לרשות ה- CM עמדו כעשור ומחצה לפִתוח הרתעת טק"ק בליסטית ולא עשה דבר מפני שהסתמך על חיל-אויר...

certified.woke

Well-known member
הוא לא עשה כי הוא לא ידע. הוא ורחמים גדלו כנראה באותה שכונה.

חולשת ישראל נחשפה כבר באפריל 2024, כאשר ישראל הגיבה "בדייקנות" על תקיפת הטילים הראשונה של אירן והשמידה מערכת מכ"ם אחת...כנראה בטיל שנורה מטריטוריה שכנה.
האירנים לא הוּלכו-שולל אחר פגיעה "כירורגית" זו והבינו היכן עקב אכילס.

האירנים לא השקיעו בחיל אויר, אלא בחיל-טילים...

certified.woke

Well-known member
אין לי מושג מה מצב הממ"דים במדינה. אבל מה זה קשור לטילים שיש בידי ישראל? אלו אמורים ליפול על האויב, לא בתוכנו.
גם אם לישראל טילים בליסטיים ארוכי-טווח שיעודם, על פי מקורות זרים, הרתעה אסטרטגית - אירן אינה מורתעת אסטרטגית.

המידע הגלוי על אלה של ישראל - לא רב, ועיקרו השערות מצוטטות...ממקור יחיד...זר...

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
גם אם לישראל טילים בליסטיים ארוכי-טווח שיעודם, על פי מקורות זרים, הרתעה אסטרטגית - אירן אינה מורתעת אסטרטגית.

המידע הגלוי על אלה של ישראל - לא רב, ועיקרו השערות מצוטטות...ממקור יחיד...
או שאירן לא מורתעת או שהיא העדיפה להציל עצמה מהשפלה בינלאומית ולתקוף על אף שידעה שתיפגע כתוצאה מכך. אין לדעת. בכל מקרה זה לא כל כך קשור לכמות הטילים שבידי ישראל. אפשר להרתיע את אירן בשלל דרכים. כרגע ההרתעה מן הסתם אכן לא מספיק חזקה. נקווה שישראל תדע לשנות זאת בקרוב.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אין לי מושג מה מצב הממ"דים במדינה. אבל מה זה קשור לטילים שיש בידי ישראל? אלו אמורים ליפול על האויב, לא בתוכנו.
המידע הגלוי על אלה של ישראל - לא רב, ועיקרו השערות מצוטטות...ממקור יחיד...
אותי מטרידה סוגיה אחרת. אם האמריקקים ידעו מראש שהאיראנים מציבים את משגרי הטילים, למה איש לא פעל כדי להשמידם על פני הקרקע לפני ששוגרו???​

דגלמנגל

Well-known member
אותי מטרידה סוגיה אחרת. אם האמריקקים ידעו מראש שהאיראנים מציבים את משגרי הטילים, למה איש לא פעל כדי להשמידם על פני הקרקע לפני ששוגרו???​
כי אילו פעלו כך - ראשונים - היו הם אלה, שנחשבים, כמי שפתחו במלחמה.

evglev1

Well-known member
מנהל
אז גם במלחמת יום הכיפורים גולדה מאיר ידעה שעומדים לתקוף אותנו ולא עשתה כלום לא בגלל תיאוריית קונספירציה אלא רק כדי שלא יגידו שאנחנו התחלנו?

דגלמנגל

Well-known member
אז גם במלחמת יום הכיפורים גולדה מאיר ידעה שעומדים לתקוף אותנו ולא עשתה כלום לא בגלל תיאוריית קונספירציה אלא רק כדי שלא יגידו שאנחנו התחלנו?
לא.
מלחמת יוה"כ היתה הפתעה.
אנ'לא מאמין שלא ידעת.
מזה הדוגמה התלושה הזאת?

Harrington

Well-known member
מנהל
בדיחה עתיקה שיוני נתניהו ז"ל נהג לספר. אם אני זוכר נכון, זה היה על קבוצת 'לבנים' שנתפסה על-ידי קניבלים. כל אחד מהצפויים להיאכל זכה לבקשה אחת אחרונה. כל אחד אמר את מה שאמר, בושל ונאכל. הישראלי ביקש ממנהיג שבט הקניבלים לבעוט באחוריו. המנהיג סבר אמנם שמדובר בבקשה מוזרה, אבל מסורת זאת מסורת אז הוא מילא אחר בקשתו האחרונה (כך סבר באותו רגע) של הישראלי. מיד לאחר מכן הוציא הישראלי אקדח שהחביא בחגורתו, ירה בכל הקניבלים וכך ניצל ואף הציל את הנותרים בקבוצתו. שאל אותו אחד החברים, מדוע ביקש דווקא את הבקשה הזאת. השיב הישראלי, כדי שלא אואשם בפתיחת מלחמה.

Harrington

Well-known member
מנהל
מן הסתם פחות פשוט. אני לא בקי בפריסת הכוחות, אבל אם נאמר לצורך העניין שיש צורך בהגעת מפציצים או מטוסי קרב, לוקח להם כמובן זמן רב יותר להגיע לשם מאשר לוקח לטיל בליסטי להגיע משם לכאן. זה עוד לפני ההתמודדות עם נ"מ וכיו"ב. כלומר על פניו לא משהו שתרצה לצאת אליו בלי הכנה קצת יותר טובה מאשר 'שמענו שיש משגרים, תמריאו'.

ai27

Well-known member
כשאין מכונת רעל שמפיצה תעמולת אוייב 24/7
הנשק היקר חסר כל תועלת
ובטח לא מרתיע

לא מפתיע שהמושחתים רוצים שמדינת ישראל תרכוש זבל יקר במקום נשק אפקטיבי

למעלה