לרווקות מבוטחות מכבי - עדכון

LimorNimrod

New member
לרווקות מבוטחות מכבי - עדכון

הצלחתי סוף סוף לגלות מה המדיניות בקשר למימון תהליך תרומת הזרע לרווקות. בחוזר פנימי שהופץ במהלך חודש נובמבר במשרדי הקופה, נכתב (זה לא ציטוט אלא מה שאני זוכרת): מי שנמצאת כבר בתהליך - הקופה ממשיכה לתת טופסי 17 בדיוק כמו שהיה עד היום. מי שמתחילה עכשיו תהליך - הבדיקות המקדימות (US, בדיקות דם, בדיקות רופא וכו´) תעשנה במרפאות הנשים של הקופה ותהליך ההזרעה (שלפי מיטב ידיעתי, אל פי חוק ניתן להיעשות רק בבית חולים) ועלות תרומת הזרע הן על חשבון המבוטחת. אני מקווה שלא טעיתי הרבה, קראתי את התקנה הפוך כאשר הפקידה הלכה לצלם משהו.

TWEETY =^.^=

New member
אגב,,,זה חוזר שעבר בכל קופות החולים

הקופה ממשיכה לתת טיפסי 17 למי שכבר בתהליך, מאחר ויש את העניין של רצף טיפולים. בנות חדשות עדין יוכלו להרות בדרך זו, רק שהן לא תוכלנה לבחור היכן הן רוצות, והן מופנות ישר למרכז בריאות האישה. שם הן תעבורנה את כל התהליך המתבקש,,,רק שבדרך זו הן יצטרכו להביא את הזרע כי במרכזי בריאות האשה אין בנק זרע. לגבי עלות התרומה, גם קודם וגם עכשיו היא בממון פרטי.

betya

New member
אז למה לא עוברים את התהליך

בבי"ח, שם נמצא בנק הזרע?

TWEETY =^.^=

New member
בשביל לא לתת טופס 17

טופס 17 עולה כסף,,,,,,לכן את הטיפול עושים בבריאות האשה, וצריך להביא את הזרע לשם. זה מעצבןןןןן זה לא נוח, אבל כרגע אין אופציה אחרת. למי שעולה כיתה ל-IVF זה כבר סיפור אחר. והיא יכולה לבחור באיזה בית חולים (כמעט) שהיא רוצה.

betya

New member
את מדברת איתי סינית ../images/Emo52.gif

אבל לא הבנתי. ivf ? לא מוכר לי וכן טופס 17. אבל אספר לך על חברה שנכשל נסיונה לפי שבוע, כנראה משום שהזמן הטוב ביותר להזרעה (או הפריה ? מה המונח הנכון?) נפל דווקא על שישי שבת ואז המרכז לבריאות האישה סגור. אם היתה בטיפול בבי"ח רמבם - שם נמצא בנק הזרע אולי היה נחסך ממנה כאב הלב והכיס? אגב קראתי רק עכשיו מודעות של מלפני כחודש, ואני מבינה שאת גרה (או גרת) ברמת ישי, האם גם את מטופלת בחיפה? ד"ר קול אולי? איך הוא? את אולי גם יודעת מה הממוצע של נסיונות (אחרי כמה נסיונות בממוצע זה מצליח?). כי אני כבר בת 39 ולא מצליחה לאזור מספיק אומץ לקבל החלטה כזאת אמיצה, והופס פספסתי את המחזור האחרון, והזמן אץ לו רץ עם הרכבת הביולוגית... קראתי גם על כשלונך האחרון, שולחת לך
גדול ו
ילדי הסתיו הם נפלאים לא פחות מילדיי הקיץ.

TWEETY =^.^=

New member
אוקי דוקי, בואי נעשה סדר../images/Emo42.gif

טיפולי פוריות מתחלקים ל-2.
IUI
IVF IUIזה הזרעה תוך רחמית - הזרע מוזרק הישר לרחם. IVFזה הפריית מבחנה - שואבים ביציות, מפרים בצלוחית ואחרי שיש עוברונים מחולקים לכמה תאים יפים, מחזירים חזרה. בשלב ראשון, ואם לא ידועה בעיה מיוחדת, כולן מתחילות עם הזרעות רגילות, ורק לאחר כמה נסיונות (בין 5-7) עוברים להפריית מבחנה. לגבי טופס 17 זה לא מוכר לך, מאחר ואת מטופלת בבריאות האשה - ולשם אין צורך בטופס 17. אבל, אם היית מטופלת בבית חולים כלשהו, אז היית נדרשת להביא טופס 17, בכל ביקור. טופס 17, זו התחיבות של הקופה שלך לשלם את עלות הטיפול לאותו בית חולים. לגבי זה שלחברתך, נפלה ההזרעה על יום שבת, בדרך כלל מתזמנים את תחילת הטיפול, כדי שלא יפול על סופשבוע, ואם זה נופל, זו אכן בעיה, למרות שאני הייתי נלחמת לקבל טופס 17 לבית חולים, כדי ששם יזריעו אותי ולא אפספס חודש. ואכן אני אצל דר´ קול, החודש זה יהיה הטיפול הראשון שלי אצלו, ושמעתי שהוא מעולה - למרות שזה מאוד אינדבדואלי. אני חושבת שהממוצע להצלחה הוא בין 3-4 טיפולים. אני לא סגורה על זה, אבל חושבת שזו הסטטיסטיקה. יקירתי,,,,,את צריכה שיחת מוטיבציה????? לא חבל לפספס חודש??????.תשאלי חופשייייי וטתלבטי,,,אבל אנא הזדרזי - ככל שעובר הזמן, יתכנו יותר קשיים. תודה על החיבוק
שולחת לך מלאן חבוקיות והמון אומץ
באמת רציתי ילד של קיץ,,,,,אבל עכשיו כבר לא אכפת לי, אני רק רוצה הריון ודי.

Do_Gold

New member
Maccabi members

sorry my computer knows only english when u belong to Maccabi: u have to pay 950 Shekels for the sperms for one month) when not doing the all process in Ichilov. meaning: u buy the sperm and go to Ramat-Marpe for the insemenation if u want to do the all process in Ichilov u pay 1250 Shekels if u buy in Asaf Ha-Rofe u pay the same as the other Kupot members, i think 300 Shekels.

TWEETY =^.^=

New member
אוי איך הגעת למחירים האלו?

בהנחה שעושים 2 הזרעות בחודש אז,,, בעמק זה עולה 400 ש.ח. באסף הרופא זה עולה 540 ש.ח. וברמב"ם זה עולה 800 ש.ח. (הם הכי יקרים) ***בשאר בתי החולים לא בדקתי. אההה הבנתי אותך, שאר המחירים שציינת, זה אם את קונה במקום אחד ועושה הפשרה והשבחה במקום אחר???? נכון??????? את הנקודה הזו אני בדיוק בודקת, כי עד עכשיו עשיתי הכל בבית חולים העמק, ורק החודש עברתי לבריאות האשה, והסתבר לי שיש עם זה בלאגן. בנתיים אני מתכוונת לקנות את הזרע מאסף הרופא כי הם הכי זולים, ולהילחם במכבי, שיתנו לי טופס 17 לעשות את ההזרעות באסף הרופא.(ואני בכלל מהצפון שתביני). בקיצור הולך, להיות בלאגן,,,,עוד יום יומיים אוכל לעדכן איך בדיוק זה הולך להתנהל.

LimorNimrod

New member
טויטי לפי מיטב ידיעתי, אם התחלת טיפ

טיפול בכיסוי הקופה במסגרת מסויימת, הקופה מחוייבת כלפיך להמשך הטיפול באותה מסגרת. כמו שכתבתי, היות ואני התחלתי את התהליך באיכילוב מ א´ ועד ת´ ושילמתי כמקובל רק על תרומת הזרע עצמה. אחרי מספר צעקות (שלי) ופניות לגורמים מאשרים בקופה, כולם התקפלו וממשיכים לתת לי טופסי 17 כרגיל. נכון שבשיטת "מצליח" הקופה מנסה כל חודש לאשר רק חלק מהמימון, אני צועקת קצת, הם שוב בודקים (כאילו אינם זוכרים מה היה בחודש הקודם) ומאשרים הכל. גם באיכילוב אמרו לי, באופון לא רשמי, שמי שמאד אסרטיבית ומתעקשת בד"כ מצליחה לקבל התחייבויות. בהצלחה לכולנו

TWEETY =^.^=

New member
אההה לימור, לא זו הבעיה

במשך כל הזמן שטופלתי בעמק, לא הייתה בעיה - קיבלתי כמה טיפסי 17 שרק רציתי. בעמק עברתי 4 ניסיונות והחלטתי לעזוב מסיבות שונות. לאחר המלצות הגעתי למרכז בריאות האשה בחיפה. עדין לא התחלתי טיפול, אך הוא אמור להתחיל בימיים הקרובים. בנתיים נודע לי שבמרכז בריאות האשה, לא מאחסנים את הזרע וכמו כן גם לא מפשירים ועושים השבחה, מאחר והם אינם ערוכים לכך. ז"א שאני צריכה לקנות מרמב"ם ביום ההזרעה, להפשיר שם ולרוץ עם זה להדר כדי שיזריעו שם. הבעיה היא, שרציתי להביא את הזרע מאסף הרופא, כי הם הכי זולים. וזה יוצר בעיה, כי אי אפשר לעשות זאת ביות ההזרעה. לכן חשבתי שאולי כדאי שאת ההזרעה עצמה, יעשו לי באסף הרופא - ועל זה אני נלחמת עכשיו. לא כל כך מקובל לתת טיפסי 17 למחוז אחר מעבר לכך, שגם ככה הם לא מתלהבים מלתת טיפסי 17

Do_Gold

New member
lets move to the north

I called and asked. if i m wrong i will b happy. pls let me know if u find it different.

Do_Gold

New member
מבוטחות מכבי

לפי בירור שעשיתי...את ההזרעה ניתן לבצע רק ברמת מרפא. כשקונים מבנק הזרע באיכילוב, עולה הרבה יותר ממבוטחות אחרות, כיוון שהתהליך לא מתבצע שם. אם למישהי יש אינפורמציה נוספת אשמח...

TWEETY =^.^=

New member
לא הבנתי את השאלה

חוצמיזה, הבנתי שאיכילוב לא מוכר החוצה, רק למטופלות שלהם. אבל אנא תחדדי את השאלה, כי ממש לא הבנתי.

betya

New member
מה זה ../images/Emo4.gif

טופס 17 ? והאם לפני חוזר זה נשים לא שילמו על תרומת זרע?

TWEETY =^.^=

New member
לאאאאאאא תמיד שילמו על ,,,,,,

הזרע. זה מעולם לא היה כלול בסל הבריאות, גם לא לזוגות נשואים.

למעלה