לרז או אחרים - שאלה לגבי מים לשתייה

פרי101

New member
לרז או אחרים - שאלה לגבי מים לשתייה

איזה מים עדיף לנו ובמיוחד לילד לשתות, מים מינרלים או מי ברז מטוהרים והאם יש לזה בכלל חשיבות כלשהי?

פרי101

New member
רז בבקשה ענה לי , אנחנו מתלבטים אם

לרכוש מכשיר טיהור מים אך פוחדים שמי ברז ישפיעו על הבן שלנו לרעה. יש סיכוי כזה או שזה לא ממש משנה? בבקשה ענה לי אם אתה מבין בכך. תודה לך, פרי.

razgalili

New member
הי פרי

במים מהברז יש (בין השאר) כלור פלואריד נחושת ברזל חידקים כל מה שמישהו באיזה מפעל בישראל החליט פעם לשפוך כל אותם חומרים יכולים להמצא במים מינרלים. אני לא יכול לענות לך לפני שאני יודע איזה מסנן אתה רוצה לקנות ואיזה מים (ודרך אגב, גם אם הייתי יודע, אין לי שום מאגר מידע על מסננים או על מים מינרלים בישראל) רחצה במים מזוהמים יכולה להכניס לגוף אותה כמות של מזהמים כמו שתיה של כמה כוסות מים, כך שגם זה צריך להיפתר. לתמי יש רשימה של מסננים ביתיים למי רחצה ולמי שתייה שאמורים ביחד לספק פתרון מלא. הבעיה היא שהמסננים הטובים עולים הרבה כסף ונמצאים באמריקה (מה שאומר שההובלה עולה כסף וזה יקח זמן)

פרי101

New member
לרז תודה, הבנתי. תמי יכולה לפרסם

את רשימת המסננים המומלצים? תודה רבה לכם.

guybz

New member
לפרי בענין מים, בישראל לשם שינוי

במקרה אני מבין גם משהו בענין הזה כל מי השתיה בברזים בישראל הם בפיקוח מקורות. מקורות מכלירה את המים לצורך חיטוי מחידקים. כמו כן יש ניטור קבוע של מי השתיה ולכן מלבד מקרים נדירים של תקלות, עליהן מודיעים ברדיו, אין בכלל בעיה של חידקים במי השתיה בארץ. ולכן אין שום צורך במתקני החיטוי המבוססים על מנורות UV כמו שיש בכל מיני סוגים של תמי בר וכדומה עד כאן החדשות הטובות עכשיו לחדשות הרעות: כלור הוא רעל מזיק ביותר, למעשה רדיקל חופשי החודר הן בדרכי הנשימה והן במעיים. הנזק שלו הוא מהיר פעולה אבל גם כרוני. פלואור-רוב הרשויות בארץ מפלירות את המים בפלואור לכאורה כדי להגן על שיני הילדים. הבעיה שגם פלואור הוא רעל מסוכן ובכלל פלואור בשתיה לא עוזר לשיניים.( מה שעוזר לשיניים, במאמר מוסגר, זה לא לאכול סוכר ועמילן) במי השתיה בארץ יש רעלנים החודרים למי השתיה מהשדות במי השתיה יש זרחן וחנקן אורגני מהשקיית השדות ומהדברת מזיקים במי השתיה בחלק מהמקומות יש מתכות כבדות גם מזיהום כמו תחנות דלק וגם מזיהום סביבתי במי השתיה של מקרורות בארץ יש כמות גדולה מאד של מרחפים- כלומר מוצקים בצורת אבקה המרחפים במים והעשוים להכיל מגוון אין סופי של חומרים. זה מה שנותן למים את העכירות שלהם. הבעיה שלא ניתן לדעת מה זה בכל מקום. את המרחפים אנו רוצים לסנן בכל מקרה. אז איך מטפלים? יש שני סוגי סינון בלבד שצריך וחובה לבצע (אני עושה זאת כבר 15 שנה, הרבה לני המצאת התמי בר) 1. סינון כימי בעזרת פחם פעיל. פחם פעיל מסלק את כל החומרים האורגניים וכל הרדיקלים כמו כלור ופלואור. כמו כן את כל המתכות האטומיות, כלומר מתכות המצויות במים בצורת יונים של מתכת, בקיצור מתכות... 2. מסנן מיקרוני בגודל 5 מיקרון- מסנן את כל המרחפים בגודל 5 מיקרון ומעלה. שני סוגי המסננים הללו מגיעים בערכות מוכנות בכל חנות עשה זאת בעצמך. כמו כן הם קיימים במערכות מוכנות כמו תמי בר ומי עדן. אך יש להקפיד שישיה במתקן מסנן פחם פעיל ומסנן מיקרוני מה לא לעשות בשום אופן לא לשתות מים מזוקקים. מים מזוקקים גורמים לשאיבת מלחים מהגוף וזה דבר מסוכן בפני עצמו. למעשה כשאדם מתייבש ונכנס לשוק זה קורה לו בגלל איבוד מלחים. כלומר מה שהורג אותו זה בדרך כלל אבדן מלחים ולא אבדן מים. לכן נותנים אינפוזיה עם תמיסת מלח ולא סתם מים. לא להשתמש במכשיר לזיקוק מים על בסיס אוסמוזה הפוכה. משתי סיבות- קודם כל המים אחרי אוסמוזה הפוכה מזוקקים מדי ולכן צריך לערבב בהם מלח בצורה יזומה. מתקנים מאד משוכללים בחו"ל מערבבים מים מינרליים עם מים מזוקקים שנית אוסמוזה הפוכה היא תהליך יקר והמתקנים יקרים בהתאם לא לבזבז כסף על מתקן חיטוי על בסיס UV. חבל על הכסף. לגבי מים מינרליים- אני נוטה להאמין שחברות גדולות וידועות כמו מי עדן ונביעות עין גדי הן אמינות ואכן מספקות מים מינרליים נקיים. בעקרון מים מינרליים בריאים יותר ממי ברז דווקא בגלל שיש בהן מלחים ובדרך כלל בכמות ובמאזן נכון מבחינה ביולוגית. אבל הייתי מאד חושד במים מינרליים לא ממותגים. בחו"ל יש דיווחי צרכנים על זיופים בהיקף ענק ואין סיבה לחשוב שזה לא קורה בארץ לגבי שחיה בבריכה עם מי כלור- לצערי זו קטסטרופה לחלק גדול מילדינו הרגישים לכלור. לגבי מקלחת- לא יודע, ברור שיש ילדים רגישים מאד ששווה לסנן עבורם את מי המקלחת. במקרה כזה הייתי הולך רק על מסנן פחם פעיל ולא מתאמץ להתקין מסנן 5 מיקרון. המים בקושי יזרמו במסנן ביתי של 5 מיקרון. אבל לרוב האנשים מקלחת שבה המים זורמים על הגוף בטוש והגוף לא טובל באמבטיה לדעתי סינון מי מקלחת יהיה מיותר בשבילם הערה- מסננים נגד אבנית מכל מיני סוגים אינם רלוונטיים מבחינת הבריאות. אין שום משמעות למניעת אבנית מבחינת בריאות והמסננים הללו לא מסננים את הרעלים האמיתיים. מקווה שעזרתי גיא

פרי101

New member
ואוו !!! ועוד איך עזרת !!!

תודה רבה על התשובה המפורטת והברורה כל כך. דרך אגב אפשר להתייעץ איתך במסר בקשר לאומגה ותוספים אחרים לבן שלי? בתודה, פרי.

maanina

New member
לגיא, בענין הכלור.

האם אתה יכול להרחיב בענין הכלור ונזקיו לילדים? האם כתוצאה מחשיפה לכלור בבריכה יכול להגרם נזק בלתי הפיך? (התחלנו הידרותרפיה לפני כשלושה חודשים). תודה

guybz

New member
לכלור שני סוגי פעולה מזיקה

1. נזק אקוטי כלומר מידי, התלוי בריכוז ומשך החשיפה. הנזק הוא בגירוי הרקמות הריריות והעור ויצירת תגובה אלרגית (עיניים אדומות, פריחה ואלרגיה בעור), דלקת ובמקרה קיצוני בחשפיה לכלור בריכוז גבוה- כוויה. כלור מופיע במקרים רבים כחומצה מלחית וגם אז השפעותיו דומות. אצל הבן שלי שהיה שחקן כדורמים מצטיין נאלצנו להפסיק את קרירת הכדורמיים בגלל אלרגיה איומה לכלור שבבריכה. 2. נזק כרוני- בתור יסוד פעיל היוצר רדיקלים חופשיים הוא תוקף באופן עיקבי את ה DNA וגורם לסרטן ברקמות איתן הוא בא במגע. בעיקר מדובר במערכת העיבול והמעיים. מצורפת סקירה על הנושא מהאתר של מרקולה. אחת הסיבות לשכיחות סרטן במערכת העיכול היא החשיפה הכרונית לכלור במי השתיה גיא מי שממש מתענין ימצא הרבה חומר ברשת. מקור טוב הוא אותו אתר של מרקולה שצירפתי בלינק

התותים

New member
שאלה בענין פלואור

אנחנו נותנים לבננו מים מינרליים בלבד ומצחצחים שיניים במשחה מחומרים טבעיים, ללא פלואור. מידי פעם מעירים לנו שעלינו לפחות לצחצח במשחה שמכילה פלואור, לטובת השיניים. האם אני מבינה נכון מתשובתך שזו טעות ואנו פועלים נכון? תודה תותים

guybz

New member
לדעתי את פועלת נכון. מה שגורם

למחלות שיניים וחניכיים זה לא מחסור בפלואור אלא עודף בסוכר ועמילן. עמילן הופך לסוכר כבר בפה. מי שרוצה שיניים בריאות שלא יאכל סוכר. ושלא יעשה סתימות אמלגם גיא

razgalili

New member
פלואור לא עוזר לשיניים בריאות

מסתבר שזוהי אגדה שפלואור עוזר לשניים בריאות. כמות הלחם בתפריט היא האלמנט החשוב ביותר בבריאות השניים. פלואור וכלור הם נוירוטוקסינים (הורגים תאים במח) פלואור וכלור הם קרצינוגנים (גורמי סרטן) אבל מעל לכל דבר אחר, פלואור וכלור הם רעל לבלוטת התריס. גם פלואור וגם כלור משמים בתרופות שנועדו לפגוע בבלוטת התריס כדי להקטין את פעילותה. באיזורים מסוימים כמות החומרים הנ"ל במים גבוהה מהכמות אותן מקבלים חולים בפעילות יתר של בלוטת התריס. גם הכלור וגם הפלואור נקלטים בעור ובנשימה לא פחות מאשר בשתיה כך שכדאי וצריך לסנן את המים שבהם מתקלחים ומתרחצים. המלצה זו חשובה לכולם אבל במיוחד לילדים בספקטרום ובני משפחותיהם. לפי אחד מהמקורות שקראתי, מקלחת אחת יכולה להכניס לגוף אותה כמות של כלור כמו שתיה של שמונה כוסות מים.

למעלה