לראשונה בישראל - סדנת הכשרת מטפלים ב IEMT

לראשונה בישראל - סדנת הכשרת מטפלים ב IEMT

כשיטת טיפול מהירה, IEMT יוצרת שינוי רגשי מהיר ומעמיק בנושאים הטעונים ברגשות שליליים, בלתי רצויים ובהחתמות זהות אישית.
טכניקה היוצרת שינויים רגשיים מעמיקים, במקומות שאפילו ה EMDR כושל.

טיפול ה- IEMT הופך במהירות לטיפול המועדף על ידי רופאים ברחבי העולם בטיפול בטראומה, במיוחד אצל מטופלים כרוניים

לפרטים נוספים לחצו כאן

תהנו
מיקי

נ.ב.

EMDR זה לא "ריפוי באמצעות תזוזת עיניים" כמו שטיפול דינמי זה לא "ריפוי באמצעות תזוזת שפתיים". מי שיתבלבל בכך, אכן עשוי להיכשל לעיתים תכופות.

זו אחת הסיבות שאנשים מתבלבלים בין EMDR ל IEMT

על זה אמר אנדרו אוסטין -
EMDR דומה ל IEMT בגלל השימוש בשינוי דרך תנועות עיניים
בדיוק כמו שטיפול דינמי דומה ל NLP בגלל השימוש בדיבור...

תודה

שמע חבר, EMDR פותחה לפני מעט יותר מ25 שנה

וכיום היא אחת משיטות הטיפול הפסיכולוגי הנחקרות ביותר שישנן. היא מוכרת כEVIDENCE BASED על ידי ארגון הבריאות העולמי, כמו גם על ידי ארגון הפסיכיאטרים האמריקאי וארגון הפסיכולוגים האמריקאי, ושורת גופי טיפול בינלאומיים נוספים.
השימוש הוא לא 'בשינוי דרך תנועות עיניים', אלא עיבוד זכרונות בעלי מאפיינים טראומתיים שמתבצע תוך כדי גירוי בילטרלי במקביל (לא חייב להיות דרך העיניים, התחילו דרך העיניים כי זה בדומה לשנת REM, כיום משתמשים גם באזניות לסירוגין, או רטטים שמחזיקים ביד ורוטטים לסירוגין). הגירוי הבילטרלי עצמו הוא ממש לא הטיפול, אלא הקשר שבתוכו יכול להתבצע עיבוד בהינתן התהליכים הנוספים, והבניה הנכונה של תוכנית הטיפול.
אני מתקשה מאד להאמין שמישהו יחשוב שEMDR זה IEMT, יותר סביר הכיוון ההפוך.

לא אמרתי שה EMDR כושל..

אמרתי שיש מקרים שבהם מטפל ה EMDR לא משיג תוצאות.

באותם המקרים, ה IEMT כן משיג תוצאות.
זה הכל...

זה מנסיונו של המורה של הקורס, ממציא שיטתה ה IEMT - אנדרו אוסטין.
אפשר לראות את הראיון המרתק שערכנו עם אנדרו אוסטין כאן
שבו הוא מסביר את ההבדלים בין השיטות ומה נותן ה IEMT ועוד...

קדימה הצלוח'ס
מיקי

מהם אותם מקרים בהם מטפל EMDR לא משיג תוצאות

והIEMT משיג תוצאות, ומדוע ההתיחסות כאילו שEMDR הוא טיפול אחיד, כך שאם מטפל א' לא השיג תוצאות זה אומר משהו על EMDR ולא על המטפל, למשל?
בכל מקרה בבדיקה בגוגל סקולר, Integral Eye Movement Therapy משיג 0 תוצאות, Eye movement desensitization and reprocessing‏ 6700 תוצאות.
ממה שכתוב באתר של אנדרו, אני חוששת שהוא בכלל לא עומד בתנאי הקבלה הבסיסיים ללמוד את הEMDR הבסיסי, לא כל שכן המתקדם, אז אשמח לשמוע איך זה מנסיונו.
בהתחשב בזה שאחד ההבדלים שהוא מציין באתר זה שיש צורך להיות מטפל מוסמך כדי לטפל בEMDR, אבל אין צורך בשום הכשרה מוקדמת כדי לטפל בIEMT, המצב בו מלמדים כלי ושולחים אנשים בלי הכשרה מוקדמת לטפל בפוסט טראומה נראה לי נפיץ.

גם אותי זה החשיד העובדה שהוא מציין באתר

שוב ושוב שלא צריך הכשרה מסוימת כדי ללמוד את הכלי הזה....

מכיוון שעוד לא עשיתי את הקורס,

לא אוכל לענות לשאלותיך..

אני כן אשמח להעביר מייל לאנדרו בשמך, או לקשר ביניכם
על מנת שתוכל לשאול אותו את כל השאלות הטובות האלה.

אני אשמח לתשובות גם כן

מיקי

הי מיקי, הקשבתי לחלק הראשון של ההקלטה,

והאופן שבו הוא מתאר את טיפולי הEMDR שהוא צפה בהם, נע בין הזוי (אם זה מה שהמטפל עשה) או ממש מנותק מהפואנטה. התיאור של 'המטופל מזיז את העיניים עשרים דקות עד שהעיניים שלו כמעט נופלות ושום דבר לא קורה' - זה בכלל לא מה שאמור לקרות בEMDR. הסטים הם של עיבוד (שיכול להיות מלווה בכל דרך של גירוי בילטרלי ויזואלי, קול, רטט) ודיווח, לא של עיבוד רציף. ובכל מקרה בפגישה יש סטים של עיבוד ודיווח עד סוף הפגישה (העיניים לא נופלות, ואם חשים בסכנה כזו אפשר לעבור למודול אחר...), כי כשמסיימים לעבוד על זכרון אחד עוברים בכל מקרה לעבוד על אחר. ומה בעצם זה ה'לא קורה כלום'? בEMDR לא נותנים גירוי בילטרלי עד שמשהו קורה, אלא מאחזרים את הזכרון ונותנים למוח הזדמנות חוזרת להשלים את העיבוד, ולפי הדיווח לאחר כל סט המטפל מכוון את העיבוד בערוצים השונים (סנסורי, רגשי, קוגניטיבי, סומטי), אז אין מצב כזה ש'כלום לא קורה' - מה שכן יכול לקרות זה שרמות המצוקה לא יורדות גם אחרי עשרים דקות של עיבוד-דיווח, ולמטפל יש מרחב לקבלת החלטה האם המצוקה לא יורדת כי יש עיבוד של היבטים שונים, כלומר כן יש תהליך ואלו רמות מצוקה שקשורות לאספקטים שונים, או כי יש היבט תקוע, ואם יש היבט תקוע יש שורה רחבה של התערבויות שאפשר לעשות, וכמובן אפשר לשקול את האפשרות שיש FEEDER (זכרון פעיל מוקדם יותר) שיש צורך להשלים את העיבוד שלו קודם שמעבדים את הזכרון הנוכחי. בשום שלב המטפל והמטופל לא יושבים מול גירוי בילטרלי ומחכים שמשהו יקרה כבר, ובטח שלא מחליטים אם הטיפול כושל או לא תוך עשרים דקות.
בקיצור יש כזה פער בין האופן בו הוא מתאר את הטיפול לבין המציאות, שאני לא מרגישה שיש ביננו ממשק רלוונטי, כי משהו שם מאד מאד שגוי.

תודה על ההסבר המעמיק

מכיוון שאני הדיוט בשני הנושאים הללו,
אני יכול רק להיתלות על דבריהם של אנשים שעשו גם וגם,

ואם הבנתי נכון - הם אומרים שזה שני דברים שונים מאוד...

כך שאני מעריך שאין קשר בין EMDR לבין IEMT זולת הגירוי הבילטרלי, ושל IEMT יש את העקרונות שלו, הנחות העבודה שלו וצורות ההתערבות שלו
בדיוק כפי של EMDR יש את העקרונות והנחות העבודה שלו.

אני מעריך שאם תתענייני, אני בשמחה אוכל לחבר ביניכם - ותוכלי לשאול אותו שאלות יותר מקצועיות
על מנת לתהות על ההבדל בין השיטות.

כמו כן, יש לאנדרו לא מעט סרטונים ביוטיוב, כך שאפשר לראות את העבודה שלו והעקרונות שלו.

קדימה הצלוח'ס
מיקי

אין ספק שזה דברים שונים מאד, מספיק

שאת אחד מהם רק אנשי מקצוע בבריאות הנפש רשאים לעשות, ולשני אין שום דרישת סף כדי שיהיה שוני בהקשר.
מה שכן, אם אתה הדיוט בנושאים אלו, הייתי ממליצה לאסוף קצת יותר מידע לפני שאתה הולך ומפיץ דיסאינפורמציה ששיטה א' שאיננה נחקרה כלל היא שיטה שעוזרת גם במקומות ששיטה ב' כושלת .
בכל מקרה לא התרשמתי שהוא עשה גם וגם, או שהוא בכלל רשאי ללמוד EMDR מלכתחילה.
העיקרון שלו של 'כל אחד בלי רקע קודם יכול לחדור פנימה לתוך טראומה ולשחק שם' מפחיד אותי, בעיני זה לא אחראי.

למעלה