לקרוא את כל הפסד"ים?

לקרוא את כל הפסד"ים?

האם הכרחי לקרוא את כל פסקי הדין במלואם?
אני שנה א', מנסה לעמוד בקצב של הקריאה, ותוהה אם זה כל כך הכרחי.
יש פסקי דין שזה פשוט מייגע לקרוא ויש כאלה שאני בכלל לא מבין. השאיפה שלי לציון מקסימלי גוברת על המועקה שבקריאה הזו.
על סמך נסיונכם, ניתן להסתפק בסיכומי מחשבות ומדי פעם לקרוא פסקי דין במלואם? (אני אמנם מחפש חיים יותר קלים אבל לא עד כדי כך)
אפשר לקבל ציון של 90+ בתואר מבלי לקרוא כל פסק דין?...
 
ברור, שחרר

אתה יכול להסתפק במחשבות\סיכומים\מיני רציו - לגמרי.
כל עוד אין לך בחינת בקיאות על פסקי דין, תרגיש בנח לרפרף על הסיכומים שלהם.
 

Infinity222

New member
אפשרי בהחלט אך אוסיף סייג

ראשית, תצה מהקביעה שכדי שתסיים עם ממוצע 90+ אתה צריך להשקיע את החיים שלך (שזה אומר להגיע לכל הרצאה ולקרוא רוב, עם לא את כל פסקי הדין). כנראה שיש מתאם מסוים בין השקעה רבה בלימודים להצלחה וקבל ציונים גבוהים אך בלא מעט מקרים תופתע לגלות שזה לא הולך ככה. כמובן רק התחלת את לימודיך אך אל תתפלא עם שנה הבאה בטקס מצטייני דיקן תראה כמה אנשים מהשנתון שלך שהייתה בטוח שהם חאפרים שחיים על סיכומים.
בנוגע לסייג, מכיוון שאתה בשנה א הייתי ממליץ לך לקרוא כמה שיותר פסקי דין, לא בגלל שזה מתכון מובטח לסיום התואר בהצטיינות יתרה אלא דווקא בגלל הפן ה"הרגלי", כלומר ככל שתהיה מורגל יותר לקרוא ולהבין פסקי דין בשנה א כך בהמשך התואר המלאכה הזאת תהפוך להיות פחות מייגעת וארוכה.
 
תלוי

א. זה תלוי במוסד שאתה לומד בו - יש מוסדות שדורשים יותר ידע, הבנה והעמקה ויש שפחות. במוסדות שיותר, בד"כ חשוב יותר לקרוא את פסקי הדין עצמם. יצא לי לקרוא סיכומים של מחשבות - הם פשוט לא מספיק טובים בהרבה מהפעמים.

ב. זה תלוי בקורס - יש קורסים שבהם מה שחשוב למרצה זה רק השורה התחתונה, ויש קורסים שבהם חשוב למרצה המהלך של פסק הדין. כשהמהלך חשוב, זה משהו שיהיה לך יותר קשה למצוא בסיכומים. לך על פסקי הדין עצמם.

ג. זה תלוי במה שאתה מחפש מפסקי דין - לפעמים בשביל השיעור הספציפי עצמו מספיק לקרוא סיכום. אבל אני מצאתי שקריאת פסקי דין עצמם עזרה לי מאד כשאני נתקלתי בקייס שהייתי צריכה לנתח בעצמי.
בשנה א' קראתי כמעט את כל הסילבוס של כמעט כל הקורסים, פעמיים (פעם אחת במהלך השנה ופעם אחת לקראת המבחן). זה היה הרבה, ולא חזרתי על הקונץ הזה בשנים שאח"כ. אבל אני מרגישה שזה מאד תרם לי לראות איך אמור להיראות ניתוח משפטי עם שני צדדים, שזה אחד הדברים החשובים ביותר שצריך לדעת בשביל לנתח כמו שצריך עבודה שנותנים לך עם קייס.
אני סיימתי את התואר בסופו של דבר בהצטיינות (עם ממוצע של תשעים ומשהו, לא זוכרת תשעים וכמה. עבר קצת זמן). ואני לגמרי מרגישה שהיה קשר בין ההשקעה שלי (בקריאה מעמיקה של פסקי דין, ובעוד דברים) ובין ההצלחה שלי בסופו של דבר.

אז ההמלצה שלי, בשורה התחתונה, היא להשתדל לקרוא פסקי דין במקור, במיוחד בקורסים שבהם ממש מתייחסים למהלך של פסק הדין בשיעור. אם אין זמן - אז אפשר סיכומים מדי פעם (אישית אם לא היה לי זמן פשוט לא הייתי קוראת. הרגשתי שהרציואים והסיכומים פשוט לא מספרים לי דברים שחשוב לי לדעת ואז חבל לי על הזמן).

בפורום הזה תראה הרבה עמדות של הכל סבבה, תזרוק, יהיה טוב, אפשר לעבור את התואר הזה בלי לנכוח בכלל, בלי לקרוא כלום וכו'. יכול להיות שזה נכון. ויש אנשים שאני מכירה שעשו את זה (חיפפו, פחות הגיעו לשיעורים, לא קראו פס"ד במקור). אני מכירה אפילו מצטיינת אחת שבקושי הגיעה לשיעורים (אם כי היא קראה את החומר במקור כמה פעמים, עשתה ממנו סיכומים לעצמה ולסביבה והשקיעה מאד - פשוט לא בפן של הנוכחות). אבל רוב רובם של המצטיינים שאני מכירה (ואני בתוכם) השקיעו, קראו פסקי דין, הגיעו לשיעורים, עבדו קשה. אם אתה מכוון לשם, זה מה שאני ממליצה.
 

natilousky

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת....

כל שנותר לי זה להסכים, זה ממש תלוי, יש סיכומים של מחשבות או אפילו רציו של נבו שפשוט לא הספיקו והמרצה שאל שאלה אזוטרית על דעת מיעוט שגם הדעת מיעוט היה חושב שזה אזוטרי.
 

indignous

New member
בדיוק

בד"כ מספיק לקרוא את הרציו או הסיכומים, אבל לעתים המרצה מכוון דווקא אל החלק המסוים שלא מופיע בסיכומים ואז עדיף לקרוא את הפס"ד בשלמותו. עם הזמן גם קל יותר להבחין בין הפס"דים שברורה ההלכה שהמרצה רצה להוציא מהם ואז אפשר לקרוא את הסיכום, לבין פס"דים קצת יותר מורכבים שעדיף לקרוא במלואם ולהבין אותם לעומקם.
&nbsp
אגב, ערך מוסף שיש לקריאת פס"דים מלאים הוא הבנת השפה המשפטית, דרך הסקת המסקנות, ההיקשים, הניתוח והעמדות השונות שמופיעות בהם (בעיקר במורכבים שבהם) וכך ללמוד איך לענות בצורה טובה על עבודות, מבחנים ושאלות משפטיות באופן כללי.
 

cancer3009

New member
לפעמים העדיפות היא דווקא לקרוא סיכום

ככה זוכרים יותר, כשקוראים פס"ד מלא, לא זוכרים כמעט כלום אחרי שבוע.
 

Myrath1

New member
איפה אתה לומד

ממה שאני באופן אישי שמעתי מהרבה סטודנטים באוניברסיטאות למיניהן, גם שם מחברת הבחינה עצמה (ולכל היותר תקצירי-תקצירים) מספיקות לחלוטין. לימודי המשפטים באופן כללי הם שטחיים לצערי, העדף כמות על איכות כפי שרמזו כאן.
&nbsp
אני בכל זאת אקבע גדרות לביטחון ואומר שייתכן ובאוניברסיטה העברית/תל אביב/חיפה זה לא כך, אבל אני מאמין שגם שם זה בדיוק כך.
 

lol65

New member
אתה לא תקבל תשובה חד משמעית

והכל גם שאלה של עלות מול תועלת. אם אתה צריך לבחור בין לקרוא את מחברת הקורס לבין לקרוא כמה פסקי דין, אז עדיף שתקרא את מחברת הקורס. אם מדובר על קריאה של כמה פסקי דין לקראת השיעור, זה לגמרי תלוי במרצה ובנושא השיעור.
&nbsp
באופן כללי, דווקא בשנה א' אני כן ממליצה להשתדל לקרוא, גם כי הקורסים בשנה א' הם לרוב קורסים חשובים, וגם בשביל ללמוד לקרוא פסקי דין ולדעת לסנן.
&nbsp
לקראת סוף השנה אני מאמינה שמישהו יעשה טבלת הלכות, שאיכשהו תגיע גם אלייך, ולקראת המבחן זה יספיק.
 
למעלה