לקראת שבת של חורף
אז לבקשת רקאסה - חוזרת לה פינת "לקראת שבת". אמנם כולה יום חמישי, אבל מאחר ואני לא כאן מחר, יש למי שמרים את הכפפה גם הזדמנות להשלים חוסרים בקנית והכנת המצרכים.. הפעם לרגל הסערה שמשתוללת בחוץ ומאיימת להעיף פה את הבית ואותי לשמיים -הכי מתאים לחורף קר ולשבת של בית - לא עוף (אפשר אם את ממש מתעקשת..) - חמין בחמין שלי יש: תפו"א, בצל אחד גדול שלם, בשר (שפונדרה), ביצים, חומוס + שעועית חומה גדולה + חיטה - שהושרו לילה קודם, שזיף מיובש שחור אחד, קצת דבש וה מ ו ן שום - לפחות שני ראשים מפורקים לשיניים שלמות ומקולפות. משחימה סוכר במים לקרמל בתחתית סיר ענק, שורפת בו את הבצל השלם, ומכניסה את החומוס, השעועית, תפוחי האדמה והבשר, מסדרת את הביצים, קוברת את השזיף בפנים, מפזרת את שיני השום בכל מיני מקומות בסיר, מעל שופכת דבש ומתבלת במלח פלפל כמון פפריקה. מוסיפה מים, ומעל הכל שמה שקית קוקי עם החיטה + קצת שמן מלח פלפל ומים (ביחס כמו אורז או פתיתים). ממלאה בסיר מים עד החצי או שני שליש, נותנת לזה לרתוח פעם אחת ואז עוטפת את הסיר ב 2 מגבות מטבח מניחה על כל זה משהו כבד ומעבירה לפלטה של שבת ל- 18-20 שעות. 1. להתעורר בשבת לריח של זה.... 2. אחרי שאוכלים להכנס מתחת לפוך, להאפיל את הבית ו..לישון...
וגם מתכון לחמין של דליה פן לרנר - שמעתי עליו שהוא מצויין... שבת שלום
נועה.
אז לבקשת רקאסה - חוזרת לה פינת "לקראת שבת". אמנם כולה יום חמישי, אבל מאחר ואני לא כאן מחר, יש למי שמרים את הכפפה גם הזדמנות להשלים חוסרים בקנית והכנת המצרכים.. הפעם לרגל הסערה שמשתוללת בחוץ ומאיימת להעיף פה את הבית ואותי לשמיים -הכי מתאים לחורף קר ולשבת של בית - לא עוף (אפשר אם את ממש מתעקשת..) - חמין בחמין שלי יש: תפו"א, בצל אחד גדול שלם, בשר (שפונדרה), ביצים, חומוס + שעועית חומה גדולה + חיטה - שהושרו לילה קודם, שזיף מיובש שחור אחד, קצת דבש וה מ ו ן שום - לפחות שני ראשים מפורקים לשיניים שלמות ומקולפות. משחימה סוכר במים לקרמל בתחתית סיר ענק, שורפת בו את הבצל השלם, ומכניסה את החומוס, השעועית, תפוחי האדמה והבשר, מסדרת את הביצים, קוברת את השזיף בפנים, מפזרת את שיני השום בכל מיני מקומות בסיר, מעל שופכת דבש ומתבלת במלח פלפל כמון פפריקה. מוסיפה מים, ומעל הכל שמה שקית קוקי עם החיטה + קצת שמן מלח פלפל ומים (ביחס כמו אורז או פתיתים). ממלאה בסיר מים עד החצי או שני שליש, נותנת לזה לרתוח פעם אחת ואז עוטפת את הסיר ב 2 מגבות מטבח מניחה על כל זה משהו כבד ומעבירה לפלטה של שבת ל- 18-20 שעות. 1. להתעורר בשבת לריח של זה.... 2. אחרי שאוכלים להכנס מתחת לפוך, להאפיל את הבית ו..לישון...
![](https://timg.co.il/f/Emo1.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)