לרציניים!מהי הדרך הכי טובה לדעתכם ללמוד לתזמר

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
לרציניים!מהי הדרך הכי טובה לדעתכם ללמוד לתזמר

שלום רב. החלום שלי הוא לכתוב מוסיקה לסרטים. המוסיקה לסרטים כפי שאתם מכירים היא מוסיקה שבד"כ מאופיינת בתזמורות סימפוניות. אני רוצה ללמוד תזמור. לדעת איך לכתוב בדיוק לחטיבה של ה-STRINGS של ה-BRASS וכו' וכו'. יש כיום המון המון ספרים בתחום. תמיד אמרו לי שהספר המפורסם והמוצלח ביותר הוא של סמואל אדלר שאגב ישנם דיסקים מצורפים שאפשר לקנות בנפרד שמדגימים על גבי המחשב את החומר הנלמד. השאלה שלי היא מה אתם חושבים על כך? הספר והדיסקים של אדלר יקרים מאוד ורציתי לדעת אם ההשקעה שווה. בתודה מראש אבישי

אצל מורה מנוסה או במוסד מוכר למוסיקה

ספר זה נחמד, אבל הספר רק נותן את המנעדים והיכולות של כל כלי ודוגמאות תזמור (שחשוב להכיר). ספר לא מלמד טכניקות בסיסיות ולא יכול לבדוק ולתת ביקורת על התזמור שלך. אין ספק שכדאי לשמוע ולהכיר כמה שיותר מוסיקה תזמורתית ועוד ולהכיר את הפרטיטורות והספר יכול לקדם אותך במשהו אבל אין מנוס מללמוד עם מורה. וכן, זה עולה כסף, אבל זאת בטוח השקעה שווה.

SHEX

New member
יש שני דברים עיקריים שעליך לעשות../images/Emo95.gif

דבר ראשון - להקשיב. שב עם כמה שיותר יצירות, ותעקוב אחרי הפרטיטורות. זו הדרך הכי טובה, הכי יעילה והכי נכונה ללמוד את האופי של הכלים, "שטנצים" יעילים, מנעדים נוחים יותר ופחות, ותוך כדי גם להרגיל את האוזן לסוג התפקידים שכל כלי מקבל, וכך לתפוס שליטה כללית. בנוסף ללמוד עם מורה, מישהו שמבין בנושא ויוכל ללמד אותך דברים שרק מהקשבה ופרטיטורות לאו דווקא תוכל לקבל, כמו תפקידים הרמוניים התוך היצירה ואיך אפשר לחלק אותם בצורה נכונה, הולכה נכונה של קולות והחלוקה שלהם בין הכלים, ועוד דברים רבים שצריך ללמוד "על יבש". לדעתי אלו דרכים הרבה יותר טובות ומראות תוצאות מאשר למידה מתוך ספר.

Shards

New member
מסכים עם קודמיי

ספר זה פלוס נחמד, לעבור על פרטיטורות זה פלוס נחמד, בגדר העשרה. עם זאת, אין תחליף למורה טוב. בהצלחה, עומרי.

Wane

New member
ואיפה יש מורים כאלו?

אף פעםלא נתקלתי במורה כזה, ואפילו אם אחפש אני לא חושבת שאמצא.

Innervisions

New member
זו כבר גישה לא נכונה.

שמעת פעם עבודה של מתזמר ישראלי שאהבת? למה שאותו האדם לא יוכל ללמד אותך? בלי להתאמץ, עולים לי השמות של אילן מוכיח, עודד זהבי, רפי קדישזון, אריק שפירא ועוד הרבה אחרים, שלא לדבר על הרבה גדולים אחרים ומוכרים פחות שמסתובבים בארץ. ישראל, למרות שקשה להאמין בכך, היא מעצמה די גדולה של מוסיקאים מעולים, שחלק גדול מהם גם מלמדים באופן פרטי.

לאבישי..

אני מידי פעם משוטט בפורום והפעם ניתקלתי בשאלה שלך, וגם לי יש תשובה בשבילך: בתור אחד שגם רצה לתזמר באופן סימפוני (וכבר עושה זאת), אני ממליץ ללמוד בחו"ל (רצוי ארה"ב), שם יש מגמות מיוחדות להלחנת סרטים. אם ואתה לא יכול ללמוד בחו"ל (מכל מיני סיבות), הייתי ממליץ לך ללכת למוסד אקדמי כגון האקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים, או האקדמיה למוזיקה בת"א, שם תלמד את הבסיס, לאחר מכן, לא תהיה לך בעיה ללמוד ולקלוט את כל הטריקים החשובים של מוזיקה לסרטים. אחרי הבסיס התזמורי, המורה הכי טוב שלך הוא נגן הדיסקים שלך, בצירוץ כמה מהפסקולים הכי טובים של עולם הקולנוע, פסקולים של מלחינים כמו: MIKLOS ROSZA, BERNARD HERMAN, JERRY GOLDSMITH, JOHN WILLIAMS, DANNY ELFMAN הייתי גם מוסיף, לסיום לימודיך הבסיסיים, את היצירה הנפלאה של שיינברג, GURRE LIEDER, שם תמצא את אבות הטריקים הסימפוניים לקולנוע, יצירה שהיא פשוט תנ"ך לתזמור. דרך צלחה!!

למעלה