לרמבי ולמי שמכיר חוטים שזורים

biker_il

New member
לרמבי ולמי שמכיר חוטים שזורים

שלום הייתי רוצה לנסות לדוג עם חוט שזור או דקרון פשוט נמאס לי מהבלאי שיש לסיב יחיד, הוא מסתובב ומסתבך והוא די חלש יחסית לעובי שלו מה אתם אומרים? אני יודע שהם חוטים יקרים מאד אבל שעושים את החשבון למשך תקופה נראה לי שזה משתלם תודה אופיר

דייג בחוטי דקרון

נכון הוא שחוטי הדקרון חזקים ביותר ... אבל היות ורוב הדייג של הרבה מאיתנו מתבצע באזורי סלעים.. נוצר מצב של חיכוך החוט בגורמי שטח שונים ולכן הבלאי של חוט כזה עשוי להיות קריטי.. החיכוך על חוט דקרון חזק יותר מאשר החיכוך על חוט נילון.. ולכן יש לעשות את החשבון לבד.. דקרון יקר בהרבה מחוט נילון רגיל.. חוטים רגילים עולים כ5 עד 12 שקל או קצת יותר לעובי 40 לעומת חוט דקרון של כ30 ליברות עולה כ1 שקל למטר .. אז בסוף יוצא שמחיר החוט יקר בצורה מפחידה..גם אני עשיתי פעם את טעות חיי מילאתי רולר בחוט דקרון.. עלות כ240 שקל.. זמן ההישרדות של החוט כ5 חודשים.. ( מלח.. סלעים , חיתוך , וכד" כיום אני כול חודשים ואו 3 מקסימום מחליף חוט זול יותר ופשוט יותר בעלות של 10 שקלים.... ובחוט דקרון אני משתמש רק לדייג על פתיון חי.. ( וזה מצליח ) אז שיהיה לנו דייג מוצלח.. וזול..

חוט דקרון לדייג חי

שלום למורה דרך! ראשית מצאתי את הפורום ואני נהנה ומברך את כולם לדרך צלחה בפורום החדש. לעניין חוט הדקרון,האם יכול להתאים לרולר OKUMA לדייג החי? באיזה סוג חוט דקרון מדובר?(FIER LINE?) כמה מטר מומלץ לשים,איזה עובי,משקל,חוזק וכו? באיזה חוט תלאי מומלץ להשתמש? בכלל איך הייתה ממליץ לארגן חכה 2 חלקים לדייג חי שכזה. בואו ננסה לארגן מאמר לקהילה בנושא דייג חי,ואולי גם בנושאי זרזור כמו שכתב בזמנו רון דדון,מתאים? בברכת דייג מוצלח לכולם!
דודי הדייג

לדודי שלום

לגבי דייג בפתיון חי אני משתמש בחוט דקרון 30 ליברות הקשור לקרס מספר 01 עם חור או לעיתים אני מחבר 2 קרסים כאלו. אורך החוט כ40 ס"מ אני תופר את הפתיון החי דרך חיבור הזנב לגוף מעביר את הקרס לכול אורכו. מסובב עם החוט מסביב לשורש הזנב של הפתיון. ומשחיל את הקרס מתחת לסנפיר הגב ודרך העור של הפתיון כאשר הקרס מסובבת ופונה לכיון הזנב..כול זה מחובר לחוט מוביל 50 נילון על רולר מסיבי.. אוקומה או מיצל או פאן וחצי קלץ פתוח כאשר המקל הינו מקל מיצל 2 חוליות חזק. מסוג מיצל פרימה 3 מטר או ליאון 2.7 2 חוליות ואת כול זה בתוספת משקולת קטנה של כ20 גרם אני משליך בהטלה חלשה ( לא בהנפה ) לאזור בו אני מאמין שיש טורפים.. .......( מרינה הרצליה לתוך הבריכה, אזור אולגה ליד הגדר הדרומית של חברת חשמל. המזח הישן של תל ברוך ) וממתין..

biker_il

New member
ומה דעתך לגבי חוטי ניילון שזורים?

אני מדבר על ז´ירז´ור בלבד

מה דעתך על חוט נילון רגיל

עובי 50 זול יותר.. ומחזיק מעמד כבר זמן רב??????????

אוריא

New member
בשביל מה ??

גם לי זה נראה כמו השקעה לא כדאית. אם מסתכלים דווקא על דייגי בוס, רואים שחוט 0.20-0.25 מחזיקים מעמד גם עם דגים גדולים מאוד. מה שבדרך כלל לא מחזיר מעמד זה דווקא... השפיץ של החכה. דווקא בז´רז´ור וברולר העומס על החוט הוא קטן יותר בגלל השימוש בקלאץ´. עם קלאץ´ מכוון נכון, אתה אמור להיות מכוסה מבחינת עומס על החוט. מה שנשאר זה בלאי של החוט כתוצאה משפשוף. אז תשקיע 10 שקלים בחוט חדש כל חודשיים. ויהיה לך חוט חדש ועמיד. דרך אגב איך תקשור את הקרסים לחוט דקרון? תקשור גם לקרסים חוט דקרון?

paluta

New member
ואני חושב שזו השקעה טובה

עד לפני כ- 3 שנים הייתי מזרזר כיום אני רק עם בוס, כשזרזרתי חוטי דקרון מסוג ספיידר ליין או ברקלי היו השקעה כדאית ( המחיר בארץ גבוה פי 5 מהמחיר בארה"ב אז אם יש לך מי שיכול להביא לך משם - חסכת המון כסף) חוטי הדקרון חזקים מאוד וקוטר של 0.2 שקול לקוטר 0ץ6 בחוט ניילון כך שברולר הם עדיפים בעיקר מכיוון שחוטי ניילון עבים נוטים להסתבך ברולר דרך אגב למי ששאל - כן חוטי דקרון מתאימים לרולר אוקומה. החוטים האלו אינם פגיעים לגורמי מליחות כפי שמורה דרך ציין אולם הם אכן נשחקים בשפשוף עם סלעים ולכן יש להזהר מכך חוטי דקרון בניגוד מוחלט לחוטי ניילון אינם נמתחים - הם שומרים על מתיחות קבועה ועובדה זו הופכת אותם ליעילים מאוד בזרזור ובשימוש ברולר לדוגמא יוט ספיידר ליין בעובי 0.26 ממ יכול לשאת 22 ק"ג כח כיום אני משתמש בחוט שכזה עם בוס ואני מעביר אותו דרך כל שלבי הבוס מבפנים כך שבשפיץ מחוזק יותר ונשבר פחות אם בכלל מי שרוצה לחזק את השפיץ בבוס שלו ובהנחה שהבוס שלו הוא מסוג קרבון - אני ממליץ להחליף את השפיץ לשפיץ של טיטניום ( ישנו חכות די חדשות מסוג קבלר טיטניום שהם חזקות פי 2 ויותר מחכות קרבון) שחכות הן מתוצרת ליאון והשפיץ עולה כמו שפיץ של חכת קרבון איכותית

biker_il

New member
תודה רבה לכולם

אני מקבל את דעתו של מורה דרך לגבי חוטים זולים והחלפתם בתדירות גבוהה אבל הבעיה שלי היא שאני מזרזר ולכן הציוד קל וקטן וחוט 50 לא נכנס מספיק ברולר reagel z -3550 אז אני קונה כל מני חוטי סיב יחיד חזקים וזה יקר בכל מקרה אני אנסה לארגן מישהו שישלח לי חוט דקרון מארה"ב (רעיון לא רע) ונראה איך הולך ,,ניסוי וטעיהץ ושוב תודה על התגובות אופיר

למעלה