לרובין הוד, הפסקת הגימגום ושרירי הב

elanc10

New member
לרובין הוד, הפסקת הגימגום ושרירי הב

לכולנו, לפחות רובנו שמבוגרים בעשרות שנים ממך, היו תכופות של הפסקת גימגום לחודשים ואף לשנים. אני כמעט ולא גימגמתי בין גיל 17 ל22 . יתכן שהעובדה שהיתי קצין מצטיין ובלטתי בכושר גופני ובתכונות נוספות שנדרשו ביחידה, העניקו לי בטחון עצמי רב והרגשת עליונות לגבי הכפופים לי. לכולנו כבר ברור כי כמעט לעולם לא נגמגם לפני אנשים שאנו חשים כי הם נחותים לעומתנו או לפחות לא מאויימים. לכולנו יש פטנטים להסחת דעת כדי להמנע מגימגום,אצלך זה שרירי הבטן,אצל חברך זה שרירי הקרסול או פרח סקוטי בזוית האוזן. לאחר תקופה,הקסם נעלם והגימגום חוזר. אצלי הוא חזר בטכניון כשהיגשתי פרויקט ובחנו אותי אנשים מהתעשיה ש"קרעו"אותי,איבדתי את בטחוני והגימגום חזר ובעוצמה. בקיצור, אתה מתחיל לעבור את המסלול שעובר כל מגמגם מתחיל. אם אכן גימגמת, צר לי לאכזבך,הוא יחזור אליך בשלב מסוים של החיים,לא יעזור כלום, החיים אכזריים. אם לא גימגמת,אז אינך מגמגם ומצא פורום עם ילדות יפות. ללמד אותנו איך להפסיק לגמגם? נו באמת? קודם תסיים בגרות לפני שתלמד אותנו פיסיולוגיה ופסיכולוגיה. מאחל לך באמת שניגמלת ומאחל לך שלא תחזור לאתר זה.

RobinhooDw

New member
מה הקטע של הגיל?

בגלל שאני "קטן" בן 16 כנראה זה קטן אצלך, אז אני לא מבין כלום? אני מבין את ההבדל בין "תקופות" שמגמגמים יותר ובין תקופות שמגמגמים פחות, ומה שאתה קורא לו "כמעט שלא" זה לא מה שקרה לי בשנה שעברה... אולי קשה לך לראות ילד בן 16 שמנסה לעזור, נראה לך סתם איזה בדיחה. אבל תפסיק כבר להגיד לי שאני טועה. אולי תנסה קודם ואחר כך תשפוט, תנסה לאמץ את הבטן כשאתה מדבר, לא חזק אבל תאמץ, תגיד לי אם זה עוזר...

elanc10

New member
אתה באמת אינך מבין מה הקטע של הגיל

הסברתי לך ואשתדל פעם אחרונה. אתה מגמגם לכל היותר 5 שנים והפסקת לשנה, שנתיים! אני הפסקתי ל 4 שנים וזה חזר! ומסבירים לך שגמגום משתפר ואף נעלם למספר שנים וחוזר! מאחר ואתה רק בן 16,אתה ילד קטן, עם נסיון קטן, עם גימגום במשך תקופה קצרה והגימגום נעלם למשך תקופה קצרה ואתה חוזר ומתעקש ללמד אנשים מבוגרים עם ידע והשכלה ונסיון יותר מאשר להוריך מה זה גימגום!! ותפסיק עם הזיבולי שכל של "עזרה",זה נידנוד של ילד קטן! אם אתה מגמגם,תפנה לעזרה,ואם הפסקת,מה טוב,תמצא פורום אחר של ילדים ברמה שלך. באמת מקווה לטובתך שקרה לך הנס ושרירי הבטןהתאחדו עם מיתרי הקול והפעילו את האונה השמאלית שפתרה את בעייתך. כל טוב ותאמין לי תרגיש הרבה יותר טוב בזרועות חברה צעירה מאשר בפורום של מגמגמים.

RobinhooDw

New member
באמת הפסקת לגמגם למשך 4 שנים?

ואחרי 4 שנים פתאום חזר לך הגמגום? נשמע לי מוזר מאוד.

elanc10

New member
משפט אחרון לסיכום

תפסיק להיות בטוח בעצמך מאחר ואין לך כל השכלה, ידע או נסיון בנושא. אלפי מקצוענים מקדישים את חייהם לחקר הנושא,יש מחלקות בפקולטות לרפואה שחוקרות מאות שנים את הנושא עם משאבים אדירים. היסטורית הגימגום היא כהיסטוריה האנושית. (שמעת על משה)? בא רובין הוד, ילד חמוד בן 16 ששונא דקדוק ולא מבין למה צריך בגרות ומסביר לנו שאצלו שימוש בשרירי הבן משמש כהסחה המונעת גימגום. הילד הטוב מוכן לנדב מנסיונו ולהציל מגמגמים שלא נימצא מזור לבעייתם על ידי 2 משפטים באינטרנט ואולי להוסיף עוד הסבר טלפוני קצר! אני מניח שעדין לא הבנת את האירוני המשעשע שבענין. ד"א, עובד איתי מהנדס בן 40,אנו עובדים כ 10 שנים,הבחור עלה מארה"ב לפני כעשור, דיבורו היה משונה מעט ויחסתי זאת למבטאו האמריקאי. לאחרונה קרה אסון כבד במשפחתו שעירער את שלוותו ובמידה מסויימת עולמו חרב עליו. הבחור התחיל לגמגם קשות עד שלעיתים לוקח לו דקות להשלים משפט. הבחור יודע שאני מגמגם, שוחחנו בנושא והוא סיפר שעבר טיפולים רבים בארה"ב בעיקרם פסיכולוגים שהורידו מאד את רמת הגימגום ואיפשרו לו להסתיר את הגימגום.לאחר 10 שנים הגימגום פרץ במלוא עוצמתו!! לכן רובין הוד,תקרא ספרים, תבדוק מחקרים,לפני שתלמד אותנו מה זה גימגום. עצה אחרונה, גמור בגרות ולמד מקצוע, כי למגמגם חסר השכלה עם כושר ביטוי עלוב יש סטטוס של "דפוק שכלית".

RobinhooDw

New member
השכלה אין לי, ניסיון יש לי

לא עדיף ניסיון של מי שעבר את זה מאשר לקבל עצות מאנשים שלא? אני יודע שעם שני משפטים לא אצליח להעביר כלום. ח"מ, אני אישית נפגעתי מאוד, אני לא רואה כל סיבה שמגיע לי יחס כזה. שוקי טפל בו

marlen

New member
אתה צריך להתנצל בפני רובין הוד

צורת הדבור שלך אליו מזלזלת ומשמיצה ! ולמה? כי קשה לך לקרוא את העצות שלו? הוא בסה"כ מנסה לעזור !!! למה לתקוף? אז לך זה לא עוזר, אולי למישהו אחר זה יעזור ! מה אכפת לך? לא נעים לך, אל תקרא ! או אולי אתה פשוט מקנא בו? גם אני מקנאה בו, אבל זה לא גורם לי להקניט אותו. דוקא בתור אדם מבוגר ממנו, אתה צריך לשמש דוגמא. זו הדוגמא שאתה רוצה לתת לו? שיפחד להגיד מה שעל ליבו? בגלל אנשים כמוך תחשוב על זה אדוני, ואני מקווה שתתנצל.

RobinhooDw

New member
לא, אני זה שצריך להיתנצל

לא רציתי לגרום לאף אחד לקנא או להרגיש לא נעים. חבל להתווכח סתם, אני רק ילד ואתה מבוגר מנוסה וחכם. marlen יש שיפור?, ניסית את מה שהצעתי? אם כי אני לא חושב שיהיה שינוי כלכך מהר. להגיד לכם את האמת, בקשר למה ש elec אמר על העונה הימנית והשמאלית במוח, אני מרגיש שונה מאשר איך שהרגשתי פעם, אני לא יודע כמה זה קשור אבל אני מרגיש שונה כשאני מסתכל על דברים, או כשאני מריח דברים. אולי זה בגלל שינוי שעברתי[סביר להניח שלא] או אולי זה בגלל שהמאמץ גורם לשינוי. בכל אופן מרלין תנסי לאמץ את הבטן, לא חזק מדי אבל תנסי להתרגל לאמץ את הבטן, יתכן כי זה אפילו קצת יציק, אבל לדעתי אחרי חודש או שניים את תראי שאת מרגישה שונה.

marlen

New member
האמת שלא ממש ניסיתי

אני פשוט לא זוכרת לנסות... ולא כ"כ נראה לי שזה יעזור לי, אני עובדת על זה בדרכים אחרות. אבל באמת תודה על האכפתיות. ואולי לטובתך כן כדאי שתתנתק מהפורום הזה, חס וחלילה לא כי אתה מפריע, אלה לטובתך- שתשאיר את הגמגום מאחוריך ואל תתעסק בו יותר, תשכח ממנו. הפורום הזה רק גורם לך לדוש בזה שוב ושוב תמשיך הלאה והמון בהצלחה ותודה מרלן

elanc10

New member
גבירתי הנכבדה, הנער דש בסיפורי

שרירי הבטן שלו וברצונו לעזור עד עיפה. הסברתי לו שלכולנו היו "פטנטים"שגרמו ללגימגום להעלם ולתקופות ארוכות, לאחר מכן הגימגום חזר שנית. הבחור עובר את בגילגול שכולנו עברנו ולא מרפה מכך וחוזר וחוזר וחוזר על כך. ניתן להרוס את הפורום בקלות ע"י הודעות של ילדים שימאיסו את הפורום וחבל. כפי שהבנתי היה פורום כנ"ל שנעלם. אנשים יכנסו לפורום עם ימצאו הודעות ברמה אינטלגנטית מסויימת. אנשים ימאסו בפורום אם מידי יום ישמעו מחדש אותו סיפור על שרירי בטן ועל רצוני לעזור. אני מניח ומקווה שכוונתו טובה,אבל הדרך לגהינום רצופה בכוונות טובות. אז ניסיתי להסביר לבחור ענינית בעבר מספר פעמים שהבנו!! אבל הוא אינו מרפה!! בכל מקרה, אם את מוצאת ענין בהודעותיו, אני ארפה. ערב נעים לך.

למעלה