כשכתבתי את השאלה התכוונתי לזה שכולם קשורים אבל אז פתאום שמתי לב שמלוטנין זה לא נ"ט אלא הורמון- אז יש פאק מסוים בשאלה. אבל אם הבנו למה כ"כ אחד קשור ושמלוטנין הוא הורמון- אנחנו על הגל!
אני לא יודע אם זה רשום בתוך הטקסט. אני לא חושב שזה משהו קריטי, פשוט באופן הגיוני שיש פעילות של נוראנדרנלין זה אומר שיש פעילות בגוף כשישנים אין... אולי נלך לישון?
כשהתחלנו ללמוד בשיעור על הורמונים, דובר גם על ניורוהורמונים. אם אני מבין נכון, יש חומרים שהם גם וגם, כלומר- הם גם עוברים דרך הניורונים והם גם זורמים להנאתם בדם עד שמגיעים לבלוטה כלשהי ועושים לה נעים בגב.. סתם בשביל הכיף קבלו עוד שמופיעים בטבלת הנ"ט בפרק 4: אוקסיטוצין,אנדורפינים,אנקפלינים, ואסופרסין(ADH)
אין לי מושג! אבל יש לי אולי תובנה (שלא תקדם אותנו הרבה) יש מצב שהבלבול נוצר בגלל הגדרות שונות. כוונתי- אפשר להסתכל על הופעת פעילות מוח שונה (כלומר משהו שמופיע לראשונה בשלב) אפשר להסתכל על הפעילות השכיחה ביותר באותו שלב אפשר להסתכל על כל הפעילויות שקורות בשלב מסוים ציטוט מנחם לסיום: "המוח הוא לא שעון שוויצרי" (מורנו ורבינו שליט"א)
עד המבחן כמובן... מי שנמאס לו לקרוא עוד ועוד קבצים (מי האנשים האלה שמעלים קבצים כל הזמן... אני מציע להעלות פה שאלות דמויות בחינה.(בשרשור אחד- כדי שלא יהיה בלגן) אפשר לעשות שאלות נכון/לא נכון ואפשר לעשות שאלות עם מסיחים. מי שיש לו כח להשקיע ולעשות מסיחים- מבורך. אני אתחיל: מי מהמחלות הבאות אינה מחלה מטבולית? 1. היפרטירודיזם 2. היפוטירודיזם 3. סכרת מסוג 1 4. סכרת מסוג 2 נ.ב: רצוי שהשואל יחוס על הקוראים ויענה על השאלה שלו בשלב כלשהו. בהצלחה!
לא לגמרי קראתי בפנים, אבל- קודם כל הוא מופיע בטבלה נ"ט שקשורים לשינה (עמ' 449 בספר) אם אני מבין נכון- הוא פעיל בשנת REM כי לכאורה אנחנו אמורים לרקוד הורה בזמן השינה. פשוט חברנו הפונס אומר לנו: "שן קשת ענן!"
מחילה! כל סוג של סוכרת היא מחלה מטבולית (ותודה לאמא..): גם בסוכרת מסוג 1 יש בעיה בחילוף החומרים (הסוכר לא מגיע לתא ונשאר בדם). שאלה אחרת- (קצת פרובוקטיבית, מודה) מה מהבאים הכי פחות סביר להיות סיבה לדיכאון: 1. היפוטירודיזם 2. ירידה בסרוטנין 3. כאב כרוני 4. אין ארבע
תשובה מספר 1. אם הפציינט מדווח על דיכאון, צריך לבדוק קודם כל שאין לו היפוטירודיזם (בהבחנה מבדלת) כמו כן- דיכאון בהיפוטירודיזם הוא רק במקרה קיצוני של היפורטירודיזם. ובלנ"ד אני לא אומר היום שוב היפוטרודיזם!!
בס"ד מה כדאי לעשות בחיים? 1. לעבור ללמוד מקצוע אחר 2. לעזוב את הלימודים ולעבוד 3. לעזוב את הלימודים לישיבה (חרדית) שבה אני קובע עיתים לתורה ושם ההנהגה שלי 4. לעזוב את הלימודים לישיבה דתית לאומית שיותר מתאימה לי לראש