לרגל סיום השנה השלישית לרשיון שלי..

לרגל סיום השנה השלישית לרשיון שלי..

קיבלתי הביתה מכתב הנושא את הפנייה הבאה- הנך נדרש להגיע לקרוס רענון נהיגה. שאלה- מה הקרוס הזה כולל? האם נבחנים על משהו? האם צריכים לנהוג עם טסטר או משהו כזה?

בר

New member
זהו קורס ריענון עיוני...

כאשר בו בעצם בכמה ימים מרעננים את זכרונך לחוקי התנועה והשימוש בדרך ובסופו של הקורס יש בחינה פשוטה וקלה על מה שלמדת. אם חוקי הדרך מוכרים לך ואתה עושה בהם שימוש נכון הבחינה בסופו של הקורס תהיה קלה ביותר עבורך. למרות שלפעמים וברוב המקרים המבחן הופך לקבוצתי.
בהצלחה ואל תתרגש,לפחות תפגוש כמה בננות

geva

New member
קורס צבאי פוטר מקורס אזרחי?

אם אני עושה קורס ריענון בצבא זה תקף גם לרישיון האזרחי?

בר

New member
אם עשית זאת בשנה שקדמה לנוכחית...

אז כן זה פוטר אותך.

אלון 58

New member
בזמנו עשו לנו קורס כזה במסגרת...

המשטרה,כשהייתי מתנדב משא"ז,וזה היה במקום האזרחי הרגיל,במידה ומישהו היה צריך,כי למי שהיו נקודות,אז הן היו נמחקות לו ע"י משרד-התחבורה,אני לא בקי איך זה כיום.

isra533

New member
האם אתה חושש

ממבחן מעשי? היה רצוי מאד לעשות מבחן מעשי ולו רק כדי לראות מה הידע המעשי שייש לנהגים חדשים כעבור שנה ומזה ללמוד איך להדריך כדי להעמיק את המודעות של כל נהג בנהיגה ובעיקר של הנהגים החדשים.

אני לא חושש בכלל.

אני נוהג על בסיס יומיומי כבר שנתיים. אבל פשוט לא היה לי כוח לבחינות וכאלה דברים אבל אם צריך אני יעשה את זה... שאלה נוספת. מה קורה אם בסיום המבחן נכשלתי? האם ישללו לי את הרשיון?

wil

New member
כולה כמה הרצאות בענייני תיאוריה

בקורס הנ"ל ("רענון") אפילו אין מבחן למיטב זכרוני - המבחן הוא בקורס אחר ("נהיגה מונעת" = "נקודות") וכאמור הוא קל באופן מגוחך ואם אתה זוכר פחות או יותר את החוקים העיקריים אין מה לחשוש. אם לא תלך לקורס לא יחדשו לך רשיון בחידוש הקרוב. אני מניח שיש לך עוד 4 או 9 שנים עד החידוש הקרוב - כך שאם המועד לא נוח לך אתה יכול לא ללכת, אבל תזכור בהזדמנות להרים אליהם טלפון ולברר מתי יש קורס ואיפה ולעשות אותו.

למעלה