לראות YES במחשב ללא ממיר

ליאון ב

New member
לראות YES במחשב ללא ממיר

היי
מתארגנת קבוצה של אנשים מול חברת YES כדי להתחיל בניסוי לצפייה ב-YES דרך חיבור YES אבל ללא ממיר (כך שאפשר להקליט את השידורים ישירות לדיסק בלי מכשיר YesMAX, להנות ממערכת הסראונד של המחשב למי שיש ועוד). לרובכם יש בטח כרטיס מסך עם TV-OUT, כך שבקלות תוכלו לצפות בהקלטות ע"ג מסך הטלויזיה. לצורך כך יש לרכוש כרטיס של חברת ישראלית VBox, אבל רק בתיאום עם YES מפני שלצורך כך הם מספקים "כרטיס חכם" (כמו שמכניסים לממיר, אבל מותאם למחשב). מי שרוצה מידע נוסף, שיפנה אליי או שיגיב כאן.

אפשר גם לקנות

כרטיס טלויזיה של כל חברה לחבר אותו לממיר מאחורה איפה שמתחברת הטלויזיה ולצפות במחשב במקום הטלויזיה. לא צריך כרטיס חכם וכאלה.

ליאון ב

New member
לא אי אפשר

כי כרטיס טלויזיה אנלוגי לא יכול להעביר ערוצים בממיר, ולכן אתה לא יכול לתכנן הקלטות מראש. נוסף על כך, כרטיס TV אנלוגי לא יודע לפענח את לוח השידורים של YES (למרות שזו בעייה קטנה יותר למי שמקליט שידורים ביום ושעות קבועות). נוסף על כך, כאשר כרטיס TV אנלוגי מקליט, המעבד עמוס בעבודה ולא ניתן לעבוד על המחשב כמעט בכלל, כמו גם אי-אפשר להריץ כמו שצריך סרטים או לשחק משחקי מחשב, כי כרטיס ה-TV תופס את הגישה הישירה לכרטיס המסך. כרטיס TV דיגיטלי באופן פשוט שומר את הסטרים הדיגילי של שידורי YES ללא צורך לדחוס את הוידאו מחדש כמו שעושה מי שיש לו כרטיס אנלוגי, וכך נחסכת עבודה רבה מהמחשב, וניתן לעבוד עליו במקביל, כשהוא מקליט. אבל בהנחה ש-YES בסופו של דבר לא יסכימו לשווק כרטיס כזה בארץ, האופציה שהזכרת היא ברירת המחדל.

אממ לי יש כרטיס TV אנלוגי...

והמפענח של YES מחובר אליו ואני רואה הכל כמו שצריך
. אמנם זה דורש המון משאבי מערכת, אבל זה לא שאני עושה דברים אחרים בזמן שאני רואה משהו במחשב (ואם אני מקליט - זה בד"כ בגלל שאני לא יכול לראות את זה באותו רגע, קרי - אני גם לא ליד המחשב).

ליאון ב

New member
נכון

אבל מה אתה עושה אם אתה רוצה להקליט שתי תוכניות שכל אחת מהן בערוץ שונה? אם תשאיר את הממיר על ערוץ מסויים, המחשב לא יוכל להעביר לערוץ השני.

למעלה