לקראת שבת של חורף

noa128

New member
לקראת שבת של חורף

אז לבקשת רקאסה - חוזרת לה פינת "לקראת שבת". אמנם כולה יום חמישי, אבל מאחר ואני לא כאן מחר, יש למי שמרים את הכפפה גם הזדמנות להשלים חוסרים בקנית והכנת המצרכים.. הפעם לרגל הסערה שמשתוללת בחוץ ומאיימת להעיף פה את הבית ואותי לשמיים -הכי מתאים לחורף קר ולשבת של בית - לא עוף (אפשר אם את ממש מתעקשת..) - חמין בחמין שלי יש: תפו"א, בצל אחד גדול שלם, בשר (שפונדרה), ביצים, חומוס + שעועית חומה גדולה + חיטה - שהושרו לילה קודם, שזיף מיובש שחור אחד, קצת דבש וה מ ו ן שום - לפחות שני ראשים מפורקים לשיניים שלמות ומקולפות. משחימה סוכר במים לקרמל בתחתית סיר ענק, שורפת בו את הבצל השלם, ומכניסה את החומוס, השעועית, תפוחי האדמה והבשר, מסדרת את הביצים, קוברת את השזיף בפנים, מפזרת את שיני השום בכל מיני מקומות בסיר, מעל שופכת דבש ומתבלת במלח פלפל כמון פפריקה. מוסיפה מים, ומעל הכל שמה שקית קוקי עם החיטה + קצת שמן מלח פלפל ומים (ביחס כמו אורז או פתיתים). ממלאה בסיר מים עד החצי או שני שליש, נותנת לזה לרתוח פעם אחת ואז עוטפת את הסיר ב 2 מגבות מטבח מניחה על כל זה משהו כבד ומעבירה לפלטה של שבת ל- 18-20 שעות. 1. להתעורר בשבת לריח של זה.... 2. אחרי שאוכלים להכנס מתחת לפוך, להאפיל את הבית ו..לישון...
וגם מתכון לחמין של דליה פן לרנר - שמעתי עליו שהוא מצויין... שבת שלום
נועה.
 

noa128

New member
חייבים להוציא אותו מהגן, נכון?

טוב, אז על החיים ועל המוות - אם טבעתי בדרך - תדעו שאהבתי אתכם....
 
הבעיה היא לא טביעה ממי

תשימי אבנים בכיסים, זה יותר חשוב. אני עברתי כאן איזה 50 מ' ברגל ואשכרה עפתי, עם כל כבודת משקלי. ולעניין הצ'ולנט, נשמע יאמי ביותר (תודה), נראה עוד איזה מוזה תתיישב עלי השבת.
 

רקאסה

New member
ועוד איזה חורף....

יש לי וידוי קטנטן.....אני לא אוכלת עוף ולא אוכלת חמין.....אבל אני נורא אוהבת לקרוא את המתכונים שלך שעולה מהם ריח של בית ובישול משובח.... שהייתי ילדה בדרך לבית הספר היתה משחטה של עופות. השוחט היה יושב בחוץ, ממש על הכביש, בגופיה אפורה ומלוכלכה, ושם גומר על העופות. ואז הייתי באה הביתה מתה מרעב, ואמא היתה מגישה עוף. טוב. קשה להתגבר על זכרונות ילדות. המון מזל טוב לך על העבודה. שהשינוי הזה יביא עוד המון, ורק טובים. ועכשיו כולם לרחם עלי. בדרכי החוצה. נקווה לטוב.
 
משחטה עושה לך את זה? ../images/Emo8.gif

אני אוכלת בשר על סוגיו רק אם כשהוא נמצא על הצלחת אין בו שום דבר שמזכיר את גילגולו הקודם. ואני מסכימה, יש זכרונות ילדות ש...אין עליהם. (שמת אבנים בכיסים?)
 

נגוהות

New member
עפתי כמו מרי פופינס../images/Emo13.gif

רוח גבית תפסה אותי ועם המטריה המראתי אל על..נו טוב, כמעט..ונחתתי בשלולית בוץ, תודה לכם מגפיים. אפרופו עוף ובשר לסוגיו - לא נוגעת מאז שירותי הצבאי, למרות שבילדותי ראיתי את השוחט, אף שהתעלמתי ממנו ואכלתי בהנאה מרובה בשרים מכל הסוגים. יש לי מיוחדת מיוחדת מחמאה ומרגרינה, כריכים שקבלתי לבית הספר והיו מרוחים בשכבה עבה, מצאו את דרכם בסוף היום למגרש ריק עליו היה תלוי שלט ענק" כל המשליך אשפה במקום - יענש", ואני, מסתכלת ימינה ושמאלה, עושה את המעשה הרע היומי, זורקת את הכריכים ורצה הרחק משם...סתם נזכרתי לי
 

noa128

New member
התבלבלת ... לא בדרך ל-בית הספר

בדרך מ-בית הספר.... בדרך מהתיכון לאוטובוס הביתה עברנו דרך המשחטה. לא רוצה לספר לך כמה מחבריי לשכונה שצעדו שם מידי יום הפכו צמחונים... ממש כך, עם האיש בגופיה המלוכלכת שיושב בכניסה והסירחון שעלה מהדלת הפתוחה... אני לכשעצמי הרי "אמא רעה בלי לב ורגשות" כמו שקוראת לי בתי ברגעי הכעס... ובשבילי אוכל זו אהבה גדולה, וממש לא מעניין אותי על כמה רגליים הוא הלך בגלגול הקודם ואם הוא עשה מוו, או מהה או קוקוריקו - ואם גם אחרי ההשתלמות המאד-יסודית שעברתי עם בן זוגי בטרם פתחנו את מסעדתנו ז"ל, שכללה את כל המסלול מהפרה ברפת ובמה מאכילים אותה ומה קורה בשחיטה, ולמה ואיך מיישנים בשר, ומאיזה חלקים מוציאים את הנתחים הטובים ביותר, ומה עושה אנטרקוט למלך מלכי הסטייקים, וגם כמה טעים בשר היען למרות שהוא בסך הכל תרנגולת גדולה וטיפשה.. - אם אחרי כל אלה אני מסוגלת להתענג על נתח משובח - אז כנראה שהיפיפיה שלי בכל זאת יודעת על מה היא מדברת...
 
למעלה