לרועי בן משה שלום

שלמה.ל

New member
לרועי בן משה שלום

ברכות על הפורום לך ולמשרד הבריאות. כעת אספר לך סיפור קטן ממנו תלמדו איך לא עושים בריאות ותפיקו לקחים בהמשך כי אני את שלי כבר קיבלתי ואת הנעשה אין להשיב. כידוע לך ולצערי מספר לא מבוטל של אנשים סובלים בארץ ממחלה שנקראת כולסטרול גבוה. כך גם אישתי אשר סבלה ממחלה זו והיתה מטופלת בקופ"ח כללית אצל רופא מומחה לנושא. במסגרת הטיפול קיבלה תרופה בשם סימוביל שידועה כתרופה טובה למחלה זו. לצערי כנראה שקבלה את התרופה במינון נמוך מידי. כעבור שנה וחצי של טיפול עברה אישתי ארוע מוחי קשה כתוצאה מחסימת עורק בצאוור , וכל זאת בגלל כולסטרול גבוה. וכאן מתחילה תהייתי בנושא הטיפול הלא נכון אילו הרופא שהינו ממוחה לנושא היה שולח אותה לבדיקה פשוטה בעלות נמוכה יחסית ( אולטרסאונד קרוטיס ) וכמוה רבים אחרים היתה הבעיה מתגלה בזמן ובניתוח קטן היתה נפתרת בעיה גדולה. אולם מתאמי חסכון לא בוצאה בדיקה זו והתוצאה היתה ארוע מוחי שכתוצאה ממנו אושפזה לחצי שנה בבית חולים (חשב את העלות ) ומעל לכל נשארה נכה קשה לכל ימי חייה והפכה נטל על ביטוח לאומי ועל החברה בכלל. הלזה יקרא רפואה טובה? חוסכים 100 שקל ומוציאים אחר כך כתוצאה מזה 1000000 שקל שלא לדבר על סבל הנכה ומשפחתו. כמו מקרה זה יש הרבה מקרים ומסוגים שונים אנא קחו זאת לתשומת ליבכם ולטיפולכם. אודה לתגובתך שלמה

לשלמה

האם אתה בטוח לחלוטין שזה שלא שלחו אותה לבדיקה הפוטה זה היה מטעמי חיסכון, או שאולי זה פשוט רופא שלא חוב עד הסוף או לא יודע מה כדאי? אני בהחלט מודעת למה שאתה מתאר, כאשר הקופות חוסכות בטיפולים ובדיקות זולים ואז משלמת ימי אשפוז יקרים - אבל הרבה פעמים זה לא באמת מהחלטה מודעת "לחסוך את הבדיקה" אלא בגלל רופא שלא לוקח את התלונות ברצינות הראויה, או מדיניות של הפרדה בין תרופות וטיפולים "קהילתים" לאלה שמקבלים רק באישפוז - שלעיתים קרובות אין בה שום הגיון רפואי או כלכלי.

שלמה.ל

New member
מובן שזה לא מסוג הדברים

שניתן להוכיח מאחר והואראות אלו מגיעות לרופאים בסודיות. אולם לא מזמן התפרסמה כתהב באחד העתונים על הוראה בקופ"ח כללית (כמדומני )שבה רופאים קיבלו הוראה חד משמעית לקצץ בבדיקות מעבדה ולהשתמש בתחליפי תרופות על מנת להוזיל עלויות. ומי נפגע בסופו של דבר - החולה וכאשר החולה נפגע הלא הוא נופל כנטל כבד שבעתיים על קופ"ח , על ביטוח לאומי ועל החברה בכלל. שלא לדבר על הסבל של הנפגע וכמובן הסובבים אותו. ואני מדבר מנסיון אישי מר. לגבי הרופא הספציפי הזה הוא מוגדר כמומחה אז אין סיבה בעולם שלא ידע למה מסוגלת להגיע מחלה בה הוא מטפל. ועם לא ידע מקומו אינו ברפואה. בארץ בממוצע (הערכה שלי ) מקבלים ארוע מוחי כ -10 איש ליום וזה נורא במיוחד שאת מרביתם היה ניתן לאבחן הרבה קודם.

שבועת היפוקרטס מתה!

היום הכל כסף. את הקופות לא מעניין שאדם שלם במיטב כספו כל ימיו ולא היה זקוק לאקמול. כפי שנכתב למעלה, ההוראות ניתנות בצורת איום על השכר. מי שיחרוג מ "הנוהלים" יקוזז משכרו. מבלי לפגוע בזכויות! מדוע????? הרופאים הוותיקים הקבועים מאשרים מה שצריך. אבל גם הם במשורה. רופאים חדשים בקופות מפנים ישירות למנהלת לאישור. במקום לבצע בדיקה מידית, ממתינים במקרה הטוב מספר ימים לאישור ובכך מסכנים חיי אדם שהפכו לכליפת שום???? אין פיקוח אמיתי על כספי הקופות לדעתי. ברור לי שצריך להרוויח וכמה שיותר אבל על חשבון הצרכן החולה?? אחר כך משלמים מליונים על תביעות משפטיות? כך לא יוצרים חיסכון, כך יוצרים רפואה לעשירים ולעניים. מי שיש לו תמיד יהיה לו וגם ישיג את שמגיע לו. מי שאין לו לא יכול גם להלחם כי אין לו כל אפשרות והוא נמק בביתו בבושת פנים. זה הוא סל הבריאות שאמור לתת מזור גם למי שאין אגורה שחוקה בכיסו? בעלי החיים זוכים ליחס טוב יותר מגיל הזהב שנשלח הלוך וחזור הלוך וחזור עד שהיאוש תוקף. מדוע? מדוע לא ניתן לתת כבוד למי שבנה את מערכת הבריאות ומימן אותה ובערוב ימיו אין לו מזור אלא סבל בל יתואר?????? זה בלשון המעטה. מציעה לכם לבקר במרפאות קופות החולים ובתי החולים לראות שחור על גבי לבן את המצוקות האמיתיות!

למעלה