לרצות עבור האחר

רותי 11

New member
לרצות עבור האחר

לרבים מאיתנו יש רצון אמיתי לעזור לקרובים שלנו ואפילו למעגלים רחוקים יותר.
הרצון שלנו ככל שיהיה אמיתי אינו תלוי בנו אלא באדם שאנו רוצים לעזור לו ולתמוך בו.
כל עוד האדם שאנו רוצים לעזור לו אינו רוצה באמת בעזרתנו אנו לא נוכל לעשות למענו
כלום משום שחוסר הרצון יסגור את הדלת בפנינו.
במשך חיי ובעיקר שמתי לב לזה כאשר הפכתי למטפלת שהרבה פעמים באים אנשים ומבקשים
תמיכה, עזרה, טיפול ועוד ... עבור יקיריהם והרבה פעמים זה פשוט התמוסס בגלל חוסר הרצון של
האחר לשנות את מצבו אפילו שהוא מתלונן שהמצב לא טוב ושקשה.
נכון אף אחד לא באמת רוצה להיות חולה, חסר שפע ועוד... אבל רובנו לא שמים לב איך אנחנו
מושכים את עצמנו לפינות האלה.

כשהפכתי להיות מטפלת שיננתי לי ולתלמידי שרצון המטופל הוא מעל הכל ואכן שמתי לב שזה אכן
כך אם המטופל לא רצה לצאת ממצבו ככל שיהיה קשה זה לא עזר כל התחנונים, ניסיונות העזרה
והפיתויים לשנות את מצב המטופל לא צלחו כל עוד הוא לא היה מוכן לשנות או לשחרר את המצב
שבו הוא היה נתון.
לכן חשוב לשים לב לפני שאנו פונים לצד שלישי שיעזור ליקר לנו לוודא שהוא אכן רוצה את העזרה שלנו ולא לכפות אותה עליהם כי זה באמת לא יעזור. אנחנו יכולים להיות בשבילו לתמוך בו אבל לא יותר.

comingof01age

New member
"המטופל" את רופאה הוליסטית?

והחלק הנורא מכל:

"כשהפכתי להיות מטפלת שיננתי לי ולתלמידי שרצון המטופל הוא מעל הכל ואכן שמתי לב שזה אכן
כך אם המטופל לא רצה לצאת ממצבו ככל שיהיה קשה זה לא עזר כל התחנונים, ניסיונות העזרה
והפיתויים (?) לשנות את "מצב המטופל" שהחלטת לפי ראיון עימו? -
לא צלחו כל עוד -הוא לא היה מוכן לשנות או לשחרר - להיכנע לדיאגנוזה הרוחנית ששמת לו ככל הנראה..
את המצב
שבו הוא היה "נתון." כיף לשחק אותה מטפלת..
לכן "חשוב לשים לב לפני שאנו פונים לצד שלישי שיעזור ליקר לנו לוודא שהוא אכן רוצה את העזרה שלנו ולא לכפות אותה עליהם כי זה באמת לא יעזור." - ואיך את יודעת מה זה לכפות עזרה ולמה את משתמשת במילה "פיתויים" או "מטופל" או "נסיונות העזרה לא צלחו" - מה בדיוק עשית כדי לעזור לאדם שהוא טיפש ותמים כדי לפנות אליכם? ועוד לקרוא לו "מטופל" כי לך התשובות לרפואה רוחנית? לא. כי אין כזה דבר רפואה הוליסטית. תמציות פרחים וחשיבה חיובית.. כרגיל, עוד מטופל הגיע לאיזור החיוג שלך - והפעם אם הוא לא "אדם בצרה" - הוא "מטופל" שלך? ולכן נשמור מרחק. "אנחנו יכולים להיות בשבילו לתמוך בו אבל לא יותר. " - אז עכשיו את מציעה קבוצת תמיכה למטופלים בעייתיים ש"כל נסיונותייך לעזור לכם" כשלו - אז הם נהיו מטופלים בצרה?

רותי 11

New member
תרשה לי לתקן אותך בדבר אחד אני לא

רופאה לא למדתי רפואה אני מטפלת
ולגבי השאר לא בא לי לענות לך חבל
על המאמץ

comingof01age

New member
אז למה השימוש במילה"מטופל" שלי? ואם לא בא לך

לענות - את לא צריכה.. סתם שאלה.

comingof01age

New member
ואין צורך להתאמץ.

להתאמץ זה כדי להוכיח במאמץ עילאי משהו לאדם אחר - אין צורך בזה כאן.

franse

New member
רותי טיפלה בי כאשר הייתי במצב קשה מאד

ושיפרה את מצבי בהרבה.
היא הרוויחה את התואר "מטפלת" ביושר.

מצד שני תיאוריות הניו-אייג' בעייתיות מאד ואני לא דוגל בהן.
לדעתי הן שקרים המועברים בתקשור על ידי חוצנים.
הסברתי כבר בבלוג שלי שלדעתי החוצנים גורמים לאנשים נזקים מכוונים על מנת שיגיעו להילרים, לישויות האור ולחוצנים ש"יצילו" אותם.
זהו מנגנון שיוצר תלות בהילרים ועוזריהם.
כל זה לא גורע מהיותה של רותי מטפלת טובה וישרה, למרות הספקות שלי לגבי הגורמים שאיתם היא עובדת.

comingof01age

New member
אחרי מה שfrance כתב , השתכנעתי.

יש מצב שהוא צודק בהחלט על הייפוי כוח.

elar84

New member
מקסים מה שכתבת

הייתי מוסיפה בהמשך "כשהתלמיד מוכן המורה מגיע"
לקבל עזרה של מטפל זה רק כשאתה מבין שאת רוצה בשינוי, שאתה מוכן להתמודד עם עצמך, כי טיפול זו התמודדות יפה והיכרות עם מי שאתה.
בעיני זה צעד אמיץ, ואתה צריך לאפשר לקבל אותו באמת שכאתה מוכן.

אני לא מטפלת ולא בתחום הזה כרגע (בשאיפה בעתיד), אבל כאחת שמואד אוהבת וגם יש לי את היכולה לתת עיצות וכוונה, אני יודעת גם לשחרר.
כלומר עזרה מגיעה ממקום טוב, רצון אמיתי שלאחר יהיה טוב, לסייע לו.
אך יש לי גם את האמונה שכל אדם אחראי לעצמו, ושהיקום דואג לכולנו (גם אם לפעמים המצד זה לא ברור ולא נראה כך), ודברים פשוט מסתדרים.
ולכן אם ניסיתי לעזור ואני רואה שהצד השני כרגע לא בשל, צריך לשחרר אותו. כי כנראה שזה עדיין לא הזמן עבורו

שבת שלום

comingof01age

New member
שינוי או מישהו שמרצה לך על שינוי..

ההבהרה פה היא על "נותן הרצאה" ולא ממש עומד מאחורי מילותיו/הן/הם.

למעלה