לקרוא דחוף ולהעביר הלאה! סכנת חיים!

henbib

New member
לקרוא דחוף ולהעביר הלאה! סכנת חיים!

ערב טוב לכולם!, רציתי לשתף אתכם בתחושותיי הקשות בנוגע לקלות ולחופשיות שלה אנו עדים בתקופה האחרונה, שכל מיני "אזרחי חוץ לא חוקיים" למינהם מדורא, טול כרם, רמאללה, שכם, ג'נין , ולעתים אף עזה, מסתובבים סביבינו בצורה הכי טבעית, יושבים בקיוסקים מתחת לבתים ולדירות שלנו שותים משקאות "בלו" כשבנינו ובנותינו משחקים סביבם -יורדים בחבורות ענק, לחוף הים להעביר ביקורת, כמה שריקות ואולי איזה מס' טלפון של איזו יהודייה מסכנה או אולי שתיים. גונבים לנו אין ספור רכבים, דופקים התפרצויות לבתים, וביום שישי האחרון נוכחנו להכיר גם אומנם לא פעם ראשונה אבל גם אונס שככל הנראה בוצע ע"י תושב פלסטיני מאיו"ש.
וכאיזון שנראה כמעין איזון משמיים הצטרפו להם, בשקט בשקט לכל אותם תוספות לא רצויות שהנצחתי בשורות הקודמות, הפליטים הסודנים, אריתראים, וכו', שמתצטלמים כל כך יפה בכל מובני זכויות האדם, נראים לנו כל כך מסכנים, ודורשי רחמים, משפחות נשים , ילדים, אך מכח העבר עד לעת זו, מרגע נהירתם לתוך שטחי מדינת ישראל והתערבבותם בתוכינו, אנו למדים, כי אלו אנשים שמגיעים מתרבות של ר-צ-ח!!! כל מה שראו בחייהם זה מוות, רצח ושחיטה, הם אכזריים שלא ברא השטן ומנסיון קטן הן במרכז והן בעירנו הדרומית אילת קטטות שמתרחשות בינהם בדרך כלל נגמרות בקריעה של איברים מהגוף פריסה של חתיכות בשר ושחיטה, ואם זה לא מספיק , אנו עדים למספרים עולים של מקרי גניבות, א-ו-נ-ס והטרדות מיניות שעוברות בנותינו על ידי החיות הללו. (ולא נכנס לפרטים כלכליים של שימוש בשירותי רפואה מתקדמים וכו' על חשבון הכסף שיועד לאזרחי מדינת ישראל..- ראה ראיון עם מנהל בית החולים איכילוב בתל אביב)(תפיסת מקומות עבודה של צעירים, התפשטות מחלות וכו'...)
לסיכום העניין,
אני יושב ומסתכל מהצד כיצד לאט לאט אנו נדחקים לפינה ופשוט מבצעים בנו לינץ' שקט, ומחריבים לנו את החלקים הקטנים שנותרו לנו בתור חברה ישראלית שגם ככה המצב לא משהו.
אני פונה לכולכם, חייבים להעלות את המודעות, ולהתחיל לפעול בצורה מאסיבית, וחד משמעית, כי התופעות רק תופסות מימדים גרנדיוזים שלא נדע איך לצאת מזה אחר כך.
החרדה האישית שעוטפת אותי יום יום שמה אחותי, אמי או אחי הקטן ייפגשו בסביבה הקרובה וה"בטוחה" שלהם עם אחד מהייצורים האלה, לא נותנת לי מנוח, ולא מאפשרת לי לשבת יותר בחיבוק ידיים.
אני מתכנן להעלות אתר בקרוב, ולהתחיל בפעולות מחאה מאסיביות בשיתוף ארגונים ציוניים ואוהבי מדינת ישראל , להעלות מודעות לחוקק חוקים רציניים ואכיפה רצינית לפני שכולנו נשחה ברפסודה של רובינזון קרוזו במימיי הים התיכון.
אנא ממכם העבירו מאמר זה לכל משפחותיכם, וחבריכם, תפעלו להעלות מודעות חברתית בנושא הכל כך קריטי הזה!!
שלא נציין את ההתארגנויות ושיתופי פעולה שנרקמים בין הפלשתינאים לפליטי אפריקה בנושאים חמורים ביותר. וכמובן ההיבט הכלכלי הנזק העצום כמויות האדירות של כספים שמבוזבזים על אותם גורמים כל כך מיותרים במקום שיוזרם למטרות ישראליות אזרחיות.
לפניות ניתן ליצור קשר במייל:
[email protected]

hoshe

New member
הפיתרון פשוט: לחזק את המשטרה

אולי נתחיל בזה שהשר לביטחון פנים יהיה מישהו ששלטון החוק חשוב לו, ולא שליחו של חשוד בפלילים שתחביבו העיקרי הוא לכנס מסיבות עיתונאים בהם הוא מתבטא נגד המשטרה והפרקליטות.

אפשר גם להוסיף בתי משפט ושופטים כך שמערכת המשפט תגיע לרמה קרובה לנסבלת.

וכן, זה עולה כסף.
(אני בטוח שיהיה גם מי שימליץ להפריט את המשטרה, משהו כמו שנות ה-90 ברוסיה - לא מומלץ במיוחד).

פליטי אפריקה - בעיה חברתית איתה מתמודדות רוב מדינות אירופה. מה לעשות שלגלובליזציה יש גם צדדים שליליים.
בהקשר של ישראל זה במידה רבה תוצר של הזנחת הגבול עם מצרים לאורך שנים רבות.
עם השלמת הגדר ההסתננות תפחת למינימום.

baudrate

New member
כאשר אנו מדברים על בעיות חברתיות אמיתיות

כדאי שנשים לב למילים ולרטוריקה שבה אנו משתמשים.
כמו "החיות האלו" שבאות מ"תרבות של רצח" ומאיימות על תומתן של בנותינו.
אני רק רוצה להזכיר סרט שנעשה לפני קצת יותר מ 70 שנה שמשתמש ברטוריקה דומה:

https://he.wikipedia.org/wiki/היהודי_הנצחי

ולצפיה (לבעלי עצבים חזקים)
http://video.google.com/videoplay?docid=-5849499994484879153

יומנאי1

New member
בחירת מילים בעייתית קצת.. לא??

הבעיה קשה ודורשת התמודדות מיידית אבל לא במילים האלו..

maya1220

New member
ובינתיים הרוצחים והאנסים אינם באים

מקבוצות אלו ...
הבעייה כאובה אבל בואו נשמור על פרופורציות ועל מינוחים.
אגב הסכנה לביטחון האישי נובעת מתרבות של הפקרות ההולכת ומושרשת בחברה שלנו.
על האדרת תרבות הכוח והסכינאות, על האדרת תרבות ההפקרות כולנו אחראים:
תקשורת רדודה ושלוחת רסן, הורים מערכת חינוך חלשה וחסרת השפעה
וכמובן משטרה שאינה עושה את תפקידה כהלכה.

baudrate

New member
וגם מתרבות של חוסר סובלנות

שמגיעה לשיאים של שנאת הזר והשונה. מה שמביא לידי מעשי אלימות ורצח.
כל זה כמובן בנוסף למה שכבר ציינת.

henbib

New member
BAUDRATE תגובה-

בוקר טוב, גם ליומנאי, זה עניין של מילים או שנאה, אין פה עניין של גזענות ולא אפילו קטן.
וזה לא עניין של שנאה, ממש לא,
העניין הוא שהמקום הזה הארץ הזו, והמדינה הזו עם כל משאביה, אינה יכולה להכיל את כל הנספחים הללו, פרט לתושביה האורגניים, להזכירכם אנחנו בין המדינות הקטנות בעולם, ומשאבינו הם מהמצומצמים בעולם, לכן מר' BAUDRATE, או יומנאי עם כל הכבוד, כשהבעייה תדפוק על סף דלתכם תגובתכם תהיה שונה, כשחלילה יאמר לכם שבנכם או בנותיכם או הוריכם לקו בחוסר תרופה מצילת חיים כיוון שהיא נגמרה או שנגמר הכסף לפיתוח מחקרים מצילי חיים כשציינו כבר את בעיית שימוש ברפואה הישראלית ב-ח-י-נ-ם!!! או כאשר ייתקשר אליכם מהמשטרה ויאמרו שצריך להגיע לזהות חלילה קרוב כזה או אחר בעקבות מקרה של אלימות מינית כזה או אחר זה לא נעים.
אני לא טוען שהפשע לא קיים גם בלעדיהם, אך לא ניתן לכסות עיניים ולומר זאת כי ידוע לכולנו שאוכלוסיות אלה הם ברמת פשע מוגברת ואחוזי הפשיעה ביחס לאוכלוסיה שם הם גבוהים ביותר.
למחשבה.

baudrate

New member
שתי הערות

ראשית, למבקשי המקלט המועמדים לגירוש יש מוטיבציה לבצע פשעים
שישאירו אותם בכלא בישראל, אם הם חוששים לחייהם במידה ויחזרו.
כלא בישראל זה אולי בונוס לעומת מה שמצפה לאנשים אלו אם יגורשו חזרה.
שנית, מדינת ישראל על פי פירסומים של משרד אוצר יש משאבים שמעמידים אותה
בשורה הראשונה של הכלכלות. בודאי שמשאבינו אינם מהמצומצמים בעולם,
גם אם יש הגזמה בכך עדיין קשה לי לומר שמשאבינו הם מהמצומצמים בעולם.
לגבי ה"בחינם" זה הדבר שמטריד אותי הרבה פחות, פשוט אין כאן בחינם.
חוק ביטוח בריאות ממלכתי אינו חל על מבקשי המקלט.
הם יכולים לקבל טיפול רפואי בתשלום, או לבטח עצמם בביטוח פרטי מכיסם.
הדבר היחיד שמקבלים בלי השהיה, זהו טיפול חירום רפואי בחדר מיון,
אבל הם צריכים לשלם אחר כך... כמו תיירים ואזרחים זרים אחרים.

henbib

New member
צר לי שהינך דל ידע.

ע"פי הדברים שאתה מעלה, ניתן להסיק כי כמות הידע שיש לך בכל הנושאים הללו שואפת לאפס, ואינך יודע כלל מה קורה ברמת הפועל, בשטח.
המשאבים שיש פה לא אמורים לשרת אף אחד אחר חוץ מתושבי הארץ הזו, כמו שלי לא זכור שמישהי ממדינות האסלאם דואגת לנו בדאגה יתרה.
לגבי כל הפן הרפואי הם לא משלמים ולו שקל מכיסם הן בחירום והן בשגרה. חוק בריאות ממלכתי לא נכנס לתפקיד משמעותי כלל, כיוון שמתיירים ואזרחים זרים ניתן לגבות את הכסף, כמו גם ממך, שמא נציג ההוצאה לפועל ידפוק על דלת ביתך.
שוב, משאבים שמעמידים אותנו בשורה הראשונה של הכלכלות לא נועדה להתפזרות, זה שאנחנו עדיין לא ספגנו את ההנחתות של כל שאר העולם בצורה רצינית לא אומר שצריך לחגוג על מה שיש.
ואתה ממש רחוק מלדעת מה מצפה לאנשים שמגורשים חזרה. כולנו ראינו את התחקיר שעשו עליהם, "גן עדן פה" "קוטפים את הכסף מהעצים"...
אני לא יודע עד כמה אתה מבין או לא מבין, אבל אתה אשתך, הוריך וילדיך נאכלים לאט לאט. במקרה הטוב נהפוך למיעוט ונחיה בפחד וזוועה, במקרה הפחות טוב השואה תראה כהקלה לעומת מה שיהיה לנו, תאי גזים יוחלפו באכזריות של קיצוניי האסלאם ומה שניתן לראות היום בסוריה, גרירת גופות קשורות לרכב, קבר אדם חי וכו' וכו' אין צורך להרחיב.
צאו מהאדישות...

baudrate

New member
נו, עכשיו הפכת את מבקשי המקלט לקניבלים

אתה רוצה שנתייחס אליך ברצינות?

Avi85F

New member
נא לחזור למחילה שאתה חיי בה...

אני לא יודע עד כמה אתה מבין או לא מבין, אבל אתה אשתך, הוריך וילדיך נאכלים לאט לאט. במקרה הטוב נהפוך למיעוט ונחיה בפחד וזוועה, במקרה הפחות טוב השואה תראה כהקלה לעומת מה שיהיה לנו, תאי גזים יוחלפו באכזריות של קיצוניי האסלאם ומה שניתן לראות היום בסוריה, גרירת גופות קשורות לרכב, קבר אדם חי וכו' וכו' אין צורך להרחיב.
צאו מהאדישות...

אתה אמיתי?

סופי65

New member
מלחמות היהודים

שוב מישהו מעלה בעיה אמיתית- אז במקום לנסות למצוא פתרון אמיתי מתחילים להתווכח - אולי יש נושאים גרועים יותר , אולי השר אשם, התקציב, המדיניות, גופים חברתיים, אולי זו סתם הגזמה פרועה, או באילו מילים נכון להשתמש
הבעיה הזו לא הומצאה כאן ולא ייחודית רק לנו. בעית פליטים שאינם משתלבים בסביבה (אפילו כשהסביבה מנסה לתמוך, כמו שהיה בשנים האחרונות באירופה), שמייצרים פשע, שמאיימים בנוכחותם על שאר האוכלוסיה.
ככל שהפערים בין העולם המפותח למקומות שמהם הם באו גדולים (פערים לא רק בכלכלה או ברמת החיים, אלא באיכותם), ככל שהעולם גלובלי יותר- המודעות שלהם לכך שאפשר אחרת גדלה. ככל שהסבל במקומות מהם באו גדל, ה"כוח המניע" הדוחף אותם לחפש חיים במקום אחר הולך וגדל.
אנחנו לא יכולים לצפות שהם ישלימו עם חיים עלובים בארצות מוצאם, כשבחלק אחר של העולם יש להם אפשרות לחיות אחרת לגמרי.. הפערים הגיעו למידה בלתי נסבלת ממש.

כמו אדם עשיר מאוד שחי בסביבה מאוד עניה. אם לא יתרום לה ויתחלק איתה, בסופו ייפול. לכן, פתרון אמיתי הוא מחויבות לפעול שגם להם יהיה טוב בארצות מוצאם. אחרת...לכולנו יהיה רע...

baudrate

New member
ישראל יכולה להשתלב במאמצים בינלאומיים

על מנת להתמודד עם בעיות כאלו, הרחק מגבולותיה, בצורת ורעב, מלחמות אזרחים, משברים הומניטרים
כמובן שישראל יכולה לתרום באופן מוגבל לאלו, יחסית למדינות אחרות. מכל מקום מה שלא נעשה
זה לא יפתור את הבעיות שגורמות לשטף הפליטים. אני חושב גם שיש מקומות שאנחנו תורמים
להיווצרות בעיות כאלו (סוחרי נשק ויהלומים). אולי צריך לבחון את מדיניות ישראל ביחס לאלו.

אז כיצד כן מתמודדים עם זה כאן? מה המדיניות שצריך לנקוט?
אפשר לדבר על מכשולים בגבולות (ע"ע גדר). יש לזה יעילות מוגבלת. מה גם שזה לא פותר את
הבעיה של אלו שכבר כאן. ואולי יש דרכים יעילות יותר מבחינה כלכלית?
ניתן ללכוד ולגרש את מבקשי המקלט, כמה שיותר סמוך להגעתם. אולם הדבר מחייב שינוי בחקיקה
כמו גם מהלך מדיני - הסתלקות ישראל מהאמנה לפליטים של האו"ם שישראל חתומה עליו.

https://he.wikipedia.org/wiki/אמנה_בדבר_מעמדם_של_פליטים

האמת היא שזהו רעיון לא גרוע כל כך, הרי אנחנו תמיד יכולים לומר לעולם שאין לנו עניין בפליטים.
אני בטוח שזה יתקבל בהבנה. וזהו צעד שיסיע במאבק נגד בעיית הפליטים.

בהחלט ישראל צריכה מדיניות, ולא ציקצוקים בלשון. האם ישראל מוכנה לקבל פליטים? כמה ואיך?
לכמה זמן? מה יהיה מעמדם החוקי? אני לא אומר שצריך להקים משרד ממשלה לענייני פליטים בראשות
שר אבל, היא צריכה בהחלט אסטרטגיה ותהליך מסודר המטפל בכל הסוגיות הללו.
עד היום זהו טלאי על גבי טלאי (אולי כמו דברים אחרים במדינה ...).

למעלה