לראשונה בישראל "שיכון מכולות" שייחנך בלוד

לראשונה בישראל "שיכון מכולות" שייחנך בלוד

..ובשיכון המכולות הראשון בישראל (כרגע מבנה ראשון ממכולות של 3 קומות ובו 18 יחידות דיור שנבנה תוך 6 שבועות בלבד (כולל גימורים וחיבורים לצנרת) ובקרוב יוקמו עוד 3 מבנים וסה"כ 74 דירות) שיתוחזק על ידי עמותת "איילים" (שמקימה כפרי סטודנטים בלב קהילות) שכר הדירה לחודש לדירת 2 חדרים של כ60 מ"ר 1000 ש"ח לחודש ורק 620 לסטודנטים שימלאו התחייבויות שונות של שירות בקהילה. על פי ההערכה שכר דירה דומה באחד מבנייני הדירות הישנים בעיר יעלה כ1800 ש"ח. כפר הסטודנטים השני ממכולות אמור לקום עד אוקטובר 2014 בעיר שדרות (ליד מכללת ספיר). כל מבנה טרומי שכזה ממכולות צפוי להחזיק מעמד כ60 שנה.

למרות השמחה הגדולה על מציאת פיתרון דיור מהיר וזול (שכרגע מיועד לסטודנטים וזוגות צעירים), יש גם תחושת החמצה של מיקומי הפרוייקטים. הרי לפי האומדן שכר הדירה בלוד נחשב לזול (1800 ש"ח לדירת 2 חדרים 60 מ"ר) בעוד שפרוייקט כזה היה "משנה סדרי עולם" רק אם היה מוקם בערים שבהם שכר הדירה לדירות הסטודנטים גבוה הרבה יותר ובראשם כמובן תל אביב וירושלים. להזכירכם מ2015 צפויים להיבנות אלפי חדרים של מעונות סטודנטים (לכ5000 סטודנטים) רובם בערים עם מוסדות אקדמאיים גדולים ועדיין שכר הדירה הצפוי בהם גבוה בהרבה. (למשל דירה זוגית מאובזרת במעונות החדשים באוניברסיטת תל אביב תושכר בכ3000 ש"ח לחודש מול 1000 ש"ח לדירה דומה במכולות בלוד). ככה שדווקא בניית מעונות סטודנטים מוזלים בתל אביב או ירושלים היו חיוניים יותר לסטודנטים שמחפשים דיור זול ואיכותי ואולי גם יוצרים תופעת לוואי מבורכת של הורדת מחירי השכירות בערים הגדולות.

בנוסף לכך חשוב לזכור ששיטת בנייני המכולות היא שידרוג לשיטת הקרוונים (והקרווילות) ומודל קיצוני לבנייה טרומית מהירה. אבל אימוץ עקרונות של הבנייה הטרומית בשוק הבנייה הכללי (בניית מסגרות במפעל והרכבתם באתר הבנייה) אמורה לסייע לצמצום מספר הפועלים הדרוש ולמשך הבנייה. בסין למשל הקימו בניין של 15 קומות ב6 ימים בלבד ואותה חברה נערכת להקמת בניין של 220 קומות תוך 60 יום. אפילו אם נדבר על קצב בנייה מתון, עדיין תוך חודשים ספורים ניתן להשלים מגדלי מגורים שלמים (לאחר שבמפעל יורכבו מראש חלקים טרומיים) מה שהיום לוקח שנתיים ושלוש בשיטות הבנייה הרגילות והאיטיות.
 

אבישי ק

New member
אני חושב שעשית קצת סלט

עמותת איילים היא עמותה שמטרתה להחזיר יהודים למקומות שננטשו מאוכלוסייה יהודית
וגם לקדם ולעזור לאוכלוסייה באזור
לכן הם פועלים בלוד, עכו, אזור ב"ש וכו...
הם מחפשים פתרונות מגורים זולים ומהירים
מכיוון שהם מרגישים שלא נותר הרבה זמן ויש לפעול עכשיו

הבעיה של מגורים של סטודנטים בערים הגדולות היא בעיה מקיפה
ובניה טרומית הוא משהו שנמנעים ממנו בגלל ניסיון העבר הגרוע וגם בגלל מזג האוויר.
יש את שיטת הבנייה הנהוגה בארה"ב שהיא שיטה זולה
המבנים לא שורדים יותר מדי שנים ודורשים תחזוקה רבה
ויש כמובן את ההיבט הביטחוני, שבטון מגן יותר טוב.
וכמובן החגיגה של מחירי הדירות ומחירי ההשכרה שהייתה בארץ ולשמחתי היא מתחילה לרדת.(לא במרכז)
 
ההבטחה היא ששיכון המכולות יחזיק 60 שנה

ומעבר לזה יש תוכניות שונות לבניית אלפי דירות בלוד (גם שכונות חדשות וגם פינוי בינוי ועוד בחלקים הקיימים בעיר) כחלק ממימוש ההסכם להכריז על לוד כאזור בעדיפות לאומית. ואם כל הכבוד יש צורך באטרקציות אורבניות נוספות ומקומות עבודה ובילוי ותרבות כדי להפוך את לוד לאטרקטיבית. גם בשדרות קראתי שיש לא מעט פריחה בתחום הנדל"ן ובניית שכונות חדשות בלי קשר לפרוייקט המכולות שיוקם גם בה (מעניין אגב מה בקשר למיגון הפרוייקט בשדרות לטילים מעזה). אם כבר הולכים בארץ על בניית שיכוני מכולות היה צריך להביא אותו גם לערים הגדולות ולא רק לערי פריפריה שם השכירות במילא בזול ויש לא מעט דירות פנויות. למרות שברור איך לפיד מעדיף פתרון אינסטנט של דירות חדשות וזולות במכולות במקום לאשר פרוייקטים יקרים ואיטיים כמו שיקום שכונות ופינוי בינוי ככה שבקום להתגורר בדירות שיכונים בבניינים ישנים (ומשופצים) בעלות סבירה של 1800 ש"ח לחודש ואפילו פחות מזה (אם יסובסדו) הם יגורו בדירות מעוצבות וממוזגות בשכונת מכולות חדשה (שסובסדה על ידי משרד האוצר). אם הולכים על מכולות אז צריך ללכת עד הסוף ולהקים שיכוני מכולות לסטודנטים גם בערים הגדולות, ליד המוסדות האקדמאיים ולא רק בפריפריה.
 

choo

Active member
המחלה הישראלית של "אם כבר אז למה לא..."

לפי מה שאתה מתאר, יש פה גוף פרטי ועצמאי שהחליט להקים פרוייקטים בהתאם לאג'נדה שלו. מה הקשר של משרד האוצר וממשלת ישראל לזה? ומה הקשר של "אזורי ביקוש" לאג'נדה של אותו גוף?

אבל במקום פשוט לספר על הפרוייקט ולאמר "זה רעיון מוצלח" - אתה מתלונן על מדוע הגוף הקטן הזה לא עושה פרוייקט גדול בשני סדרי גודל, ובערים שכלל לא רלוונטיות לפעילות של אותו אירגון.
 

tapuzo2

New member
כן ירבו פרויקטים כמו עמותת איילים

ועל הדרך מייצרים פתרונות דיור איפה שכולם בוכים על יוקר הדיור.
מעניין שכל הבכיינים באוהלים ברוטשילד, לא נאה להם כשזה לא הצד הפוליטי המתאים
להשקפתם שמייצר פתרונות דיור. צביעות?
 

אבישי ק

New member
ה"בכיינים באוהלים ברוטשילד" הם בכו בצדק

מוכרים לך שאם תגיע לת"א אז תצליח
כל המשרדים של כל החברות עוברים לת"א כל הזמן
חלק ממי שהגיע לת"א חי חיי מותרות והשאר בקושי שורדים
ובנוסף לזה מחירי השכירות והדירות והאוכל לא מפסיק לעלות בגלל כל מני קרטלים ומדיניות הממשלה

עמותת איילים מנסה להחזיר יהודים למקומות שננטשו אבל היא עושה זאת ללא תמיכה מהמדינה
לכן הפרויקט שלהם כמה שהיה חשוב הוא מוגבל ביכולת שלו להצליח ובזמן.

וכן, אם תחזור המדיניות של פיזור אוכלוסייה מחירי הדירות ירדו.
 
גם בכיפת ברזל החליטו שהחיילים יגורו במכולות..

שיותאמו למגורים וכוללים מיזוג אוויר כשכל אתר מכיל כמה מכולות לשיכון החיילים. יותר מושקע מאוהלים ויותר נייד וזול להקמה ופירוק מהירים מקרוואנים.
 

tapuzo2

New member
וגם ממוגן בזכות החומרים וגם מאפשר שימוש ארוך

הבעיה היחידה שבקיץ זה לא מבודד והמבנה לוהט בפנים. לכן חייבים מיזוג קבוע.
 
ושיכון המכולות בשדרות יכיל 2000 דירות..

הפרוייקט ייבנה ב3 שלבים (הראשון יושלם עוד באוקטובר השנה) בעלות של 50 מיליון ש"ח (ממוצע של 25,000 ש"ח לדירה, אך כנראה הקרקע חינמית) ויכלול לפי הפרסום מיגוניות (רכיב זול יותר מממ"ד). עלות שכר הדירה ל2 שותפים בדירת 3 חדרים בפרוייקט צפוי להיות 720 ש"ח כשבנוסף יחויבו בפעילויות קהילתיות (כמו בלוד, גם כאן עמותת "איילים" תפעיל את הפרוייקט ובאותם תנאים כמו לוד). אגב שכר דירת שיכון ישנה בגודל דומה בשדרות מוער בכ1000 ש"ח בלבד.
 
מיזם לשיכון מכולות גם בתל אביב..

מבנה של 5 קומות דרך בן צבי ליד יפו, 8 יחידות דיור בכל קומה (4 קומות וסה"כ 32 דירות שיכולים להתאים לזוגות) ומפלס קרקע "מסחרי".
 
למעלה