לקראת ראש השנה עוגה מתוקהההההההה וטעימה בטירוף - בקלואה

לקראת ראש השנה עוגה מתוקהההההההה וטעימה בטירוף - בקלואה

בקלוואה טעימה יאמי

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=76023

גודל - תבנית תנור סטנדרטי (מהישנים)


מכינים סירופ

2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1/4 כוס מיץלימון סחוט

(1מדינת ישראל - הוספתי 5 טיפות מי זהר מרוכז)

================ להרתיח עד שהסוכר נמס , נקרש והופך לדבש - לקרר היטב.

איך בודקים כרישה של הסירופ? -
עם כפית, מניחים מעט מהסירופ בצלוחית, מרימים את הכפית ,
- אם נוצר מעיין חוט בין הצלוחית והכפית הסירופ מוכן

אם לא, צריך להמשיך לבשל ולבדוק מידיי פעם עד להסמכה.


החומרים

1 ק"ג בצק עלים מרודד


ההכנה

4 שכבות של בצק עלים -
========== לשמן משטח עבודה בפתיחת הבצק.
את 3 השכבות התחתונות לפתוח דק במערוך -
את העליונה להשאיר עבה.


תערובת המלית

2 חופנים - 1/2 כוס סוכר
2 כפות פרורי לחם
1-2 כפות אבקת קינמון טחונה דק מאוד
1/2 ק"ג אגוזים קצוצים

============== לערבב היטב

לפזר בין שכבות הבצק מתערובת המלית (מעל הבצק העליון אין צורך במלית),
לחתוך למעויינים
ולאפות בחום 180 מעלות עד להזהבה קלה.


כשהבקלוואה יוצאת מהתנור לשפוך מעל את הסירופ הקר.

בתיאבון



 
למעלה