לקרוא ולהפנים

idanshaf2

New member
לקרוא ולהפנים

אני לא ארחיב על הכתבה.. תקראו ותפנימו... אם בא לכם תגיבו... זהו....

Rioter

New member
האמת?

עם כמה שזה כואב וקשה להודות - הנושא לא חדש ולא זר. אפילו מוכר.

assafein

New member
לצערי זאת בעיה מוכרת...

המצב שיש כיום זה שלרוב הילדים ההורים(גם שלי לפעמים) מביאים אלכוהול בבית, ואז הם כבר מכירים, וכשהם אצל החברים אז הם כבר לא מתייחסים לכמה הם שותים(שלא נדבר על מסיבות), ולא שמים לב לכמה הם שותים... לרוב אם ההורים מרשים אז הם חושבים שהם יכולים גם לשתות בחוץ(מה שלא טוב כי בבית יש בקרה עליהם, ואדם מבוגר ואחראי) עם חברים ואין להם גב חזק מספיק כדי להגיד לא, לא בא לי או לא, כבר שתיתי מספיק גם כשהם עם חברים... משרד החינוך ממן הרבה פעילויות(נפגשתי עם לפחות 3 פעילויות שונות בקשר לסמים ואלכוהול) וכאלה, ולפי דעתי אין למשרד מה לעשות עוד.. הוא עשה את המקסימום האפשרי... החוקים הקיימים הם גבוליים, ואפשר לעקוף אותם בקלות ולהשיג את המשקה... לפי מה שאני רואה.. רוב האנשים כיום לא יודעים להציב לעצמם גבולות, וזה גורר למקרים כמו המקרה המדובר... אני רק מקווה שיתעוררו ויחשבו על עוד דברים כדי למנוע את המקרים האלה לפני שזה מגיע למוות או למקרים יותר גרועים של קומה(כן.. זה הרבה יותר גרוע)...

idanshaf2

New member
ובהמשך לזה

מה דעתכם על הצעת החוק שהעולתה בשבוע האחרון שאמורה לאסור על ילדים מתחת לגיל 18 לשתות אלכוהול (לא לקנות... לשתות) נער שיתפס בפעם הראשונה ידווח להוריו ולמוסד בו הוא לומד בפעם השניה יקנס ב 1000 ש"ח ובפעם השלישית יישפט לעבודות שירות בקהילה...

Rioter

New member
מתחת לגיל 18?

זה ממש לא מפורט. אם אני שותה בחברת המשפחה, בארוחת חג? או בערב שישי, או בחתונה של אחי הגדול (שאין לי)? גם זה אסור? תלוי. ממש ממש תלוי. (לא שאני שותה או משהו, אבל..)

idanshaf2

New member
החוק מציין

אסור לשתות אלכוהול חוץ מטקסי דת ואירועים וגם אז רק טיפה יין.. נו בשביל קידוש וכאלה

noaelharar

New member
בתכלס.. אני בעד החוק..

אני גם שונאת את כל האלכוהל, סיגריות סמים וכי"ב... אבל גם אם החוק הזה יחוקק.. איך יאכפו אותו?! זה סתם שטויות.. אז יש חוק שאסור למכור לילדים מתחת לגיל 18 אלכוהל וסיגריות.. יש חוק שאסור למכור סמים ולהשתמש.. אז?! קורה עם זה משהו?! לא נראלי.. יש מלאא אנשים ששמים פס על החוקים האלו ובעובדה-מלא בני נוער מעשנים ושותים. אי אפשר לעצור את זה ככה.. שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.. בתכלס זה מזיק רק לעצמו.. אם ההורים בקושי מצליחים לעצור את השני ילדים שיש להם בבית, אז המדינה תצליח לעצור את כל הילדים פה? זה תמים לחשוב שמשהו ישנה את הדעה של ילדים לגבי זה.. אין מה לעשות.. הם יעשו מה שהם חושבים לנכון, אנחנו יודעים שהם טועים, אבל הם עוד לא.. לי אישית, נמאס להעיר לחברים שלי על זה.. ואני חושבת שגם להם נמאס לשמוע ממני על כמה זה מזיק וכאלה.. אבל אם זו הדרך שהם בחרו לחיות את החיים שלהם.. שיעשו את זה.

idanshaf2

New member
אבל מצד שני

לדוגמא מקרה כמו של הילדה הזאת.. המשטרה לא יכולה לעשות כלום.. הממסד לא יכול לעשות כלום.. אם היה את החוק היה אפשר לעצור אותה ולהפעיל עליה אמצעים שאולי ההורים לא רוצים או לא יכולים להפעיל אז אם ילדים ידעו שיש את הסיכוי שאם הם ישבו ברחוב וישתו ותעבור ניידת ויתפסו אותם אז הם יענשו הם יחשבו פעמיים וגם אם רק אחוז מסויים יושפע מזה.. זה גם משהו נכון שזה צעד קיצוני ושזה לא פתרון קסם.. אבל זה עוד מאמץ להילחם בתופעה.. והתפקיד שלכם הוא לנסות להשפיע על החברים ועל החניכים... אני לא תמים.. ברור לי שילדים שותים (וואלה גם אני שתיתי פה ושם כשהיתי בן 16-17) אבל עדיין לא צריך להגזים בזה ולהשתכר עד אובדן הכרה אתם רק פוגעים בעצמכם ומעמידים את עצמכן במצב שיכולים לפגוע בכם, ולא נעים להגיד את זה אבל אני מתייחס במיוחד לבחורות שבינכם.. מה לעשות תמיד יש אנשים שינסו לנצל את המצב.. אז למה להכניס את עצמכם למצב הזה... תחשבו על זה...

assafein

New member
אתה לא יכול לסמוך על זה שהלחץ של ההורים...

יעזור במקרה הזה... יש לי מספיק חבים ששותים ומעשנים בלי שההורים שלהם יודעים, וכשהם כבר יודעים הילדים במטיחים להם להפסיק אבל זה הרבה פעמים לא עוזר... בקשר לניידות, זה לא יעבוד בגלל החשק שיש לשוטרים לבוא.. לבוא ולעצור ילדים ששותים זה לא מאתגר כמו לעצור סוחרי סמים או מחבל למשל... ובוא נגיד ככה.. ילדים שרוצים לשתות יותר מתוחכמים משוטרים בלי חשק... הדבר היחיד שאני חושב שיכול לעזור זה לאפשר רק לרשתות של סופרים גדולים למכור אלכוהול כי שמה הם יכולים לאכוף את המכירה הכי טוב, כי הנזק הכספי של אי מכירה לילדים הוא לא גדול כמו הנזק שזה יעשה למכולת השכונתית...

noaelharar

New member
אני לא יודעת אם הבנת אותי נכון..

אני הכי נגד הדברים האלה, בחיים שלי לא שתיתי במסגרת חברתית, עישנתי וכו'.. אבל באמת שכבר לא נעים לי להעיר לחברים שלי.. כמה שקשה להגיד את זה וזה לא יאומן.. הם פשוט מכורים, ואין מה לעשות עם זה.. גם ההורים לא עושים עם זה כלום.. כאילו רוב האנשים שאני מכירה שמעשנים [בגיל שלי..] ההורים שלהם יודעים מזה, וגם הם התיאשו מלהעיר להם להעניש, לאיים וכו'.. זה באמת נושא קשה.. והמציאת פתרונות קשה גם היא.. במיוחד במדינה כמו שלנו.. שבואו נהיה ראלים, מערכת האכיפה פה לא הכי מתפקדת שיש.. כמו שאסף אמר, יש להם כל כך הרבה נושאים לעסוק בהם, שלפי דעתם כנראה חשובים יותר, שזה יהיה ממש קשה לאכוף את החוק הזה. באמת, אסף הציע פה אחלה רעיון, למכור רק בסופרים הגדולים.. למרות שלא נראה לי שזה יקרה בקרוב.. אולי יותר מאוחר.. אולי שכבר לנו יהיו ילדים לא נצטרך לדאוג להם בעניינים האלו.. מקווה..

L I L O C H

New member
....

בקשר לכתבה... כמו ששיר אמרה... הנושא אינו חדש... הוא מוכר... כמה שזה עצוב(?) כל אחד בכל גיל כמעט יכול להשיג אלכוהול... ואין לי כ"כ מה להגיד בנושא... זו המציאות שאנחנו חיים בה.... מציאות שבה הכל מותר ונגיש... ובקשר להצעת חוק... אני בהיסתייגות.... כי מצד אחד אני מסכימה עם זה... צריך איכשהו לפתור את הנושא הזה שכל אחד בכל גיל יכול לשתות, להשתכר ועקב כך לפגוע בעצמו [כמו בכתבה שנערה בת 13 איבדה את הכרתה...]. ההצעה טובה, כי מה לעשות רוב הילדים ששותים [מתחת לגיל 18] לא יודעים להשטלת על עצמם ולהגיד "דיי" "מספיק" והם נכנעים ללחץ חברתי... ושותים הרבה, משתכרים ובסוף מגיעים לביה"ח... אבל מצד שני... אני לא חושבת שאפשר לאסור על כל אחד לשתות... כי אם הם שותים בצורה מבוקרת אני לא חושבת שיש בזה רע... כי לדעתי המטרה בחוק היא למנוע פגיעה של ילדים בעצמם, כי כיביכול מי שמעל גיל 18 הוא בוגר יותר, אחראי יותר ומודע יותר למעשים שלו... ואם הוא ישתה סביר להניח שיעשה זאת בצורה מבוקרת [מהנחה זו נובע החוק לדעתי..]... אבל שוב... אם שותים בצורה מבוקרת.. אני חושבת שאפשר... אבל מה, לא בכל גיל... כי מה לעשות ילד בן 13 לדעתי לא מודע למעשים שלו ועושה הרבה דברים מפוזה ומהכנעות ללחץ חברתי. ואני לא כ"כ חושבת ובטוחה שחוק זה מה שימנע מהם לשתות.... הם [אלו ששותים] ימצאו דרך כן לשתות ושלא יתפסו אותם ודרך לעקוף אח החוק....

מתנגדת לחוק

אני לא חושבת שצריך לעשות את החוק הזה כי מי שבאמת רוצה לשתות לא ממש יתחשב בחוקים האלה וישתה בסתר למרות החוקים משטרה לא נמצאת בכל מקום היום ... ואפילו בקושי נמצאת במקומות שמסתובבים בחוץ. אם ילד באמת רוצה לשתות הוא יכול גם לבקש מילד גדול ממנו לקנות לו את השתייה וככה הם גם ישבו ביחד עם הבקבוק ואם משטרה תבוא הוא יגיד שרק הוא שותה..או משהו כזה היום מי שרוצה יכול לעשות... אני גם לא ממש חושבת שזה עניין של ההורים.. כי ההורים לא באמת יודעים מה אתה עושה היום בחוץ ..כי בייננו אף אחד לא מסביר פרט ופרט אחרי שאתה יוצא מהבית תמיד משכיחים משהו... וגם חוץ מזה שלכל ילד גם מגיע איזה שהו עצמאות משלו... לא אומרת שזה טוב לשתות.. אבל גם לא חושבת שמי ששותה ישים לב לחוק הזה כי 1 למיליון שיתפסו אותך

../images/Emo42.gif../images/Emo31.gif

ולמה? כי מי שירצה לשתות, ישתה בכל מצב ובכל מחיר. ובכלל, ילדים מתחת לגיל 18 שנתפסים, לדעתי לא רק לדווח, אלא ישר להעניש, שיבינו כמה זה מסוכן ולמה יש הגבלת גיל בארץ ובעולם

shirushit2

New member
מבולבלת...

כמה שזה נכון, כל מה שאמרת, שכן, מי שבאמת רוצה לשתות, יכול להשיג את השתייה בכל דרך שהיא, שלשוטרים יש מספיק על הראש וגם שאולי זה מוגזם באיזו שהיא מידה... אבל למרות הכל, זה מראה מאמץ ואכפתיות מצד הגורמים הממשלתיים, הם רוצים לשנות, וגם אם החוק הזה יגרום אפילו רק לאדם אחד להפסיק לשתות, זה שווה את זה לפי דעתי. נקווה לטוב.

SoulDancer

New member
../images/Emo31.gif לא בעד החוק..

סתם משהו... מסיבות סוף שנה של יב'-חצי שכבה מעל 18-מותר להם לשתות, חצי שכבה מתחת ל18-אסור להם לשתות. זה באמת פייר?

idanshaf2

New member
במסיבות ביה"ס

אסור לשתות באופן גורף מכיוון שהן נערכות בחלק ממסגרת בית הספר...

למעלה