לרזות או להרזות, מה הנכון?

azaria

New member
לרזות או להרזות, מה הנכון?

במקום אחר עלתה השאלה, וזה מה שאני כתבתי. האם אני צודק? ---------------------- שתיהן מילים תקניות. המשמעות שונה. לרזות = לרדת במשקל, במידת בגדים, בכמות השומן והבשר, וכו וכו. להרזות = לגרום למישהו אחר לרזות. בדיוק כמו ההבדל בין לפעול ולהפעיל, או לעלות ולהעלות, לכתוב ולהכתיב.

גנגי

New member
החודש הזה החודש הזה

שתי פעמים. ועוד ידי נטויה וזרועי חזקה.

azaria

New member
נשמע מלומד ומכיל הרבה מילות זימזום.

מילות זימזום = Buzzwords? ולגבי התשובה המאוד מנומקת כביכול... זה בכל זאת לא משכנע. יש שם המון מושגים מקצועיים אבל לא ברורה הטענה. הפעיל יוצא בניגוד למשהו אחר? הרי לא תמיד צריך לציין במפורש את המי ואת המה. למשל לגבי "להכתיב" אין בכלל ספק שלא מדובר על כתיבה אלא על גרימת כתיבה. ולמעשה כך גם בכל האחרים לדעתי. למשל הירפה, נשמע כאילו הוא בעצמו הירפה נכון? לא גרם למישהו לרפיה.... אבל בעצם הוא הרפה את|סדגש אחיזתו. וכך גם לדעתי לגבי להרזות. ובכל מקרה, לרזות זה בטוח בסדר ואילו לגבי "להרזות" יש שאלות ותהיות... אז אני הולך על בטוח. ( ומילא להרזות. אבל נשמע לכם בסדר לאמר "הירזתי ב 2 קילו"? זה צועק מאילגוּת וקלוקלוּת! ) ואשמח אם תוכלו להראות מקור מוסמך או הסבר מסודר לגבי העניין הזה כדי שאדע אחת ולתמיד. וסליחה גנגי שאינני מקבל את תשובתך בעיניים עצומות. אני לא יודע עליך כלום, כך שכל מה שיש לי זה תוכן התשובה. יכול להיות שאת מומחית בין לאומית לבניין הפעיל, ומצד שני יכול להיות שלא... סליחה מראש אם את באמת צודקת. אני פשוט עדיין לא משוכנע בזה (כמו שאני גם לא משוכנע שאת טועה. פשוט לא יודע)

גנגי

New member
אני מקווה שאינך מקבל אותה באמת

בעיניים עצומות, כי כדי לקרוא אותה עדיף לפקוח עיניים. נו, אז שאלת ונענית, ואתה לא אוהב את "התשובה המאוד-מנומקת-כביכול". זה עדיין לא הופך אותה ללא-נכונה, אבל זה הופך אותך ללא ספק מי שאינו יודע אפילו לומר "תודה" כשעונים לו. אילגות וקלוקלות, אמרת? על זה היה מוגג אומר, לו הגיב לפניי- מ.ש.ל. ואכמ"ל.

מוגג

New member
../images/Emo18.gifהיי! הוא חדש כאן.

הוא עוד ילמד לפקוח עיניים ולהודות. את הריודעת כמה קשה להודות.
ועשר(ה) ש"ח תמלוגים, בבקשה.
.

azaria

New member
את סוף החתימה שלי לא קראתם?

משם נובעת האילגות בכתיב שלי (הפעם זה בכוונה, בדרך כלל אני באמת לא מודע לשגיעות הכתיב שלי. קורה לי אפילו שאת שמי שלי אני כותב בשגיעה. עגריה במקום עזריה.... מה לעשות. דפקט במנגנון ההוא במוח...
ולעצם העניין, ברחתם לבדיחות וירידות - אבל את נושא השאלה עזבתם... אכן תודה על התשובה. אך כמו שכתבתי למעלה, לא ברור לי אם התשובה היא נכונה או לא. היא לא מרגישה נכונה, ומצד שני היא נשמעת מלומדת ועם הרבה מילים גבוהות ומקצועיות. מצד שלישי אין שם הרבה הוכחה עם בשר. זה כמעט "כך זה צריך להיות כי אני אמרתי." לכן ביקשתי קצת יותר תימוכין לטענה הזו. יופי של פורום יש לכם פה. נראה מקום כייפי!

גנגי

New member
אופס, סליחה.

באמת לא קראתי (מרוב שהחתימה ארוכה לא הגעתי לשם). אני מצטערת שלא אהבת את ההוכחות שנתתי לך, חשבתי שדווקא הדגמתי שם לא רע איך זה עובד ולמה. אם אתה לא מבין דוגמה ספציפית אנא שאל, אבל להגיד ש"אין שם הוכחה עם הרבה בשר. זה כמעט 'כך צריך להיות כי אני אמרתי'" זה סילוף מוחלט של מה שנאמר שם, וכדאי שתבדוק שוב. כשעונים לך משקיעים בזה רצון טוב וזמן, לא כדאי לבטל הכול במחי יד ולתת לנו הרגשה שלא שווה שנעשה את המאמץ בפעם הבאה. אתה מוזמן להישאר איתנו, כמובן. אני שמחה שהפורום והאווירה מצאו חן בעיניך.

מוגג

New member
מתוך פרשת השבוע

"השמנה היא אם רזה" כמה אפשרויות יש לקרוא משפט זה? נקדו, צבעו ושלחו לאח"לה.

למעלה