לקראת תאומים...

לקראת תאומים...

שלום

אני כרגע בהריון שני עם תאומים שבוע 35, נשארו עוד שלושה שבועות עד לתאריך של הניתוח הקיסרי, ואני רוצה להתכונן:
בלידת בני הבכור (יהיה תיכף בן שנתיים) לא הצלחתי להניק כמו שרציתי: נראה היה שהוא מאוד לא רגוע לאחר ההנקה וגם לא עלה במשקל מספיק ובטיפת חלב הנחו אותי להוסיף לו תמ"ל. באוטתו הזמן גם שאבתי, אבל כמות החלב שיצאה הייתה יחסית נמוכה (לא יותר מ- 60 מ"ל בכל שאיבה). בכל התהליך נעזרתי ביועצת הנקה שלימדה אותי איך לגרום לו לתפוס את הפטמה ולינוק, אבל כמו שכתבתי הוא עדיין לא היה רגוע אלא לאחר קבלת תמ"ל. כשהיה בן חודש וקצת, כבר סירב לינוק (אלא בבקבוק בלבד) ולצערי הרב הפסקתי עם ההנקה.

בהריון הזה אני נחושה בדעתי לנסות (לפחות...) להניק הנקה מלאה כמה שאפשר, קראתי חומר, ראיתי סרטונים, ביררתי לגבי משאבות חזקות -
אבל עדיין אשמח מאוד לטיפים איך לעשות את זה הפעם טוב יותר, וגם- האם כדאי להתחיל לקחת לפני הלידה תוספים להגברת חלב? ואם כן- איזה? מתי?

אשמח לתשובות!!

התחלת הנקה

הי מחכה לכם

נעים מאוד, ברוכה הבאה אלינו :)

מזל טוב על ההריון הכפול, קצת מאוחר.. אבל עדיין..

כל הכבוד שניסית ועבדת מאוד קשה לאחר לידת הגדול על ההנקה. נשמע שהיו אתגרים רבים.

הפעם זה יכול להיות אחרת לגמרי, זה ממש לא מחייב שזה יהיה אותו הדבר.

אם עוד תספיקי לפני הלידה - אני ממליצה מאוד להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת למפגש הכנה להנקה. חשוב לברר מה בדיוק היה עם הגדול, האם יש איזה בעייה הורמונלית שגורמת לייצור מפחת של חלב, או משהו אחר.
חשוב לעבור על מה שהיה בהנקה הקודמת כדי להפיק לקחים וללמוד מה לעשות אחרת הפעם. אם זה לא ילך לפני הלידה - חשוב לעשות את זה אחרי, עם אשת מקצוע.
אני מציעה שתשמרי לך מספר של יועצת מוסמכת שתוכל ללוות אותך אחרי הלידה, להדריך ולתמוך.

לא כתבת באיזה בית חולים את הולכת ללדת, אבל בכל מקרה - תבקשי לקבל הדרכה בבית החולים. שתבוא מישהי לשבת איתך ולעזור לך בימים הראשונים שם.
ההנקה בימים הראשונים חשובה מאוד ויכולה להשפיע גם על ההמשך.
בבית החולים יש משאבות חזקות וטובות כך שאם תצטרכי - תוכלי שם לשאוב עם המשאבה שיש בבית החולים.

מעבר לזה - נסי להצטייד בכרית הנקה טובה . זה יכול מאוד להקל כשצריך לחבר שני קטנים לציצי ואין ידיים מיותרות.

קחי בחשבון שהשבועות הראשונים לא פשוטים. חלילה לא כדי להפחיד אותך, רק כדי שתדעי שזה אמור להיות ככה וזה בסדר.
נסי לארגן הרבה עזרה, שיהיה מי שיעזור בבית עם הגדול, הכביסה וכל המסביב כדי שאת תהיי זמינה להנקות ומנוחה.

אין מה לקחת תוספים להגברת חלב לפני הלידה. חכי אחרי ואז נראה מה יהיה.

הרבה בהצלחה,
אם עולות לך עוד שאלות - שאלי בכייף.

למעלה