לריב עם הציץ

אחות24

New member
לריב עם הציץ

היי,
בתי בת חודש עד כה ינקה יפה מאוד, עלתה יפה במשקל (קילו בחודש) טפו טפו טפו
.
בימים האחרונים היא התחילה (בדר"כ בהחלפת צד) לריב עם הפיטמה.
היא מכניסה מוציאה, מלקקת ובקושי יונקת, ממש באי שקט.
מה שעוזר בדר"כ זה שאני משכיבה אותה על הברכיים ורוכנת מעליה עם הציץ, תנוחה זו מאוד לא נוחה וקשה לי להניק כך לאורך זמן.

מדוע זה קורה?
ומה אפשר לנסות לעשות על מנת שתינק "יפה" .

תודה!

אי שקט על השד

שלום לך,
נראה שבתך עולה יפה במשקל ובזכות הנקה מלאה, כל הכבוד!
לסיטואציה שתארת יכולות להיות מס׳ סיבות. בהנקה יש כל הזמן תנודות והדפוס משתנה עם הזמן. ייתכן שבתך נמצאת כרגע בקפיצת גדילה והצרכים שלה משתנים, לכן זו הדרך שהיא מנסה לייצר אצלך עוד חלב. יכול להיות שבתחילת ההנקה הזרם הוא מאוד חזק ולכן בזמן החיבור הראשוני היא קצת נרתעת, במצב כזה לעיתים אנחנו ממליצים להוציא מעט חלב לפני ההנקה (או בסחיטה ידנית או ע״י משאבה) ע״מ לשחרר את הזרם החזק ולאחר מכן לחבר אותה לשד כשהזרם כבר לא מאוד חזק ויהיה לה קל להתמודד איתו. תנסי להניק אותה כשאת שוכבת על הגב והיא בתנוחה אנכית, כך הזרם פחות חזק. אני מסכימה איתך שלהניק בתנוחה לא נוחה לא כדאי כי אז ההנקה לא תימשך לאורך זמן.
במידה ומה שאת מתארת קורה לרוב בהחלפת צד, כנראה שהיא לא מעוניינת בעוד יניקה מהצד השני. ההמלצה היא להניק הנקה מלאה מצד אחד ולאחר הפסקה של גרפס או החלפת טיטול להציע את הצד השני, משך הזמן שהיא יונקת מהצד השני לא רלוונטי, היא תינק ממנו כמה שתרצה, זה בעצם ״הקינוח״. אם היא לא מעוניינת בצד השני אז היא לא חייבת.
שיהיה בהצלחה!

אחות24

New member
תודה, חשבתי גם כך אך..

כשאני מפסיקה את ההנקה, היא מתחילה לבכות ורוצה עוד..
לכן אני מתחילה להניק קצת ברכינה כשהיא שוכבת על הברכיים.

למעלה