לו-רק מבחינה אסטתית "היא לא נעימה לעין"? האם ישנו עדיין סיכוי שהיא תיפול לבדה כמו שנאמר לנו בסמוך ללידה? ומה הסיכון בניתוח לייזר להסרה-לפעוט בגיל כזה? לתשובותיך אודה דודה מודאגת.

ori

New member
המנגיומה תחת העין

תשובת ד"ר בן אמתי: המנגיומה אינה נופלת אלא קטנה בהדרגה. כ 10% מהמקרים נסוגים מדי שנה, כלומר 10% מהמקרים ייסגו תוך שנה , 20% תוך שנתיים וכן הלאה. העזרו לכן בסבלנות. כ 50% מהמקרים ייסגו לחלוטין מבלי להותיר כל סימן. הטיפול בלייזר אינו מיועד להסרת המנגיומות כטיפול שגרתי, יש גם לזכור שעומק החדירה של הלייזר הינו כ 1 מ"מ בלבד בברכה

היום בתפוז ../images/Emo43.gif../images/Emo82.gif

הערב ב-19:00 יתארח ד"ר דן בן אמיתי, סגן מנהל בי"ח שניידר ומנהל יחידת עור ילדים, ויענה לשאלות גולשי תפוז בפורום המנגיומה ונגיעי כלי דם.
ב-20:00 תגיע אידה, עובדת סוציאלית, לפורום נפגעי/ות תקיפה מינית, תקשיב ותייעץ לכם. ניתן להשאיר הודעות לאידה כבר עכשיו בפורום.
אריה ויינר, מנהל הנדסת רשת ובעל הסמכת CCIE של סיסקו יענה לשאלותיכם הערב ב-21:00 בפורום מומחי IT. הקדימו להשתתף בדיון בפורום.

שאלה לד"ר בן אמיתי

שלום!אני בת 16 ויש לי ורידים ברגליים (או ליתר דיוק - דליות).. רציתי לדעת מה ניתן לעשות כדי להעלים/לטשטש אותם?? חוץ מניתוח,כי לא מנתחים נערות בגיל שלי..עוד מעט קיץ ואני רוצה ללכת לים ולבריכה מבלי שייצחקו עליי... יש איזו משחה/טיפול שאני יכולה לעבור בגילי?? תודה רבה

ori

New member
דליות

תשובת ד"ר בן אמתי: דליות אינן במסגרת פורום זה. הטיפול בנגע זה מבוצע ע"י כירורג כלי דם בברכה

odeia

New member
שאלה על cmtc

לבתי, בת 8 חודשים יש: Cutis marmorata telangiectatica congenita (CMTC) ברגל שמאל (על כל הרגל) וכתם קטן נוסף בעפעף., לאחרונה שמנו לב שהכתם/נגע מתפשט לעוד מקומות ברגל כמו ישבן, ברך ועוד. על מה זה יכול להעיד? האם הנגע הזה משפיע על חום הגוף של התינוקת? האם יש דברים שאנחנו צריכים לשים לב אליהם? ביום שני אנחנו צריכים להיות אצל ד"ר שני אילת בבי"ח העמק, האם היא מתמחה בתחום זה?

ori

New member
CMTC

תשובת ד"ר בן אמתי: CMTC הינו פגם מולד של כלי דם קפילרים בעור. הנגע חולף בהדרגה בעשור הראשון לחיים ב 65% מהמקרים. הנגע קשור בהפרעות שונות השכיחות שבהן - הבדלים בגודל הגפה המעורבת בהשוואה לגפה השניה. שינויים בטמפרטורה חיצונית (חדר קר) יכולים להדגיש ולחשוף אזורים בהם לא הבחנתם בעבר אין לנגע השפעה על חום הגוף. ד"ר שני הינה רופאת עור ילדים מצוינת, ובעלת ידע רב בטיפול בנגעים שכאלה בברכה

jif

New member
ציסטה דרמואידית

ד"ר בן אמיתי שלום. אני מפנה אליך שאלה בעניין אחייניתי. כפי שתראה בתמונה המצ"ב אובחן שהבליטה מעל עינה היא ציסטה דרמואידית. רציתי לקבל קצת מידע על זה וכיצד מטפלים בה, מתי אפשר להסיר אותה וכיצד? (הקטנה בת 4 חודשים ויש לה את זה מגיל חודש). תודה מראש על תשובתך.

למעלה