לרוץ בהליכון לעומת כביש ומדרכה

inbar2002

New member
לרוץ בהליכון לעומת כביש ומדרכה

אני רצה 3 - 4 פעמים בשבוע 10 ק"מ בחוץ האם אני הולכת לדפוק את הברכים בעתיד? האם ריצה בהליכון אכן יותר בריאה בהרבה והאם גם יותר קלה ו

דורון K

New member
ריצה

בעיקרון הליכון קצת יותר בולם זעזועים מאשר ריצה בחוץ-אבל זה גם מאוד תלוי איזה הליכון,לא נראה לי שבמינונים שאת רצה צריך להיות השפעה גדולה על הברכיים,אם את מקפידה על חימום קל,מתיחות ונעלי ריצה מתאימות. את צריכה גם לחשוב מה את מעדיפה מבחינת כיף על מנת לבחור תוכנית אימונים שתרצי להתמיד בה.

אלי ו.

New member
קודם כל, כל הכבוד

10K 3-4 פעמים בשבוע זה מרשים. אם אין לך נטיה לפציעות ברכיים אין לך מה לחשוש. (זו התשובה שד"ר רון גולן היה תמיד נותן בפורום רפואת ספורט ז"ל בוואללה, דרך אגב, הפורום יפתח מחדש בנענה בקרוב) אני אוסיף שלמי שיש נטיה (איך אפשר לדעת?) עדיף לעסוק באירובי מופחת אימפקט כמו קרוס טריינר או אופניים. רצוי לא לרוץ על משטחים קשים כמו בטון, לנעול נעלי ריצה טובות שמתאימות לכף הרגל (מדרסים אם יש צורך). חשוב להחליף נעליים ברגע שהן מאבדות מיכולת השיכוך שלהן. (בקצב שלך מדובר בערך כל 4 חודשים) יותר קל לרוץ על הליכון בהליכון טוב יהיה גם שיכוך טוב. גם בהליכון אפשר לדפוק את הברכיים אם יש נטיה לכך.

לאלי ודורון

התשובות מעניינות גם אותי ראשית הלינק החשוב לא עובד נא בדיקה מה התקלה שנית איך יודעים אם יש נטיה לדפוק ברכיים האם ניתן לבדוק זאת מראש באימון או בדיקה שלישית איפה אפשר לעשות בדיקות מקיפות של נמאמץ ומאמץ גופני ואחוזי שומן

אלי ו.

New member
לא ידוע לי על דרך לדעת מראש

על נטיה לפגיעה בברכיים. ד"ר גולן היה פשוט אומר, אם זה לא כואב אז תרוץ. בדיקות לב במאמץ אפשר לעשות בכל מרפאת ספורט ובהרבה מכונים רפואיים. מדידת שומן, יש הרבה דרכים, קליפר או מד שומן חשמלי אפשר למצוא בהרבה חדרי כושר, אם אתה רוצה בדיקה מדויקת יותר, ליאיר להב יש מכשיר אויר דחוס, שהוא מאוד מדויק. ראה מאמר בנושא בדיקת שומן במאמרי הפורום.

razieli2

New member
מומלץ לרוץ בכביש

אין הבדל מבחינה בריאותית בין ריצה על הליכון לבין ריצה בכביש ההבדל היחידי הוא: לרוץ על הליכון זה משעמם לעומת זאת לרוץ בכביש- לא משעמם- הנוף משתנה התמונה משתנה. הסכנה מבחינה בריאותית היא לרוץ בחול\אבנים שטח וכו´. יאיר מאמן כושר תואר ראשון וינגייט

למעלה