לרומנטים שבחבורה

snoopytush

New member
מסכימה

אני חושבת שהרבה אנשים אוחזים במיתוס הזה במודע או שלא במודע. אני יודעת שאני אחזתי בו במקום מסויים אך לא לגמרי. הטלוזיה חינכה אותי להבין שחתונה לא רק שלא פותרת הכל אלא מוסיפה צרות בצרורות זו הסיבה שלא ממש קוסם לי להתחתן... בנוגע ללהבין אחד את השני ללא מילים... זה אפשרי. אם אתה מבלה הרבה עם אדם מסויים אתה לומד לקרוא אותו כמו ספר פתוח ולדעת מה הוא הוללך לעשות ואיך הוא יגיב.זה קורה עם האנשים שקרובים אליך. אני חייבת להכניס פה קצת סוציולוגיה כי אני קצת מעריצה את המורה שלי בנושא, יחד עם תרבות הצריכה וגישת הכל אינסטנט כולל היחסים אנשים בודקים דברים במהירות זה לא מתאים אז כנראה צריך להחליף... יש מצב גם שזה מגביר בוגדנות. אבל הכי עצוב לדעתי שעם כל הכבוד לבית הספר ולתרבות הציונים לא מכינים אותנו לחיים להיות הורים להתמודד עם קשיים. לפעמים ההורים משכילים לחנך את הילד לכך אבל פעמים רבות הוא נאלץ ללמוד בעצמו.

snoopytush

New member
תוספת

הגישה הכי עצובה לדעתי היא גישת האדם לאדם זאב שרווחת כיום ובכלל.

Berethor

New member
עדיף זאב מכבש

ובכלל רוב האנשים היום הם כלבים, לא זאבים, הכלב הוא צאצא של הזאב במקור, שהתרחק מיצור האצילי יחסית והפך ליצור מושחט ובעל התנהגות בהמתית, דומה מאוד לאיך שאנשים רבים התרחקו מאדם האצלי יחסית של העבר והפכו ליצורים מושחטים וחסרי התנהגות הולמת. לא סתם בתרבות לקרוא למישהו כלב, או למישהי כלבה לא בדיוק מייצג משהו חיובי לגבהם, אבל לקרוא למישהו זאב או זאבה זה דבר טוב, זאבים כמו בני אנוש שברמה גבוהה, יכולים לחיות לבד, המושג זאב בודד לא הופיע משום מקום, מצד שני יכולים גם לחיות בתור להקה עם אחריות משותפת, הם הורגים רק כאשר צריך, הם לא אגואיסטים, נוכלים וסדיסטים, הם אפילו לא מושחטים מינית, התנהגותית או בכל דרך שהיא. אחד מבעלי החיים המכובדים שיש, ללא ספק. הנה קצת מידע על זאבים למי שמעוניין לקרוא. "זאבים מתפקדים כטורפים חברתיים וצדים בלהקות שמאורגנות על פי היררכיה חברתית ברורה ושמונהגות על ידי זכר אלפא ונקבת אלפא (שהם הזוג השליט). מבנה חברתי זה נחשב במקור כמאפשר לזאב לתפוס טרף גדול פי כמה מגודלו. גודלה של הלהקה עשוי להשתנות במהלך הזמן והיא נשלטת על ידי גורמים שונים כגון סוג מקום המחיה, האישיות של הפרטים והיצע המזון. בדרך כלל להקה כוללת בין שניים לשישה פרטים, אם כי נצפו גם להקות של למעלה מ-20 פרטים. סדר המעמדות או ההיררכיה הוא ברור באופן יחסי, כשזכר ונקבת אלפא בראש ההיררכיה ואומגה בתחתיתה. ההיררכיה משפיעה על כל פעילות בקבוצה, החל מאיזה זאב אוכל ראשון ועד למי מותר להתרבות (בדרך כלל רק לזוג השליט). זאבים אינם "זוג לחיים" ומוות של חיית אלפא אחת אינו משפיע על מעמדה של השנייה, שבדרך כלל תיקח בן זוג אחר." הגישה הרווחת כיום היא שאדם לאדם כלב.

inbardaf

New member
אדם לאדם זאב

בא להגיד שכל אחד חי את חייו שלו מבלי להתחשב בחייהם של אחרים. כמו זאב בודד. ואם צריך לדרוך על מישהוא כדי להשיג את מה שאני צריך, אז דורכים. יכול להיות שאנחנו יותר כלבים מזאבים. למען האמת זה לא ממש משנה הדימוי של החיה המדוייקת. מה שחשוב, זו העובדה שאנחנו אדישים אחד לשני. זו עצם העובדה שאנחנו דומים בכלל לחיה כל שהיא. אנחנו לא באמת רואים את הזולת, את הכאב והקושי עם השמחה ועצב. את מה שהאדם באמת. אנחנו שבויים בדימויים חיצונים ולא באמת חודרים לנפש האדם. זה גם לא ממש מעסיק אותנו. בסופו של דבר כל אחד דואג לעצמו. זה עצוב, וזה בא לידי ביטוי הכי חזק בזוגיות. בין שני אנשים שאמורים להיות הכי קרובים בעולם והמרחק ביניהם הולך וגדל עם השנים במקום ההיפך.

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif

"אבל הכי עצוב לדעתי שעם כל הכבוד לבית הספר ולתרבות הציונים לא מכינים אותנו לחיים להיות הורים להתמודד עם קשיים. לפעמים ההורים משכילים לחנך את הילד לכך אבל פעמים רבות הוא נאלץ ללמוד בעצמו" מסכימה איתך לגמרי! כ"כ נכון ולא רק לגבי הורות. בי"ס לא מכין לחיים בכלל. הוא הפך להיות מוסד שכל תפקידו להוציא ציונים. למזלי, יש גם בתי-ספר אחרים והבנות שלי גורמות לי לקנא כל פעם אני רואה מה הן עושות בבית הספר ובגן. ממש עושה לי חשק לחזור להיות ילדה ולהתחיל הכל מחדש..

AL212

New member
לא יודע

לי כן חשוב שיהיה דמיון רב בדיעות עם בת הזוג, וגם הבנה בשתיקה. האנרגיות הלא מילוליות לא פחות חשובות ממילים. חתונה נתפסת בעיני כסוג של כלא, מעולם לא עלה על דעתי שחתונה יכולה לפתור משהו.

inbardaf

New member
אין שלילה של הבנה בשתיקה

יש ראליות. כלומר: אם זוג מאוד קרוב אחד לשני, ברמות באמת גבוהות, ברור שתהיה שם הבנה בשתיקה. יותר מזה, מנסיון אישי, אתה יכול לחוש דברים אפילו ממרחק. כשבן-הזוג לא נמצא פיזית לידך. הנקודה היא, שזה לא קורה כל הזמן. אלו רגעים של חסד שקיימים בין אנשיםשמאוד קרובים ומחוברים אחד לשני (לאו דווקא בני זוג) וכנראה גם ששניהם צריכים להיות ברמת התפתחות רוחנית מסויימת כדי להיות פתוחים לזה. הרעיון הוא לקבל את זה שבחיי היום יום השיטחיים, כן צריך לדבר ולא להניח שהשני צריך להבין לבד. זה מונע המון עוגמות נפש, מריבות ותסכולים. לגבי הדמיון בדיעות: אני מניחה שכולנו רוצים משהוא שיתחבר אלינו בנקודות שחשובות לנו, ובאלה שפחות חשובות יכול להיות שוני. למשל תפיסה רוחנית, זה גם אורך חיים. ברור שצריך שם התאמה. זה לא אומר שתהיה בנכם התאמה מוזיקאלית. כל עוד המוזיקה היא משהו שולי בחיי שניכם. לקחתי כדור שנה והוא מתחיל להשפיע עלי....
לילה טוב!

AL212

New member
אם היא תאהב

מוזיקה שממש מעצבנת אותי (כמו ביטלס, ובכלל שנות ה60-70), זה יהיה קצת טרן אוף. התכוונתי לדברים יותר מהותיים, כמו תפיסה רוחנית. אבל לא רק, הרשימה ארוכה
ויחד עם הא-מיניות זה משאיף את הסיכוי לאפס...(ולא שזה ממש מטריד אותי כרגע)

inbardaf

New member
מה שאני כותבת תחת השפעת כדורים...

כנראה שאחרי שנים ללא שינה, התרגלתי לתפקד גם מתוך שינה..
אני חושבת שיש דברים שקל לראות שהם מהותיים (כמו תפיסה רוחנית) ויש דברים שאנחנו הופכים אותם למהותיים למרות שהם לא צריכים להיות כאלה. פעם גם לי היתה 'רשימת מכולת' באורך קילומטר, של כל התכונות שצריך שיהיה בבן-זוג. טוב, אתה כבר יודע מה יצא מזה...
זה לימד אותי משהו על מה מהותי ומה לא, ועל ראש פתוח גם לדברים שנראו לי בהתחלה חסרי סיכוי. אותי זה דווקא מטריד. אני פשוט מתקשה להאמין שיש סיכוי לזה וזה עושה לי מצב רוח דיכאוני ומיאש משהו..

AL212

New member
האושר שלך

תלוי רק בך ולא באף אחד אחר. למה להתייאש? שהמציאות תכתיב לך את מה שהיא צריכה להכתיב. אני מצטער על מה שכתבתי, אני לא באמת חושב שקשר זוגי כפוף לחוקי הסטטיטיקה.

inbardaf

New member
האושר שלי תלוי רק בי ../images/Emo13.gif

מסכימה איתך. אבל תרשה לי להוסיף, שבכל זאת, יש דברים שעוזרים לנו (במקום גורמים לנו..) להרגיש מאושרים; ויש דברים שמקשים עלינו (במקום מונעים...) להיות מאושרים. בן-זוג מתאים, היה יכול בהחלט להקל עלי ולעזור לי לשמור על האושר הפנימי. סטיסטיקה היא בעיני אחת התורות היותר מיותרות. כאילו שברגע שטיל הרס לך את הבית, זה ממש חשוב מה היתה ההסתברות שזה יקרה... או כשאתה זוכה בלוטו
"שהמציאות תכתיב לך את מה שהיא צריכה להכתיב" - אין מצב. אני לוקחת אחריות מלאה על חיי. אני לא מחכה שינחת עלי אביר חלומות מהשמיים. 'לא אליך המלאכה לגמור, ולא אתה בן-חורין ולהבטל ממנה' - רותה לומר, אתה לא יכול לשבת בחיבוק ידיים ולצפות ש'מה שתריך לקרות יקרה', אתה חייב להפעיל גם את ההשתדלות שלך. גם אם זה הגורל שלך לזכות בלוטו, לא תזכה בו אם לא תקנה כרטיס..

avi1283

New member
סטטיסטיקה זה דווקא נחמד

ואנחנו משתמשים בזה כל הזמן מבלי להרגיש, מספיק שאת אומרת לעצמך שאת תיקחי מעיל כי כך יש פחות סיכוי שתתקררי וכבר השתמשת בה. ואחרי שנפל הטיל זה באמת פחות משנה אבל לפני זה כן, ויש יותר סיכוי שיפול טיל אם נגור בעזה מאשר באר-שבע ומאשר תל אביב. וגם לגבי בני זוג אז ככל שננסה יותר כך יגדל הסיכוי למצוא את מי שאנחנו רוצים.

inbardaf

New member
כן ולא

אם כל פעם שהייתי ממלא לוטו הייתי חושבת על הסיכוי שלי להרוויח לא היה טעם למלא. אבל אם הייתי חושבת שככה אני נותנת פתח למשהו טוב לקרות לי, שזו ההשתדלות שלי, אז יש בזה טעם. זה נכון שככל שאני אפגש אם יותר גברים יש יותר סיכוי למצוא בן-זוג מבחינה סטיסטית, אבל אני עושה את זה יותר ממקום של השתדלות ולא ממקום של סטטיסטיקה. כי מבחינה סטיסטית - אין לי סיכוי ראלי. אני מאמינה בגורל הרבה יותר מסטיסטיקה. סטיסטיקה זו הדרך שלי להשתדל בצורה הגיונית.

avi1283

New member
זה לא סותר

אני באמת לא ממלא לוטו אבל אפשר להצדיק לוטו גם מבחינה סטטיסטית זה לא העיקרון אז לא ניכנס לזה, לגבי בן זוג אני לא חושב שאת צודקת שיש לך סיכוי נמוך אם הייתי יותר בוגר הייתי רוצה בת זוג כמוך ואני בטוח שאחרים גם ירצו, אבל גם אם את צודקת ויש לך רק איזה 20% למצוא אז גם מבחינה סטטיסטית שווה לך לנסות כי זה כבר יותר גדול מ0% כשלא מנסים. אני לא חושב שזה סותר גורל וסטטיסטיקה, אפשר לדעתי להאמין בשניהם, כשסטטיסטיקה זה באמת יותר אלו החלטות לקבל כדי שיהיה סיכוי יותר טוב, ותמיד אפשר להאמין שבסופו של דבר הגורל יקבע הכל.

inbardaf

New member
תמיד יש שם 'אם... ../images/Emo3.gif זה למה ../images/Emo4.gif

20% זה טוב. הסיכוי שלי שואף לאפס. מבחינה מתמטית זה עדיין משהו, מבחינה פיזיקאלית - זה אפס. ואני אסביר באמצעות בדיחה: מכניסים פיזיקאי ומתמטיקאי לצד אחד של חדר. בקיר ממול נמצאת בחורה. אומרים להם שהם יכולים להתקדם לעבר הבחורה בצעדים כאלה, שכל צעד הוא מחצית מהצעד הקודם. המתמטיקאי ישר קופץ ואומר: אני בחיים לא אגיע! ופיזיקאי מגיב: אל תדאג. אני כבר אגיע מספיק קרוב...

למעלה