לרונית ולגרין, שאלה

ניבית2

New member
לרונית ולגרין, שאלה../images/Emo35.gif

היי רונית, שאלתי היא כזו, בני בן 6 ביום שישי יש לו י.ה. בגן בני מקבל מגוון טיפולים פרא-רפואיים, הוא נמצא בגן מיוחד הכולל 8 ילדים. שנה הבאה בני עולה לכיתה א'. עדיין אין לו מחשב בבית, אבל בגן יש מחשב ועם קלינאית תקשורת יש שימוש במחשב. השאלה שלי אם המחשב הוא דבר דחוף או שאפשר לחכות איתו ? (יש לו תפיסה מאוד מהירה וקולט דברים במהירות ובע"פ, ממש מדהים) בבית אני משקיעה המון ובלי מחשב. שמעתי שיש תוכנות נהדרות ומאוד עוזרות להרחיב את הידע ולהעשיר ... מה את אומרת ?

הי ניבית,

קודם כל מזל טוב לבנך ולכם.. ולגבי המחשב-אני חושבת שאת ענית לשאלה בעצמך. כן, מחשב זה חשוב אבל בהחלט לא העיקר. במיוחד לילד שנקודות הקושי אצלו הן תקשורת שפה ודבור. אני חושבת, וגם מאמינה בכך שהמחשב הינו תוספת אבל אינו יכול להחליף או לבוא במקום השקעה של אינטראקציה אמיתית. אם הילדון עובד עם הקלינאית במחשב את בהחלט יכולה להוסיף ולהרחיב לו את היכולת השפתית, והתקשורתית ללא המחשב. מכאן- בהחלט אפשר לחכות. אגב- לדעתי חלק מהקשיים של הילדים (ללא אבחוני PDD) בדור שלנו באינטראקציה ורבלית, לדעתי נובעים מהעובדה, שהם מבלים שעות על שעות מול מסכי הטלוויזיה והמחשב ופחות אחד מול השני.

למעלה