לקראת פורים הקרב ובא

לקראת פורים הקרב ובא ../images/Emo151.gif

בואו נשרשר אוזני המן מתכונים ,סדנאות מצולמות יתקבלו בברכה
 

litzuf

New member
לא אוהבת אוזני המן בכלל....

אני יש לי שריטה... רק בגלל שזה נקרא אוזן המן.... המילה אוזן... מונעת ממני לאכול את זה......
 
מתכון לאוזני המן ../images/Emo151.gif

מתוך הספרעוגות לכל חג של חנה שאולוב אני אישית נעזרת המון בספר הזה לאפיה עם בנותיי חומרים: 300 ג' מרגרינה רכה 1 ביצה +חלמון קורט מלח 1 כף תמצית וניל 3\1 כוס סוכר 30 ג' שמרים 4\1 כוס חלב 4 כוסות קמח רגיל 1 כפית א.אפייה למריחה: 1 ביצה טרופה לקישוט: אבקת סוכר למלית פרג: 150 גרם פרג טחון 2\1 כוס חלב 4 כפות סוכר 50 גרם צימוקים אופן ההכנה: מבשלים בסיר קטן את כל חומרי המלית בבחישה מתמדת דקות אחדות,ומצננים מעט. בוחשים בקערה את המרגרינה ,הביצה,החלמון,קורט מלח,תמצית וניל והסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. ממיסים את השמרים בחלב פושר ומוסיפים אותם לתערובת המרגרינה.בוחשים היטב. מוסיפים את הקמח המעורב בא.אפייה ולשים הכל לבצק. מקררים ל24 שעות,ומחלקים את הבצק לשני כדורים. מרדדים כל כדור לעלה ,קורצים עיגולים בכוס או חותכן מתאים. מניחים במרכז כל עיגול חצי כפית עד כפית מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות. מורחים על אוזני ההמן ביצה טרופה,אופים בחום בינוני 20 דקות או עד שצבען זהוב בהיר ,מוציאים, מקררים ובוזקים אבקת סוכר בתאבון
 
עוד מתכון שאנחנו עושות המון ../images/Emo194.gif../images/Emo197.gif

גם מתוך הספר עוגות לכל חג של חנה שאולוב אוזני המן פריכות לבצק: 4 כפות שמן 100 ג' מרגרינה 100 ג' חמאה 2\1 כוס מיץ תפוזים 4\1 4 כוסות קמח מעורב בשקית א. אפייה 1 כף תמצית וניל 2 ביצים 4\3 כוס סוכר למלית: 200 ג' פרג טחון 3\1 כוס חלב 4 כפות סוכר 50 ג' צימוקים 2 כפות פירורי לחם אופן ההכנה: שמים את כל חומרי המלית בסיר,מערבבים מעט ומבשלים 2 דקות תוך בחישה אם יש צורך אפשר להוסיף מעט נוזלים נוספים. מערבלים במהירות איטית את המרגרינה,החמאה,השמן והסוכר עד שמתקבלת בלילה חלקה. מוסיפים בהדרגה ביצה אחר ביצה,את תמצית הווניל,ובסוף את הקמח והמיץ לסרוגין ולשים עד שהבצק מוכן. אם צריך אפשר להוסיף קמח מכניסים את הבצק למקרר לכמה שעות ליפני שממלאים אותו. מוציאים מהמקרר מרדדים על משטח מקומח את הבצק או חלק ממנו, קורתים עיגולים בעזרת כוס. ממלאים בעזרת כפית חלק מהמילוי וסוגרים לצורת אוזן המן. אופים 25דקות עד שאוזני ההמן משחימות,ומצננים. בוזקים אבקת סוכר. בתאבון
 

אילנית12

New member
ניקרא טוב,כמה ימים הם יכולים להשאר

פריכים? ו האם אפשר לפי דעתך להכין יומיים מראש? הכוונה למתכון ללא השמרים.
 
מתכון לאוזני המן

בצק פריך לאזני המן / שי עשהאל 100 גר' חמאה רכה 3/4 כוס סוכר קורט מלח 1/2 כפית אבקת אפייה 2 כוסות קמח 2 ביצים מעט תמצית וניל * מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבל בצק אחיד. * מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ, קורצים ממנו עיגולים, מניחים במרכזו כף מן המלית ומקפלים כלפי מעלה.
 
למעלה