לקרוא את הקללות בשקט.. למה?

• פותח הנושא msch
  • פורסם בתאריך

msch

New member
לקרוא את הקללות בשקט.. למה?

שמעתי היום ברדיו בתוכנית של אברי גלעד וגקי לוי שקוראים בשבת את הקללות בשקט כי זה עין הרע. חשבתי שביהדות לא מאמינים בעין הרע? אז למה קוראם אותם בשקט?

מי אמר שביהדות לאמאמינים בעין הרע?

דווקא כן מאמינים! המשנה הראשונה במסכת בבא בתרא עוסקת בדיני חצר משותפת לשני שכנים, והגדר החוצה את החצר הזו: "השותפין שרצו לעשות מחיצה בחצר בונין את הכותל באמצע..." ובגמרא קושרים את טעם ההלכה הזו ב"היזק ראייה" - זאת אומרת ששכן עלול להסתכל על החצר שלי ב'עין רעה' ובזה להזיק לי 'היזק ראייה'. מה שהיהדות בהחלט לא מאמינה בו הוא 'אמונות טפלות' - הקשה על עץ, ירידה הצידה וכו' הן אמונות טפלות, ללא שום טעם וסיבה, ובעשייתן אין שום טעם וממילא אף אסורות על פי היהדות משום דרכי האמורי.

msch

New member
אז למה קוראים את הקללות בשקט?

סתם בשביל שאנשים לא יכנסו לדיכאון ...

לדעתי

אסור לקלל נקודה. ודווקא מבחינה אנרגטית - דווקא את אוייבך אל תקלל - תברך. משום שכשתקלל אותם תעצים את הרוע הבצע והחלק הלא רצוי.. ואברי גלעד הוא ליצן - לא?! לא חושבת שזה ממש רציני כל איזה שטות שתלמיד חכם פלט פעם אבל אם אברי גלעד עשה זאת, כנראה שהיה פה עוקץ...

מי שרוצה מאמין ומי שלא לא

בלי הכללות. תמיד יהיה מי שיאמין ותמיד יהיה מי שלא יאמין בנושא זה או אחר. אני משתדל להמנע מקללות, אני חושב שזה מחלל בן אדם לאט לאט.

אתה מלאך!

מי שלא שם לב, אז עוד קצת ידע: כשאנחנו מגיבים למשהו חיצוני זה מתחיל מאיתנו - כלומר, מדובר במשהו במו... שזז והקללה לכן מופנית ישירות לעצמנו.. (וזה מחשבה מז זה סבוכה..)

tamarhp

New member
כן מאמינים בעין הרע אבל

במקרה הזה זה "מנהג שטות".

חמסה עליכם../images/Emo57.gif

אני אומרת לבן שלי שבמקום לקלל יברך ואף משתדלת לנהוג כך בעצמי, רק לקרוא בשקט זה האבסורד שנובע מקידוש הטקסט ומכל מגזרת ומגזרת שלו... (להלן הקללה) אני בעד קורא אקטיבי ובכך אני מסכימה עם הרפורמים (מתקשר לדיון אחר שמתנהל כעת פה...)

למעלה