לרוני לכל חברי הפורום

לרוני לכל חברי הפורום

רוני לפני מספר שבועות גילתי אישה חברה של סבתי שהיא ניצולת גטו ורשה אך לעולם לא סיפרה את סיפורה לא ליד ושם ולא לשום מקור אחר שיכול לתעד את סיפור החיים שלה אז לפני מספר שבועות שאלתי כיצד אני יוכל לפנות אליה בשאלה אם היא מוכנה לספר לי את סיפור חייה ואכן קיבלתי תשובות ואכן כן היא הסכימה לספר לי שבוע הבא אני יצטרך ללכת לתעד אותה במצלמה. הכנתי מספר שאלות שאני רוצה לדעת ושכאילו נדרשות למקרה את יודעת אולי אתר שיש שם שאלות שאני יוכל לשאול אותה ? או שאת יכולה לתת לי מספר שאלות ובכלל חבריי היקרים לפורום האם אתם יכולים לרשום בישבילי שאלות שואכל להפנות אותם אל הגברת בתודה ענקית לחבריי הענקיים של הפורום גיא

שאלה אחת אבל חשובה ומעניינת

תראה יש לי שאלה אחת בשבילך אבל לפי דעתי היא נורא חשובה, ושאלתי אותה גם את ניצול השואה שנסע איתנו למסע.. בסיום השואה, שהודיעו ליהודים שזהו הם משוחררים ושהזוועה הסתיימה.. מה היא עשתה, לאן הלכה?? הרי לא היה להם לאן ללכת... כששאלתי את ניצול השואה שהצטרף למסע שלי הוא ענה לי שרבים מהיהודים המשיכו לישון במחנות שהיו נמצאים מכיוון שלא היה להם ללכת, והוא היה אחד מהם...

Pukipsey007

New member
אהלן גיא ../images/Emo13.gif

קודם כל, בהצלחה.. הנה אתר טוב מ יד ושם, אתה יכול להוריד משם את הטופס הסטנדרטי שיש בו שאלות..אולי תמצא שם כמה דברים רלוונטיים, למרות שבעיקרון זה טופס להנצחת נספים, אם אינני טועה. בכל מקרה, אילו שאלות הכנת כבר
אני הייתי שואלת איפה היא הייתה (באילו מחנות\גטאות), מה היה הרגע הכי קשה
בזכות מה היא ניצלה לדעתה
האם היו אנשים שעזרו לה
וכאלה שניסו לפגוע בה
.. האם היא הייתה רוב הזמן לבד או עם בן משפחה
.. דברים כאלה..

L i T a L 1

New member
נ"ש

לפני המסע אמרו לנו לקחת בתיק גב החלפה למקרה שתעלם לנו המזוודה דבר שלא סביר שיקרה אבל בכל זאת שמתי החלפה בתיק גב השאלה שלי היא אם לדעתכם יתנו לי להשאיר את הבגדים באוטובוס כדי לא להסתובב עם זה כל היום עלי?

בטח

לפחות לנו נתנו להשאיר באוטובוס כל מה שלא היינו צריכים.. למקומות רבים ירדנו רק עם מצלמה

מיכלוש7

New member
בשביל זה יש כיסים ענקיים במעיל...

(-לשים מצלמה, וגם כמה טישואים וכפפות)

thunderstorm

New member
בהחלט!

חח... אנחנו נסענו במרץ, כשעדיין היה די קר, ולי לא היה מעיל חם, אז לקחתי מידיד שלי שנסע בשנה שעברה... כשחזרתי לארץ החזרתי לו את המעיל עם חיבוק ענקי, כי בלי המעיל הזה הייתי קופאת מקור! שלא נדבר שהיו שם כיסים ענקיים לכל הדברים שהייתי צריכה וזה חסך לי לקחת תיק לכל מקום.. להשאיר באוטובוס זה פיתרון מצוין:)

למעלה