לריסה והעיר הגדולה.

• פותח הנושא Ricca
  • פורסם בתאריך

Ricca

New member
לריסה והעיר הגדולה.

לא הולכים בעיר הגדולה, לפחות לא ממקום למקום. רצים. רצים לטראם, רצים לאוטובוס, רצים במורד במדרגות למטרו. חשמליות יש להם פה, הייתם מאמינים? חשמליות עצומות כתומות עם מחושים ושתי עיניים ענקיות בוהקות. לפעמים אני מרגישה שהחשמליות הן הדבר האנושי היחיד בעיר הזאת. ידיד אמר לי- "ריסה, תזכרי את התקופה הזאת, סוף הקיץ. זאת העונה היחידה שבה עוד אפשר להריח עצים בעיר הזאת, במהלך חופשת הקיץ שבה כל התושבים נסעו למקום טוב יותר האויר הספיק להתנקות מהפיח, בעוד שבועיים תוכלי להריח רק עשן." ריח אירופאי הוא קורא לזה, בערב הסתכלתי מהחלון, ירח אדום הסתכל עלי בחזרה והזכיר לי שמחר צריך לקום מוקדם. קמתי מוקדם למחרת ורצתי למטרו. לקחת מטרו זה כמו לתפוס מעלית שבת בערב יום כיפור בבניין חדש מצופה שיש בקרית גת. אתה מחכה עם כולם שתגיע, הדלתות נפתחות, אנשים יוצאים ואתה נכנס. בפנים שתיקה. אי אפשר לפתח שיחה עם מי שיושב לידך במטרו. רכבות זה משהו אחר, אי אפשר שלא לפתח שיחה בהם, אבל המטרו הוא עולם אחר, תת קרקעי, חשוך רועש וקודר. שותקים במטרו ועוברים תחנה תחנה, עוצרים, דלתות נפתחות, אנשים יוצאים, אנשים נכנסים. בסוף מגיעים לתחנה שלך, ויוצאים בלי לומר שלום לאף אחד. אוטובוסים זה משהו אחד, אומרים שלום לנהג, לנוסע שהסביר לך באיזו תחנה לרדת ולאיזה כיוון לפנות. פירוש שמה של אחת התחנות הוא "אושר", אבל עוד לא היה לי מספיק זמן לרדת בתחנה הזאת מעניין מה אמצא שם. בימים הראשונים שלי פה היציאה מתחנת המטרו הייתה בשבילי כמו חוויה דתית, לידה מחדש, נכנסתי לתחנה בשכונה האפורה שלי, ויצאתי בתחנות אחרות, הדלתות נסגרו מאחורי והמטרו המשיך לנסוע, שלטים כיוונו אותי במערכת המבוכים של התחנה לכיוון היציאה, מדרגות חשמליות, עוד מסדרון, עוד שלט ומתחילים לעלות לאט לאט לעבר הרחוב. מנסים לנחש איזה נוף יתגלה, מנסים להריח את האויר, אולי יתגלה לפני גן ציבורי? להקשיב לצלילים, מכוניות או המולת אנשים? מדרגה ועוד מדרגה והוא מסנוור פורץ מבעד לריסים, אחרי כמה שניות אני כבר למעלה נותנת למראות החדשים לעטוף אותי, עוד שתי שניות של התרגשות וממשיכים לרוץ. אולי בתחנת ה"אושר" זה יהיה אחרת, אולי יחכה לך שם כיסא נוח, ושעון שנעצר לפי בקשה, או אולי מישהו שרץ במקומך.. כשלא רצים פה, מחכים. מחכים בתור, מחכים לאוטובוס, מחכים להתחיל את כבר החיים.

Le Fay

New member
לא הבנתי. מהתחלה:

למה לרוץ? לרוץ לא טוב. את עלולה להזיע.

Ricca

New member
אני חייבת לגלות לך משהו

הם לא יודעים מה זה מיזוג אויר פה. לא שמעו על זה לא מכירים תבואי מחר.. את תזיעי בכל מקרה. את ומליוני אנשים שנוסעים בתחתית, באוטובוס, בטראם, בחשמלית, ברכבת העילית, ובצפלין שמרחף מעל. מליוני אנשים (תאמת, 1.3 מליון, אבל מליוני נשמע יותר דרמטי) מזיעים ואם כבר מזיעים אז שיהיה בתנועה.

Le Fay

New member
נשמע לי מוכר

את בצרפת?

סיטרא

New member
גם לי נשמע

מוכר, מזכיר לי את כפר סבא, ערש האנושות. אנשים מסתובבים סביב עצמם במעגלים לא גדולים, בחבורות, בזוגות או לבד, הולכים מפה לשם, הולכים לקניון "ערים" כדי להכנס לבועה הסטרילית של המזגן, לאכול גלידה, לשבת בערב ליד המזרקה ולבהות, קונים קצת מפה וקצת משם, הולכים הביתה, חוזרים למחרת וחוזר חלילה. הולכים לסופר, לבית-מרקחת, הולכים על המדרכות הרחבות, נכנסים לבתים, יוצאים מהם, יושבים בבית קפה, נוסעים לטירה לקנות חומוס, מעבירים ככה את חיים, לאט לאט אבל בקצב שסימן לעצמו את המטרה כבר מזמן. אמנם לא מדובר פה במליוני אנשים, אבל כפר סבא היא עדיין כפר סבא. אולי האי-וודאות של החיים בפריז, בלונדון או ברומא, הסטראס הזה, הרדיפה היומיומית אחר הזמן שממילא כבר אבוד מזמן, כל זה מזכיר לי את כפר סבא, בזעיר אנפין, על כל השלווה שלה, עם כל הבורגנות העייפה שלה, על כל הרחובות שלה, שמתרוקנים אחרי השעה 10 בערב. המטרה היא אותה מטרה, הזמן סימן אותה מזמן, בסוף כולם יגיעו, גם הממהרים וגם העצלים, גם בפריז וגם בכפר סבא, החיים הם אותם חיים.

Le Fay

New member
ממוש, בכפר סבא לא נתנו לך מזגן?

דפקו אותך. לא שהייתי שם וראיתי, זה בכל זאת צפונה להרצליה וטרם הוצאתי דרכון, אבל טיילים מזריקי גיאוגרפית דיווחו, זה בערך הדבר היחיד שבכל זאת יש שם. הבעיה לא של כפר סבא, בין מאיר לכוכב יאיר אומרים לי יש דפקא כמה דינוזאורים שרידי הקומונה מעל כסית, זה בתנאי שהם עדיין לא התפגרו בשיבה טובה בין אדי העשב,הבעיה היא רק של מגלי ארצות תועים, מאותם שנתגלגלו לשם בתמימותם מתוך אמונה גמורה שמדובר בפרבר תקני של גוש דן.

למעלה