לרויקו ועדי, תודה על התשובות,-רויקו

רוניאל

New member
לרויקו ועדי, תודה על התשובות,-רויקו

כעקרון, סובלת כתוצאה מהשמנת היתר מבעיות בגב, וכאבים בברכיים, לעיתים גם קשיי נשימה, (אך היות ומעשנת, אולי בגלל זה..), וכן דיכאונות לפעמים כתוצאה ממראי. בולמוסי האכילה אצלי, הם סוג של תאווה לאוכל, אוכלת באופן כפייתי, בעיקר דברי מתיקה, ובכלל, קשה לי לעמוד בפני אוכל טעים, לעיתים חשה שאין אצלי דבר כזה הנקרא שובע...בימים שהצלחתי לעשות דיאטה, הייתי חייבת שזה יהיה קיצוני, ממש שחור ולבן על מנת להצליח: מספיק שמכניסה דבר מה משמין לפי בזמן הדיאטה, וכבר נשברת...אציין , ולא מפאט חוסר צניעות, שתמיד נחשבתי ליפה, כשהייתי רזה , אנשים ואפילו נשים היו עוצרים אותי ברחוב, ומאז שאני שמנה, כמעט ואין יום שאנשים לא פונים אליי, על כך שכמה חבל שיפה כמוני מרשה לעצמה להראות כל כך שמנה, כל יום, אני סובלת מהערות של אנשים חסרי טקט, הרוצים כויכול בטובתי, ומרגישים שיכולים לפנות אליי בענין אני ממש סובלת, לא הולכת לים ולברכה, ושונאת להסתכל במראה, חולמת על היום בו אוכל להרגיש שוב טוב עם עצמי, ובוכה מהתרגשות כשקוראת את הצלחותיכם לשינוי מציאות חייכם, מאד הייתי רוצה גם...

עדי.פ

New member
רוניאל יקרה ../images/Emo24.gif

לדעתי את צריכה לפנות לעזרה מקצועית ויעוץ (אויש, אני נשמע כמו ורדה)ולפתור כמה בעיות לפני ניתוח כי אחד הדברים שיכולים להרוס ניתוח הגבלת קיבה זה אכילת דברי מתיקה או כל מזון אחר עתיר קלוריות.(רויקו - תקן אותי אם זה שונה לגבי מעקף קיבה) אחרי הניתוח (אם רוצים להוריד במשקל) צריך גם לאכול מזון דל קלוריות . אחרי הניתוח (בארך שלושה שבועות אחרי) ישנה תקופה די קשה (מרכיב חשוב בחיינו- האוכל, מופחת), לי זה הזכיר את התקופה שנגמלתי מסיגריות . במקרה כזה, חולשה ופניה לבולמוסי אכילה יכולה לפגוע. אבל קטונתי, אולי כדאי ללכת על מסלול המשלב טיפול עם ניתוח. עדי

רוניאל

New member
עדי,ידידי, ../images/Emo39.gif

תודה על העצה, כעקרון בשל הצלחות שהיו לי בעבר עם דיאטות, אני מאמינה שאצליח להתגבר על הבולמוסים לאחר ניתוח, בעיקר משום שזה נראה לי טפשי לעבור דבר כזה ולקלקל עם אוכל עתיר קלוריות...הייתי שמחה לדעת אילו סוגי ניתוחים ישנם, ולאילו אתם ממליצים לי לנסות לאור תאור מצבי...

עדי.פ

New member
ישנם שני סוגי ניתוחים

ניתוחי הגבלת קיבה (היום מוביל ה LAPBAND ) וניתוח מעקף / קיצור לגבי ההבדלים בינהם , רויקו מומחה גדול ממני ונדמה לי שכבר פורסם בנושא בעבר בפורום זה עדי

עדי.פ

New member
כך זה היה, לאחרונה נעשים נסיונות

ואפילו עשו ניתוח אחד כזה בלפיסקופיה

רוייקו

New member
מעקף קיבה: ישנם מנתחים מעטים בארץ

שמבצעים ניתוחי מעקף קיבה שני המנתחים המובילים בתחום זה הם פרופ´ חרוזי ודר´ סובחי שהחל לבצע את הניתוח בלפרסקופיה, באיכילוב. פרופ´ חרוזי מבצע את הניתוח עם פתיחה מינימלית.. צלקת קטנה של כ 9 ס"מ שאחרי הירידה במישקל מצטמק ל 5 ס"מ.. ממש לא נורא. גם סובחי וגם חרוזי מומלצים. מה המישקל העודף שיש לך להוריד ? מעקפי קיבה הם לא ניתוחים שגרתיים בארץ עדיין.

lia*

New member
אין מה לעשות אנו חיים בעולם

אכזר ,ולפעמים באמת אנשים שרוצים לטובתינו רק מזיקים. כנ"ל גם אני מתרגשת מכל החויות שהחבר´ה עוברים כאן ומקווה שזה מתישהו יגיע- מתישהו אני אהיה רזה. זה באמת חלום חיי. בכל יום הולדת המשאלה היחידה שהיתה- הלוואי ואהיה רזה. ככה שאת לא לבד. בקשר ליופי-חבל שאת לא מרגישה את עצמך יפה- למרות כל השומן. היגע זמן באמת לקחת את עצמינו בידיים ולהיות פחות מושפעות מהסביבה . אבל אם זה באמת מפריע לנו-אז חייבים ללכת על זה עד הסוף! כמו שרומי אומרת- "הפתרון הסופי" :)) אז ככה שתחזיקי מעמד ואם את מחליטה- לכי על זה! בהצלחה ומחזיקה לך אצבעות,

lia*

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

RomiVais

New member
רוניאל יקרה ../images/Emo13.gif

אני ממש ממש מזדהה אם מה שאת מתארת לגבי ההרגשה האישית שלך. אני לא יודעת לגבי בולמוסי אכילה - כי אף פעם לא היו לי... אנשים יכולים להיות כל כך אכזריים!!! ב-20 שנות חיי נתקלתי באנשים נוראיים, שתמיד זרקו הערות מאוד פוגעות, כמובן בלי להתחשב במה שזה עושה לאדם שנמצא מולם. אותי זה שבר נפשית המון המון פעמים עד שנמאס לי והחלטתי לשים לזה סוף. מבחינתי הניתוח היה "הפיתרון הסופי" שלי ...
אני לא יודעת מה יש לאנשים נגד שמנים, רוב האנשים השמנים מאוד נחמדים ואנשים חמים וסימפטיים וחיכניים וזה שאנחנו שמנים לא אומר שאנחנו לא יפים, ממש לא!!! אני מבינה ממך שלא תמיד היית שמנה, אז זה בטח משפיע קצת אחרת. אני תמיד הייתי ככה, אני אומרת תמיד ש"תפחתי עם הגיל"
גם אני תמיד הייתי מאוד קיצונית עם הדיאטות שעשיתי אבל הדבר היחיד שקורה במצבים האלה זה שמשמינים הכל חזרה + ריבית ומדד.
קראתי שמסת הגוף שלך לא בדיוק מתאימה לאישור קופת החולים, אבל אני מאחלת לך מכל הלב המון המון הצלחה!!! בכל דרך שתבחרי. אולי כדאי לך, כפי שהמליצו לך כאן, לטפל בבולמוסי האכילה מבחינה פסיכולוגית.. כי יש הרבה קשר! אני מקווה שיאשרו לך בסופו של דבר את הניתוח ומקווה שתהיי מאושרת בהקדם האפשרי!!!
שיהיה לך יום נפלא, רומי

רוניאל

New member
רומי מתוקה, בהחלט מעודד לשמוע מאנשי ../images/Emo23.gif

כמוך דברי תמיכה ועידוד, אני מסכימה שאנשים שמנים פעמים רבות מקסימים, לצערי החברה של המאה ה20, ייצרה מחלה איומה בקרב החברה האנושית, שמובילה להפרעות אכילה, מכל הסוגים, ולצערי להיות שמן נחשב לסוג של הזנחה..., ולמרות שאני מודעת לכך שיש לגיטימציה להיות מי שאתה, לחץ החברה פשוט יוצר את החיים כשמן כבלתי אפשריים... ברור שזה גם לא כל כך בריא להיות בעל עודף משקל, אבל המחיר הנפשי הוא רב יותר. בגלל שפעם הייתי "רזה"(שקלתי כ70 קג´), אני זוכה ללחצים עצומים גם מאנשים שהכירו אותי בשנות ה20 המוקדמות, וכל פעם ממש כועסים עליי, על שהגעתי למצב שכזה...בינתיים מתנחמת במשפחתי האוהבת, בבנותיי, ובחברותיי הטובות, אבל חולמת על הרגע שאוכל להכנס לחנות בגדים ולבחור מכנס במידה 42, ולא אצתרך לחטט רגליי בחנויות למידות גדולות ולקנות רק שקים במידה 54-56...בכל אופן תודה על העידוד, מאחלת לך חיים נפלאים, ולכל באי הפורום.

RomiVais

New member
תאמיני בעצמך - את תגיעי לזה!! ../images/Emo45.gif

רוניאל יקרה, אני מקווה שבאמת הצלחתי לעודד אותך קצת! אנחנו פה כולנו באותה סירה ופה תמצאי את כל התמיכה שרק תרצי! אני גיליתי את הפורום רק כמה ימים לפני הניתוח שלי אבל מזל!!! שגיליתי אותו. האנשים פה כולם מקסימים אחד אחד ואף פעם לא ישאירו אותך ללא תשובה או ללא תגובה תומכת. זה בהחלט לא בריא להיות שמן - בגלל הרבה מאוד סיבות, ואני ממש מסכימה איתך שהמחיר הנפשי גבוה יותר, זה ממש כך! אני יכולה להציע לך משהו קטן שאני עשיתי: אני לא יודעת עד כמה זה טוב, אבל אני תפסתי מרחק (כמה שיותר גדול) מכל האנשים שגרמו לי להרגיש ממש רע. אולי במקרה שלך הכוונה היא לעזור - למרות שבסופו של דבר הם פוגעים בך, אבל אצלי התחושה היתה שהם בכוונה רוצים לפגוע. יש שמאושרים לראות אנשים סובלים... יש ביטוי בספרדית שאומר (סליחה על התרגום הפשוט) "עדיף להיות לבד ולא בחברה לא טובה". ואת ממש לא לבד - יש לך כפי שאמרת את משפחתך האוהבת, את בנותייך (אני יודעת שבשביל אמא שלי הייתי נותנת את חיי, אז יש לך אוצר גדול), חברות טובות ועכשיו יש לך אותנו גם (שימי לב שיש הרבה אנשים בפורום
)! זה כיף לחלום, אבל תחלמי בינתיים ועם קצת סבלנות וזמן זה כבר לא יהיה חלום אלא מציאות - המציאות החדשה שלך!! המון המון הצלחה, רומי

רוניאל

New member
רומי חמודה- ../images/Emo24.gif

תודה על התמיכה, בהחלט משמח להיות כאן, כרגע אני מנסה לחשוב מה לעשות, היות שרויקו כתב לי שחסרים לי 6 קג´ , ואני מתלבטת אם שווה לי להשמין למען ניתוח או בכל זאת לנסות שוב דיאטה מאוזנת...(בפעם המיליון..)דרך אגב , ציינת שעברת כבר את הניתוח, אשמח לשמוע מתיי?, וכמה כבר ירדת? ואיך את מרגישה?שלך בתודה רוניאל

RomiVais

New member
היי שוב ../images/Emo8.gif

תחשבי טוב טוב, רוייקו ממש מומחה בנושא ואני בטוחה שיעזור לך בכל מה שיוכל!! לדעתי האישית שווה להעלות קצת בשביל לרדת הרבה, אבל אם את מחליטה לעשות דיאטה - בבקשה אל תלכי לקיצוניות אלא תעשי דיאטה בפיקוח דיאטנית מנוסה ואולי בשילוב עם פסיכולוג זה יהיה גם טוב. אני עברתי את הניתוח לפני בדיוק חודש, בבית חולים וולפסון. ירדתי עד לפני כמה ימים 10 קילו אבל נכון להיום אני קצת תקועה באותו משקל. אומרים שזה נורמלי לחלוטין כי הגוף צריך להתרגל למצב החדש. אני מרגישה מצויין!!! ההתאוששות היתה מאוד מהירה ואני מאוד שמחה שהחלטתי ללכת על הניתוח. מאוד פחדתי כשהעלו את הנושא בפני לפני כמה שנים אבל אני אומרת שהדברים צריכים לקרות ברגעים הנכונים וככה זה היה אצלי. זה היה הזמן המושלם בשבילי. התחלתי גם לצאת להליכות וההרגשה מעולה! אין לי תחושבת רעב כלל. אולי זה פסיכולוגי, שכן אני נכנסתי לניתוח במחשבה שבשבילי נגמר האוכל בעולם
אני אוכלת בדיוק מה שהדיאטנית אמרה לי, מחלקת לשש ארוחות ממש קטנות ואני אוכל בגלל שאני יודעת שאני צריכה לאכול - ולא בגלל שאני רעבה. זה נהדר לשם שינוי (לאכול כדי לחיות ולא - לחיות כדי לאכול)!!
אם יהיו לך עוד שאלות שאני אוכל לענות לך עליהן - אני אשמח. ואם תרצי, המייל שלי הוא: [email protected] שיהיה לך יום נפלא, מלא חיוכים
רומי

למעלה