מתכון לאוזני המן ../images/Emo151.gif
מתוך הספרעוגות לכל חג של חנה שאולוב אני אישית נעזרת המון בספר הזה לאפיה עם בנותיי חומרים: 300 ג' מרגרינה רכה 1 ביצה +חלמון קורט מלח 1 כף תמצית וניל 3\1 כוס סוכר 30 ג' שמרים 4\1 כוס חלב 4 כוסות קמח רגיל 1 כפית א.אפייה למריחה: 1 ביצה טרופה לקישוט: אבקת סוכר למלית פרג: 150 גרם פרג טחון 2\1 כוס חלב 4 כפות סוכר 50 גרם צימוקים אופן ההכנה: מבשלים בסיר קטן את כל חומרי המלית בבחישה מתמדת דקות אחדות,ומצננים מעט. בוחשים בקערה את המרגרינה ,הביצה,החלמון,קורט מלח,תמצית וניל והסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. ממיסים את השמרים בחלב פושר ומוסיפים אותם לתערובת המרגרינה.בוחשים היטב. מוסיפים את הקמח המעורב בא.אפייה ולשים הכל לבצק. מקררים ל24 שעות,ומחלקים את הבצק לשני כדורים. מרדדים כל כדור לעלה ,קורצים עיגולים בכוס או חותכן מתאים. מניחים במרכז כל עיגול חצי כפית עד כפית מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות. מורחים על אוזני ההמן ביצה טרופה,אופים בחום בינוני 20 דקות או עד שצבען זהוב בהיר ,מוציאים, מקררים ובוזקים אבקת סוכר בתאבון