לרז גלילי

לרז גלילי

התחלנו לפני כשבועיים דיאטת חלב טוטאלית לילדנו בן ה3 הלוקה בפדד, התחלנו זאת בשל נזלת תמידית ירוקה ובעלת ריח רע ילדנו אוכל מגוון מזונות מצומצם ביותר,אינו אוכל כלל פירות וירקות כרגע הינו חולה עם חום גבוה כ5 ימים והנזלת השתנתה לדלילה יותר ושקופה והילד נוטף כל הזמן האם לדעתך יש קשר לדיאטה ואיך ניתן לחפות על אי אכילת מוצרי חלב וסידן עם ילד שאוכל בעיקר במבה וחמאת בוטנים תודה

בלי חלב אבל עם בוטנים?

חמאת בוטנים ובמבה מכילות בוטנים - אלרגן ענק, ותירס - אלרגן עוד יותר ענק. גם על תירס וגם על בוטנים גדלות פטריות רעילות (דרך אגב, על פי כמות הפטריות מחליטים מה למאכל אדם ומה למאכל חיות). אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים (בארה"ב ניתן לקנות בחנויות מזון בריאות) או חמאות אגוזים אחרות (לא קשיו). אני לא מכירה תחליפים לבמבה, מצטערת... לגבי החום - אני לא רופאה, אבל חום גבוה במשך חמישה ימים נראה לי כמו מחלה שנובעת מחיידק או וירוס, ואינה קשורה לשום דייאטה. סביר להניח שאם הילד היה עדיין אוכל מאכלי חלב, הנזלת הייתה גרועה יותר וירוקה יותר. סידן מצוי כמעט בכל סוג מזון: ירקות, פירות, בשר, אגוזים, ביצים וקטניות. אני מצרפת הפנייה לאתר המציין מקורות לסידן שאינם מוצרי חלב. אני הייתי נמנעת גם ממוצרי סויה (אלרגן, פפטיד דומה לשל חלב) ודגים (כספית). ניתן גם לתסף בסידן, אם כי מומלץ לעשות זאת בזהירות, בעיקר אם הילד היפר אקטיבי.

razgalili

New member
חלב כמקור לסידן

הפרסומות בטלויזיה וברדיו שכנעו את כולנו שמאכלי חלב הם מקור חשוב וחיוני לסידן, ושבלעדיהם כולנו נסבול מידית מאוסטיאופרוזיס ותוך מספר ימים נשפך לרצפה ברכות אברים חסרת עצמות סטייל פרוטופלסמה לצהלות השמחה והלעג של ההולכים ברחוב. ןלא היא. חלב הוא עוד מקור לסידן, ולא אחד מהטובים שבהם, טחינה לדוגמה, יותר טובה. גם יותר בריאה. חלקים נרחבים מהאוכלוסיה אלרגים לחלב, המספרים לא ברורים, משהו בין עשרה לשמונים(!!!!) אחוז מגלים תגובות שונות לחלב. רוב האנשים שסובלים מהתופעה לא מקשרים כאבי בטן ובעיות עיכול עם אלרגיה לחלב. רוב מעדני החלב מכילים תוספת ניכרת של סוכר שמונעת את הספיגה של הקלציום מהמזון, ובאותה הזדמנות גם גורמת שורה ארוכה אחרת של נזקים. וילד שמראה סימנים של אלרגיה מאד מאד כדאי להרחיק אותו מבמבה. רעל מזוקק. נוטף לי ריר מהפה כשאני רק נזכר בזה. יכולתי לגמור מסיבמבות אחת אחרי השניה.
ברצינות ברצינות - אני יודע שהדיאטה של הילד מוגבלת ויש בעיה להאכיל אותו משהו אחר. אם אתם יכולים איכשהו לנסות שבוע בלי בוטנים ותירס (וביצים וסויה וחלב ודגנים) אני מאמין שתראו הבדלים שישכנעו אותכם שהמאמץ שווה את זה (או לחילופין שלא כדאי להקשיב לי, מה שבא קודם)

התותים

New member
דיאטה מצומצמת ואנזימים

הי יהונתן אולי יעזור לך מנסיוננו: גם אצלנו היתה דיאטה מצומצמת למדי, והרבה מאוד אלרגיות. התפריט לא כלל חלב כבר הרבה זמן, אבל בשנה האחרונה נפרדנו מאלרגנים נוספים אחרי שעשינו בדיקת דם לאלרגיות למזון (נקראת rast בקופ"ח מכבי)ונמשיך בתהליך דילול האלרגנים מהדיאטה. לאחרונה הוספנו לפני כל ארוחה ונשנוש את האנזימים של יוסטון ואמנם אנחנו בתחילת הדרך, כשבועיים בלבד, אבל זה נראה כמו סיפור הצלחה. כבר תוך כמה ימים ניכר שיפור הן במגוון האוכל שהילדון מסכים לו, הן בכמות, וכאילו לא די בזה אז גם בתקשורת, בשפה, באנרגיה, בחיוניות של הילד. בהחלט כדאי לנסות!!! והנה עוד הזדמנות לומר לתמי ורז תודה רבה רבה גם מעל גבי דפי הפורום!! עוד רעיון שכדאי לנסות כשהילד יהיה בגיל שיהיה כבר בשל להבין אותו - בכל ארוחה הבטחנו שבסופה תהיה הפתעה. ההפתעה יכולה להיות בננה (מאוד אוהב), עוגיה שאוהב (ללא גלוטן
). בפעמים הראשונות הוא ניסה לא לגמור לאכול וביקש את ההפתעה, ולא קיבל (בעלי גילה שאני עקשנית למדי). היום הוא מתחיל ארוחה בזה שאומר שמי שגומר הכל - מקבל הפתעה, ומבין שעליו להשלים את החלק שלו כדי לקבל אותה. מקווה שעזרתי בהצלחה תותים

Freed1

New member
אנזימים של יוסטון - איזה מוצר?

אני מתכוונת להזמין אנזימים של יוסטון. ראיתי שיש כמה מוצרים. מי יודע מה ההבדלים ואילו כדאי לנסות?

למעלה