לשבור את הראש קצת לפני החג

לשבור את הראש קצת לפני החג

בעצת רשף כשף מהפורום השכן, בהתלבטותי בין לעשות את הסדר אצל ההורים או אצל החברה (רקע: אני לא כל כך אוהב סדרים, וכל מה שחדר לי אני בעדו. מצד שני אצל החברה זה חדש "מידי" וגם בשנה שעברה הברזתי לאמא שלי מהסדר - למורת רוחה המצטברת) פרסתי את הפריסה הבאה: 8 4 7 3 6 2 5 1 ה"ענף" הימני מייצג את הסדר אצל החברה (החלטתי לתת משמעות של בעד, נגד ועצה), הענף השמאלי מייצג את הסדר אצל ההורים. קלף 1 זה אני קלף 8, כמיטב המסורת, קלף סיכום. מה שיצא לי זה ככה: 1. צדק 2. המגדל 3. מלך מטבעות 4. אביר חרבות 5. 3 מטות 6. 10 חרבות 7. שטן 8. מלך גביעים ישבתי מול זה ודי שברתי את הראש. שעת ההכרעה קרבה ואני בברוך - מה אתם אומרים? פירושים (רצוי עם ציון הקלפים בסוגרים, לצורך לימוד) יתקבלו ביותר מברכה.

בנוסף להתייעצות עם הקלפים

כדאי מאד שתדבר עם אמא שלך, ואולי גם עם החברה. הפרשנות שאני יכול לתת לך היא שלמרות הנטייה שלך למרדנות, אתה מחפש לרצות את כולם השנה. אי-אפשר לרצות את כולם, ולכן אתה בדילמה קשה. אפשר לראות שהלב שלך נוטה לכיוון עריכת הסדר בבית השנה, ואחרי שיחה עם המעורבים בדבר אתה עשוי לגלות שזה אכן הכיוון בשבילך. מצד שני יש סכנה שתחמיץ פנים ו"תקלקל" את הסדר למי שכן טורח עבורו, אבל אם תהיה מודע לה קרוב לודאי שתגבר עליה. בכל מקרה קח את זה כעצה בלבד ולא כפרשנות מוחלטת.
וחגשמח!

רשף כשף

New member
היי קפוצינו

לפי הקלפים נראה שאולי בכלל לא כדאי לך לחגוג את הסדר... אתה נמצא בצדק- שוקל את ההחלטה בכובד ראש, נותן לה משמעות מאוד גבוהה בחייך. הסדר אצל החברה: בעד- המגדל, נגד- מלך המטבעות, פוטנציאל- אביר החרבות. נראה שהכיוון הזה יביא למשבר במערכת היחסים ביניכם, ולכן המלצתי- כל עוד אתם לא נשואים, התרחק מסדר אצלה בבית. הסדר אצל אמא: בעד- 3 מטות, נגד- 10 חרבות, פוטנציאל- השטן. גם כאן יש סיכוי גבוה לריב ולא נראה שזה יסתיים טוב. הסיכום- מלך הגביעים, לדעתי רומז לך לברוח עם החברה לחופשה בחו"ל. יש מבצעים של הרגע האחרון וכרתים יוצא ממש זול. חג שמח!

מלך הגביעים זה לא משפחתיות וכאלה?

חוצלארץ לא בא בחשבון השנה (קשה, קשה) אז מה בכל זאת הברירה שבמקרה הזה, הכי פחות תציק לי? ומה אומר ה-3 מטות בענף של ההורים?

batgalim

New member
3 מטות

מייעץ לך להיות סבלני, להמתין ולא לעשות שום פעולה של ויכוח והבעת התנגדות לעת עתה. יכול להיות שההתלבטות הקיימת בך גורמת להוריך אי נחת ולכן תגיע בסופו של דבר ההתפרצות - אותה ראתה רשף בפירושה.

צ ל י ל 8

New member
היי קפוצינו. התלבטות קשה, הא../images/Emo35.gif

צדק = אתה המגדל, מלך מטבעות אביר חרבות = סדר אצל החברה 3 מטות, 10 חרבות, שטן = סדר אצל ההורים מלך גביעים = תוצאה (קלף מיותר לדעתי) צדק מראה את השיקולים שלך של בעד ונגד, כדאי לא כדאי, רוצה לא רוצה, ומה יקרה אם...... לדעתי סדר אצל החברה לא בא בחשבון. אין ספק שזה יערער את היחסים שלך עם ההורים (מגדל), לדעתי בעיקר דווקא האבא יפגע (מלך מטבעות) ובסופו של דבר תצטער על כל העניין הזה (אביר החרבות). אתה תצטער שלא עשית את השיקול הנכון. לגבי סדר עם ההורים - גם לא משהו ביננו... מה שיקרה זה שיתחיל טוב, תהיה לך איזו תקווה שעשית את המעשה הנכון (3 מטות), אבל יקרה משהו (10 חרבות) וגם שם תרגיש שעשית בחירה לא נכונה ותרגיש שיצאת קירח מכאן ומכאן (שטן). איך אמרה רשף, תישאר בבית. מה מלך הגביעים כסיכום בא לאמר? אין לי מושג. אולי שאתה צריך ללכת עם מה שאתה מרגיש בלב. ממילא לא מצפה לך אירוע מלהיב במיוחד... מה אתה חושב?

גב

New member
לדעתי (שוב..לאט...לאט)

היי קפווצינו
לדעתי, הקלפים של האופציה של ההורים מראים אולי על כבדות ואולי גם מריבות, אך לדעתי הם דווקא כן ממליצים ללכת על זה, לבוא לקראתם של ההורים ולהשקיע בלהגיע, ולא לראות את כל הסיפור כסוף העולם. אז אולי תרגיש קצת כבול ועצבני וכועס בליל הסדר, אבל שוב, זה לא סוף העולם. קצת משפחתיות אולי דווקא תועיל לך הפעם. וחוצמזה, הרי הכעסים, אם יצאו (עכשיו כשאתה מודע לכך, יש בידך את הכוח לשנות...), הם מטענים שמחכים לבוא לידי ביטוי. ועל כך יש לי להגיד: מוטב מוקדם מאשר מאוחר (שלא יתקעקעו למישהו בלב יותר מדי זמן)... שיהיה חג אביב שמח ונפלא לך ולכולם

צ ל י ל 8

New member
ומה שעוד עדיף מכל העניין הזה

זה שעדיף להיות מדוכדך בחיק המשפחה, מאשר בבית זרים. היא בכל זאת "רק" חברה. מי יודע אם מחר היא תישאר... משפחה נשארת לעולם.

../images/Emo4.gif מחירות לעבדות

חן חן לכל המפרשנים. קודם כל - פתחתם לי את העיניים עם הדרך היצירתית של פירוש הפריסה. גם כשפתחתי את הקלפים לא ממש הייתי אופטימי, וכשבאתי לכאן ובנרות חיפשתי נחמה, אבל זו לא הגיעה - גם כאן וגם כאן ארבו לי מגדלים, עשרות חרבות, שטנים ובעיות. קלף הסיכום הביתי בדמותו של מלך הגביעים הביא לי את התחושה הביתית החזקה, ולאחר שקראתי את מה שכתבתם נפל הפור באופן סופי: את ה"מה נשתנה" נשיר עם האנשים המוכרים, הידועים, בארץ זרועה באבוה-בוה. המריבות שיצאו מתוך הענף ה"משפחתי" כבר מאחורי, והם הפכו לטקס בלתי-נפרד מימי הטרום פסח, בהם בכל שנה אני מודיע שלא ממש בא לי על המשפוּחה, ובהסתמך על אי אלו הברזות במשך השנים - הם יודעים שאני רציני. לגבי עניין החברה, חייב להגיד שאף על פי מה שנאמר בקלפים - לא נראה לי שמריבות גדולות באופק, אנחנו פשוט מסתדרים טוב מידי בשביל הדברים האלה והכל, טפו טפו טפו, זורם על מי מנוחות (מצד שני, תליתם את המריבות בהליכתי לשם, כך שלעולם לא נדע...) חג שמייח לכולכם קפוצינו, שעכשיו שובר את הראש מה להביא מתנה לחג, אבל יש גבול למה שהוא מוכן להתייעץ עם הקלפים...

למעלה