לרחל

לרחל ../images/Emo29.gif

קראתי מה שכתבת בפורום ההתנדבות. אני לא חושב שכל אחד יוכל באמת לעבור את המחסום הזה שאפיין כמעט כל קשר בין מתנדב/ת, למי ששזקוק לעזרתו. הרבה מתנדבים בכלל לא מבינים שהוא קיים. וזה כנראה גם שונה מאד מאדם לאדם. (וקשה באותה מידה לשני הצדדים). איך יוצרים קשר טוב בין מתנדב למי שזקוק לעזרתו? הדרך שאני אימצתי כשנקלעתי לסיטואציות שהצריכו את זה, (למשל כשבאתי לבקר את סבתי בבית אבות) היתה: *להתרכז רק בזה *להאט את החשיבה ול.. לעזוב לרגע את קצב החיים המטורף שבחוץ, לטובת מטרה ואדם מסויים. ה"פאזה" הזו נמשכה כל זמן שהייתי אצלה, עד שהלכתי. בנוגע לדום נשימה בשינה, יש את זה לחבר שלי מהקיבוץ (אם כי כנראה לא בדרגה חמורה). מה אומר.... בי בינתיים ושבת שלווה ושקטה. הנה כל מני דברים שעוזרים..

האיש מהצפון- אני בכלל לא דיברתי

על הנושא .בכלל לא דיברתי על קשר בין מתנדב ומקבל העזרה. לא הגעתי למצב של פגישה עם מתנדבים בשנים הרבות במצבי ועל זה כאבי. העליתי נושא אחד כאוב-שמדינת ישראל, יש בה אלפיים ויותר ארגונים התנדבותיים,אבל היא מתעלמת במוצהר, בטענה של אחריות, פחד, חוסר אונים , וכנל גם משרד הרווחה, וכל גם כל מיני יוזמות התנדבות פרטיות.......מהאדם המונשם. בורות מדהימה וחוסר רצון לשנותה בחברה בנושא דום נשימה, שגורמת עוול וכאב נוסף לאדם המונשם. אם המערכת ההתנדבותית היתה מרימה את הכפפה וגורמת למונשם להיות חלק מחברת בני האדם, אז אולי זו היתה הדרך לחברה בכלל לקבל את המונשם. אבל כנראה נוח לכולם שהמונשם כל כך חסר אויר,כל כך מתבייש במצבו, כך שלמרות שיש בארץ אלפים לפי מה שאני יודעת, אנשים שחיים בבית עם מכונת הנשמה כמוני, אף אחד לא יודע עליו. החלטתי שלא אכפת לי מה העולם יגיד, לא אכפת לי ערימת ההשפלות שיחזירו לי, לא אכפת לי כמה ינסו לפגוע בי, אמשיך לאמר לחברה, למערכות התומכות, לגופים, וכן גם לפורום מתנדבים את מה שאני מרגישה. היה שם בחור מקסים אחד שהרים את הכפפה בנגוד לתגובת הפורום רובו, וכבר פנה אחרי שיחה טלפונית איתי באיימייל למחלקת ריאות וביקש חומר ללמוד את הנושא ולראות מה יוכל לעשות כדי להקים מסגרת התנדבותית. זה כל מה שדברתי עליו בפורום, במקום שיעסקו בלתת מחמאות לעצמם כמה הם עשו ועשו, שינצלו את הפורום ליצירת מפגש בין הזקוקים לעזרה ובין האנשים שנותנים עזרה, והאנשים שרוצים לתת ועוד לא שייכים למסגרות. צר לי שבכלל העלת את זה בפורום הזה של סהר, יכולת להגיב בפורום מתנדבים זה יותר מתאים. כי גם סהר-תמיכה למרות שדווקא ארגון אינטרנטי יכל להיות פתרון נפלא למונשמים, הוקם למען אלה שחיים ובחרו כבר פעם או בוחרים במוות כפתרון. המונשמים הם הצד השני של המתרס -הם אלה שהמוות רוצה אותם והם בוחרים בחיים כפיתרון. בברכת שבת שלום רחל-נשמה.

הבנתי

אני מתנצל אם כך.. אני לא אעלה כאן יותר את הנושא הזה. שתהיה לך שבת שלווה ורגועה בכל זאת עד כמה שאפשר

איש-יקר שבת קסומה גם לך ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif

אין על מה זה בסדר. אשמח להגיב לך שם, אם תרצה להגיב שם בנושא זה יותר יתאים, כי הם לא יבינו פה את ההקשר כשחלק כתוב שם. רחל-נשמה

למעלה