השאלה היא פחות האם יקבל
ויותר איך לעזאזל מישהו חושב שבכלל מגיע לו קרב על התואר?! מובן לי מאליו שדיוויזיית המשקל הכי פחות עמוקה של ה-UFC כרגע הבחירה של הנאמבר וואן קונטנדר היא בעייתית משהו, ולכן זה בהחלט יהיה או קונגו או וורדום שיקבלו את השוט הבא, אבל אם נסתכל על זה בעין קצת יותר רחבה וביקורתית, מי לעזאזל רוצה לראות את הקרבות האלה? אני חושב שיש פוטנציאל לקרב מאוד טכני על הקרקע בין 2 מלוחמי ה-BJJ במשקל כבד הטובים בעולם, אבל קרב כזה פשוט לא ילהיב את הקהל האמריקאי, מה גם שקשה לשווק לקהל את וורדום, שגם ככה בעיני לא עשה מספיק ב-UFC בשביל טייטל שוט. כדי להבין את ההבדל בעומק של הדיוויזיות אפשר פשוט לקחת לוחמים כמו מאצ'ידה\הוארטה\פיץ' שכל אחד מהם ניצח 5 או יותר קרבות רצופים ב-UFC ועדיין לא קיבלו טייטל שוב, בעוד בדיוויזיית המשקל הכבד נצחון אחד (וורדום) או שניים, בספק מאוד שלוש (קונגו) מספיקים בשביל להיות מדובר כעל המתמודד האפשרי הבא על התואר, פשוט לא רציני כל העניין הזה. מה אני חושב על קונגו עצמו? קיקבוקסר אימתני, ללא ספק, אבל לוחם MMA בערך כמו שאלכסנדר יוסטון הוא לוחם MMA. אם אפילו כרמלו מאררו (שאני לא מזלזל בהאבקות שלו, אבל עדיין...) שלט בו כמעט ללא עוררין בקרב ביניהם בגלל הבדלי הרמות בין עבודת הקרקע שלהם, אני לא נותן לו יותר מדי סיכוי מול הית' הירינג, למרות שאני ממש לא מחבב גם את האחר. את קונגו עוד ניתן למכור כ-"איום" וכלוחם MMA רציני על אשר יפגוש לוחם BJJ רציני שיחשוף עד כמה עלוב הוא על הקרקע. מהבחינה הזו, מפגש עם ביג נוג הוא פשוט מוות קליני בשביל קונגו, לא רוצה ולא צריך להיות מפגש שכזה. אה כן, וקונגו גם איבד אצלי את טיפת הכבוד האחרונה שעוד הייתה לי אליו עם ההערה שלו לגבי קרו קופ מייד אחרי הודעת העזיבה של הלה, איזה אפס חסר כבוד.