לראות את מי שנוסע להוואי |

לראות את מי שנוסע להוואי | ../images/Emo47.gif

נשארו פיינליסטים בודדים שיש להם סיכוי לזכות בחופשה חלומית בהוואי. היום בבלוגTV- בשעה 20:00 קמילה מארחת את המועמדים המובילים בתחרות "המירוץ להוואי". כולם מוזמנים.
וחדש בתפוז
מהיום אפשר לראות עם מי מדברים בצ'אט. צ'אט מצלמות חדש עלה בפורומים, המאפשר צפייה בו זמנית בארבע מצלמות שונות. מהיום ניתן לראות עם מי מדברים, גם בפורום. השירות עלה בצ'אטים בפורומים בלבד, ולא ניתן להגיע אליו דרך הצ'אט הרגיל.

TankMaster

New member
"מי שנוסע" - הא . . . ../images/Emo2.gif

ממש ח"ח גדול לתפוז על העברית המהממת . . . הלימוזינה ודאי תרקד סביב ימים ואגמים, ותחצה איים ויבשות, ובלבד שהזוכים המאושרים "יסעו" בדרכם להוואי . . . שהרי "לטוס" היא מילת גנאי כמובן . . . שיהיו בריאים
ומכל מקום . . . טיסה נעימה להם
TankMaster

רענן2

New member
תשמע

השימוש הנ"ל בשורש נ.ס.ע הינו מקובל ונורמטיבי לחלוטין בעברית של ימינו. למעשה הוא קצת שונה במשמעותו מלטוס, כיוון שהוא יכול לתאר את משך הזמן כולו (עד לחזרה), ולא רק את משך הטיסה (אם כי גם טס יכול לעיתים לשמש במשמעות זו, אך אני חושב שזה נדיר יותר). לדוגמא: - אני נוסע לארה"ב לחודשיים - דרישות התפקיד: נכונות לעבודה מאומצת ונסיעות לחו"ל. - הנסיעות האלה לחו"ל הורגות אותי. לא ראיתי את האישה כבר חודשיים. בקיצור,יש מספיק אנשים שמחפשים מי שיגיד להם איך לדבר. (אנשים מחפשים באופן כללי מקור סמכות שיורה להם איך לנהוג, לא רק בענייני שפה.) החינוך שקיבלו כאן בביה"ס, בשיעורי לשון, גורם להם לחשוב שיש מי שיכול להגיד להם איך לדבר. אפשר למצוא הודעות שלהם מדי פעם גם כאן. אולי עדיף שתתרכז בהם, בבחינת "ומצא מין את מינו".

TankMaster

New member
"מקובל" אולי, וגם זה בספק

ובוודאי שלא "נורמטיבי". מכל מקום אפשר בהחלט לדייק יותר, אם רק רוצים, וזו הייתה כוונתי. ובאשר להערתך האחרונה, אני ברשותך אתרכז במה שארצה . . .בהחלט לא ביקשתי הוראות הפעלה, תודה. ראיתי הודעה שכתובה בשפה שלדעתי לא נכונה, או לפחות לא מדויקת, ולפיכך מצאתי לנכון לתקן אותה. זכותך לא להסכים ולציין זאת, אך בהחלט לא להטיף לי במה עלי "להתרכז". ממש לא. ואגב, אני, בניגוד אליך, איני חושב שכל כך נורא ואיום לסייע לאנשים שמבקשים עצה בנוגע לכללי השפה (ובניגוד אליך אני חושב שכן - ישנם כללים לשפה), וכמו כן, אל לך למהר ולדון לכף חובה את "החינוך שקיבלו כאן בבית הספר, בשיעורי לשון". מה בדיוק לימדו שם, בשיעורי לשון ? את השפה העברית כמדומני. זו הבסיסית. כפי שבשיעורי מתמטיקה בתיכון, מלמדים את המתמטיקה הבסיסית, ובאוניברסיטה מתקדמים הלאה ומרחיבים אופקים, כך גם בשיעורי לשון. אין בכך כל פסול. TankMaster

רענן2

New member
תשובה

ראשית, קבל את התנצלותי על כך שההודעה הקודמת שלי היתה קצת יותר מדי תוקפנית. לא לכך הייתה הכוונה, ואני מתנצל על כך. שנית, אני שמח שאתה כבר מרשה לדוברי עברית להשתמש בשפתם כרצונם, במיוחד למי שמממן את שהותנו כאן... וברשותך, מספר הערות: מעולם לא אמרתי לך לא לענות למי ששואל, ליתר דיוק דווקא אמרתי שתענה, כך כולם יצאו מרוצים, זו המשמעות של "מצא מין את מינו". שים לב שאני אף פעם לא מתערב ולא מפריע בשרשורים שמתחילים ב"איך צריך לומר?...". אין לי שום בעיה עם זה. העניין הוא שלא צריך להיטפל לאנשים שמדברים עברית נורמלית, טבעית וחיה (ועוד בביתם...), ולתת להם ציונים על העברית שלהם. כמו כן לא טענתי שאין כללים לשפה (איפה ראית את זה?) - אתה מערבב טענות שלי עם הודעות של אחרים ועושה סלט. בנוסף - שפת אמי, אבי, אחותי ואשתי היא עברית. אני לא צריך שילמדו אותי את השפה העברית, אני לא עולה חדש, ולא - לא לימדו אותי עברית בביה"ס. בטח לא "זו הבסיסית". ולבסוף - מאחר שלמדתי בלשנות באוניברסיטה, אני מוכרח לומר שאני לא רואה בשיעוים אלו שום הרחבה מסוג כלשהו של מה שלמדתי בתיכון. בכל אופן - קבל
ע"מ שנזכור כי הויכוח הוא לא אישי. אנחנו פשוט עוסקים בשני תחומים שונים, שמשום מה מתוארים בשפה תחת אותה מילה רב-משמעית - "בלשנות".

TankMaster

New member
מקובל בהחלט ../images/Emo13.gif

לגמרי לא אישי. נמשיך כל אחד באמונתו ובדרכו
בהצלחה, TankMaster

OrGAzmUs

New member
אני לא מסכים איתך..

אני לא מסכים איתך... אני חושב שלגיטימי לומר שאדם "יסע" לחו"ל, משום שלא נשכח שזה נגזר מהמלה "מסע". זה שהעולם המודרני קישר את הפועל הזה לנסיעה ברכב דו\ארבע גלגלי, זה כבר עניין אחר. אני טוען שאין טעות בעניין זה.

למעלה