לראות את מי שנוסע להוואי |

לראות את מי שנוסע להוואי | ../images/Emo47.gif

נשארו פיינליסטים בודדים שיש להם סיכוי לזכות בחופשה חלומית בהוואי. היום בבלוגTV- בשעה 20:00 קמילה מארחת את המועמדים המובילים בתחרות "המירוץ להוואי". כולם מוזמנים.
וחדש בתפוז
מהיום אפשר לראות עם מי מדברים בצ'אט. צ'אט מצלמות חדש עלה בפורומים, המאפשר צפייה בו זמנית בארבע מצלמות שונות. מהיום ניתן לראות עם מי מדברים, גם בפורום. השירות עלה בצ'אטים בפורומים בלבד, ולא ניתן להגיע אליו דרך הצ'אט הרגיל.

0ne Man

New member
חדש בפורום - CHAT TV

שלום לכולם, בהמשך להודעה של הנהלת תפוז שלמעלה, התווספה האופציה CHAT-TV בשורת התפריטים הכחולה של הפורום. ב CHAT-TV יש אפשרות לגולש אחד לשדר ב"שידור ישיר" אל כל הנמצאים בצ'ט, כמעט כמו בטלויזיה. הגולשים יכולים לראות את הגולש המשדר, לשאול אותו שאלות ולקבל תשובות - גם בכתב וגם בקול (למי ששומע). הכניסה לחדר הצ'ט אפשרית כרגע אך ורק דרך הפורום, ורק למשתמשים רשומים בתפוז. למי שאין לו שם משתמש בתפוז אין אפשרות להכנס לחדר הצ'ט! בכוונתי לנצל את האופציה הזו, ויש לי כמה רעיונות איך להשתמש ב- CHAT TV, ואני מקווה שבקרוב אודיע לכם על תחילת השידורים . אם יש לכם עוד רעיונות לשימוש בצ'ט הטלוויזיוני,אתם מוזמנים לכתוב ולהציע רעיונות!

0ne Man

New member
../images/Emo41.gifקורס לשפת סימנים בשידור ישיר ../images/Emo41.gif

שלום לכולם, אני שמח להודיע, כי לי דן, מתורגמנית לשפת חירשים, נענתה לבקשתי והסכימה להתנדב וללמד שפת סימנים בסיסית בבלוג טי וי של תפוז, לתקופת ניסיון. לי תלמד ותסביר את המושגים הבסיסיים בשפת הסימנים הישראלית, בשידור ישיר, ותענה גם על שאלות של גולשים איך מבטאים מילים בשפת הסימנים.הגולשים יוכלו לצפות בשידור ישיר את לי מדגימה את התנועות הבסיסיות בשפת הסימנים. הקורס יהיה בבלוג טיוי "חירשים" בהנחיית לי דן. מצורף הקישור למערכת הבלוגים של תפוז, כאן הערב עשינו פיילוט לניסיון, ויצא לדעתי מאד מוצלח.השתתפו הרבה גולשים, חלקם שומעים וחלקם לקויי שמיעה, והיה לדעתי מאד נחמד. מצורף תמונות מהקורס שעשינו הערב. השיעור הראשון יתקיים ביום חמישי,11.3.04 בשעה 21.00 בערב. בהצלחה לכולם!

חילש

New member
רעיון חיובי ../images/Emo45.gif

זה רעיון טוב לנסות להעביר לימוד בשפת סימנים בלי הצורך להיטלטל פיסית, לקורס בשפת סימנים, במיוחד לחרשים ירוקים שלא התנסו בשפה הזאת (זה שפת סימנים ולא שפת חרשים, כי חלק מהחרשים לא יודעים אותה וגם מדברים שוטף אוראלית). היה מין הראוי לשתף בקורס את דורון לוי שהתחיל עם הרעיון להעביר סימנים באמצעות סירטונים קצרים בפורום המקביל בניהולה של אורטל בואלה, אני בטוח שמדיום כמו בלוג TV מתאים למסרים שהוא רוצה להעביר... מהפעמים שראיתי את לי דן בערבי שירה התרשמתי ממנה לטובה... חג פורים שמח

0ne Man

New member
תגובה לחילש

בוקר טוב לך, המטרה שלי היא להביא את המושגים הבסיסיים של שפת הסימנים לכל לקויי השמיעה שאינם דוברים את שפת הסימנים וגם לכל השומעים. אתמול בפיילוט נוכחנו לראות, שלמרות שלא פירסמנו מראש על הפיילוט, הגיעו צופים שומעים רבים לחדר, ושאלו שאלות איך מסמנים מילה מסויימת בשפת הסימנים. אז תאר לך כמה שומעים יגיעו לאחר שנפרסם בכל תפוז על השיעור עם לי דן... אם אני ולי דן נצליח להפיץ את המושגים הבסיסיים בשפת הסימנים לשומעים ולקויי שמיעה רבים- הרי ששאיפתנו התמלאה. דורון לוי בפינה שלו בוואלה מסביר רק את המילים הנדירות בשפת הסימנים, והקורס שהוא נותן הוא בעצם קורס ל"מתקדמים", שכבר יודעים את שפת הסימנים, אבל רוצים להשלים את ידיעותיהם בסימנים של מילים נדירות ולא נפוצות. ואילו הקורס שלנו מיועד לאלה שאין להם כל ידע בסיסי בשפת הסימנים, כך שהקורס שלנו בא להשלים את הפינה של דורון לוי ולא חלילה "להתחרות" בו. זה לא היה הולם מצידי, מבחינת אתיקה, כלפי אורטל מנהלת פורום החירשים של וואלה, לפנות לדורון לוי ולבקש ממנו להקים פינה בתפוז. זה היה נראה כאילו אני מנסה "לחטוף" ממנה את דורון לוי, ולכן לא פניתי לדורון לוי, למרות שאני מעריך אותו על היוזמה והכישורים שלו בתחום לימוד שפת הסימנים. אני מעוניין לעבוד בשיתוף פעולה עם אורטל, ולא להתחרות בה. חג פורים שמח!

milford

New member
אולי זו שאלה טפשית??

אני מבינה שכדי לראות את הבלוג הזה צריך מצלמת אינטרנט? אם כן, תאירי את עיני - הבנתי שהטכניקה של הדור הנוכחי של המצלמות לא הכי טוב ושהתמונה לא יוצאת טוב. האם אני לא מעודכנת? אם לא, אז אשמח לדעת איזו מצלמה כדאי להוסיף.

כדי לצפות, אין צורך במצלמת אינטרנט

עם זאת, רצוי חיבור אינטרנט מהיר (ADSL או כבלים). לא תמיד זה אפקטיבי, כי לפעמים למי שמשדר אין חיבור אינטרנט מהיר.

0ne Man

New member
לא צריך מצלמת אינטרנט

כדי לצפות בשידור עם לי דן או בכל בלוג אחר. הבלוג הוא צ'ט לכל דבר, בתוספת מסך טלוויזיה קטן, שבו משדרת המצלמה של המנחה המשדר אל כל הגולשים הנמצאים בחדר הצ'ט. כדי לשדר, צריך כמובן מצלמת אינטרנט. אבל כאמור, כדי לצפות בשידור אין צורך במצלמת אינטרנט.

0ne Man

New member
חירשת משדרת בבלוג טי וי

Baby IN Red, חירשת שעונה לשם לילך, משדרת בערבים בבלוג טי וי בתפוז, ומשוחחת באמצעות הצ'ט עם הצופים של תפוז. התוכנית של לילך זוכה להצלחה רבה, והתוכנית הגיעה למקום חמישי בדירוג הצפייה, עם 16% צפייה. רק חבל שלילך משתמשת בהופעה קצת פרובוקטיבית כדי למשוך צופים לתוכנית שלה. למעוניינים לצפות בשידור של לילך, היא משדרת בצ'ט ששמו: "ברוכים הבאים למגרש של לילך". קישור לאתר הבלוגים של תפוז, שממנו ניתן להכנס לשידור של לילך, נמצא כאן. אגב, בזמן הקרוב אני מקווה לפתוח תוכנית בשידור חי בצ'ט-טי וי של הפורום, או בבלוג טי וי. בקרוב אפרסם את הפרטים המדוייקים. חג שמח!

bobcat

New member
מי

שמך להביע דיעה על הופעתה? את הפורום אתה מנהל או שלדעתך אתה מנהל משהו אחר? מן הסתם טיסה להוואי עדיפה על פני טלפון לחיצים.

קודם כל, שיהיה ברור:

א. איש אחד לא החליט על טלפון הלחצנים, אלא חברת "מהלב" והוא זה שענה לי בעניין שאפשר לבקש מהם להחליף לשעון רוטט וכיוצא בזה, בתנאי שהם מסכימים. ב. אני לא יכולה להכנס לבלוג המשודר, ראיתי רק את הבלוג הכתוב. ראיתי רק את תמונתה שבמכתב האישי שלה, לכן לא אוכל להביע דעה, אלא רק לומר ש.. אישית אני מאד לא אוהבת שנשים לובשות מחשופים ( ואחר כך מתלוננות שהגברים מסתכלים להן שם?! הלו, זה לא מה שרציתן?? ) וחולצות בטן ( גם שהחולצות האלו לא מחמיאות להן ) - וזה לא קשור לדת - אלא, לשכל הישר, מדוע למכור את גופנו, כשיש לנו המון דברים אחרים להציע: שכל, הומור, כשרונות, תחביבים, תכונות וכו'. נו, באמת!! לילך, היא פשוט חמודה ויש לה המון מה למכור, בלי קשר להופעתה, וזה מה שאיש התכוון, נכון 'איש אחד'? אגב - פורים שמח לכולכם!!

0ne Man

New member
היי רחלי ../images/Emo13.gif

את בהחלט צודקת. לילך, ממה שהתרשמתי אתמול בבלוג, יודעת לכתוב ולהתבטא בכתב יפה, וחבל שהיא בחרה להופיע בלבוש חושפני בבלוג. היא יכלה למשוך את הצופים בכוח אישיותה ולא בכוח נתוניה הגופניים. לא שזה מפריע לי אישית - להיפך, אני גבר, וכגבר זה הדבר האחרון שצריך להפריע לי. אולם הבעיה היא שלילך הגדירה את עצמה כ"חירשת", וראיתי איך כל הגברים בצ'ט מנסים לשכנע אותה להוריד בגדים ואף מציעים לה כל מיני הצעות מגונות, וחלק ניסו להתגרות בה כדי שתוריד בגדים, ועלתה בי המחשבה, שאולי הם עלולים לחשוב, שכל לקויות השמיעה מתנהגות כמו לילך, וכשיתקלו במציאות בלקויית שמיעה- יתנהגו אליה כפי שהתנהגו אתמול בצ'ט ללילך.זה הדבר היחיד שהפריע לי, ולכן הערתי את מה שהערתי קודם. אבל מצד שני, לילך היא אשה בוגרת ועצמאית, וכמובן שזכותה להתנהג כפי שהיא רוצה.

bobcat

New member
מכליל?

"כשיתקלו במציאות בלקויית שמיעה - יתנהגו אליה כפי שהתנהגו אתמול בצ'ט ללילך". תרגום דברי איש אחד ורחלי נשר: הנאנסת אשמה. יש נושאים נוספים עליהם ניתן לכתוב פרט להכללות?

מה בין הנאנסת ובין הסטיגמה??? ../images/Emo5.gif

לא אמרנו שאסור לה להתלבש סקסי ובלה בלה, רק מפריע שהיא מגדירה את עצמה כ"חרשת" והשומעים עלולים להסיק ממנה שכל החרשות מתנהגות כמוה ואפשר להתנהג איתן, כמו שהתנהגו אליה. זה הכל!!! מה לעשות, ושולטות הסטיגמות ועלינו לשמור על השם הטוב שלנו כחרשים ( או כיהודים וכו' וכו' ) לילך רוצה למשוך אליה אש? בבקשה, רק שלא תגדיר את עצמה כ"חרשת" ובכך תפגע בעקיפין בחרשות האחרות - או, לחלופין, תבהיר שאין חרשת אחת דומה לחרשת אחרת ושגם החרשים הם רק בני אדם. וכעסתי שכתבת "הנאנסת אשמה" - אל תקצין את דבריך, זה מוגזם!! אתה כל כך אוהב לראות נשים בלבוש המינימלי. יש בשביל כך מקומות מתאימים לכך - ואתה יודע על מה אני מדברת.. - כבר ראיתי ופגשתי נשים הסקסיות והגדולות מהחיים, שנתנו - ואף קיבלו - יחס מכובד שבמכובדים!! נכון שאישית אני לא אוהבת שהנשים מנסות למשוך תשומת לב באמצעות הופעתן החיצונית, אך אם האישה שומרת על כבודה והופעתה החיצונית נעימה לעין, למה לא?

ובשביל למנוע אי-הבנות, רציתי לומר:

כל אישה המושכת תשומת לב בהופעתה הפרוטוקטיבית, אין הדבר מצדיק אונס ועל גבר, כל שהוא, לשלוט בעצמו וביצריו!! אגב - מאז שהתחלתי ללבוש בצניעות, התקשורת שלי עם האנשים האחרים רק הולכת ומשתפרת והגברים רק מכבדים אותי עוד יותר!

למעלה