לקראת שבת

לקראת שבת

איפה אתם בשבת ? לפני שלושה שבועות, מוקדם בשבת בבוקר, משהו כמו 5 וחצי, השכים אותי השעון הפנימי וקרא לי לטייל עם הכלב. כשעליתי חזרה, ממש במדרגות האחרונות לפני הדלת צצה לה פתאום מחשבה : "היום אתה לא פותח מחשב". כנראה שהיה זה הסיכום של וויכוח פנימי שלא הייתי ער לו, בין פעולה אוטומטית שעמדה להתממש לבין קול פנימי שרצה יום נקי ממחשבות על עבודה, יום בלי דואר, ללא עדכוני חדשות . . . כך היה, ההחלטה התקבלה ללא היסוס, לא נשמעו קולות בעד ונגד, היתה קביעה : "לא פותח מחשב !" להמשך

תודה על המאמר

מנוחה ממחשבות, הקשבה לקולות הטבע ולקולות הפנימיים, נראה דבר נפלא כשלעצמו. אני בתקופה זו עושה את צעדיי הראשונים בתרגול מדיטציה וככל שאני מתרגלת אני רואה כמה שזה קשה, בגלל כל המחשבות שמתרוצצות בהכרה. אז בקורסים אומרים לנו את מה שאמרו לך: תתבוננו במחשבות כאילו היו עננים או ציפורים שחולפות בשמיים. אל תאבקו בהן ואל תלכו איתן. אני כנראה עוד לא הבנתי איך אפשר לעשות זאת. עוד לא ממש מבינה את המשמעות של להתבונן, כי כשבאות מחשבות אז באופן אוטומטי אני "רוכבת" עליהן ואיתן או שלחילופין, מוצאת את עצמי נאבקת כדי להשתחרר מהן. כנראה שזה באמת דורש המון המון תרגול. בתור חילונית, שרק לאחרונה התחילה לתרגל גם תרגולים רוחניים, אני מאוד מזדהה עם המאמר. לפני שלושה שבועות העברתי בפעם הראשונה שבת במרכז ליוגה, שבו השבת מתקיימת כהלכה, על כל הטקסים שבה, קבלת שבת, קידוש, זמירות ושמירת קדושת השבת. גם אני הרגשתי את הריחוק בהתחלה, אבל בשבת השניה שהעברתי שם, הרגשתי יותר קרובה לזה. עכשיו אני חושבת באמת ששבת זוהי הזדמנות נפלאה לעשות פסק זמן ולתת מנוחה להכרה. שוב תודה ושבת שלום.

למעלה