לשבתאי

klava

New member
לשבתאי

התשובה המפורתת לרינה הזכירה לי: נסעתי בתוך שכונה בכביש ישיר ראשי, כאשר מצד ימין (כביש משתלב) בא רכב במהירות ולמזלי היתי מספיק מהירה כדי לעצור ללא נזק. יודעת אני שצריך להיות משולש ברחוב ממנו הוא בא - אך ראינו רק עמוד עליו הוא היה מתישהו איך מתנהגים במקרא כזה? מצד אחד אני חייבת בזכות קדימה- אוטו בא מצד ימין, אך מצד שני אין לי אפשרות לראת שתמרור איננו במקום

דובי123

New member
מבחן התאורטי שלי היה מזמן

אבל... נדמה לי... כי המגיח מכביש משתלב עליו לתת זכות קדימה לנוסע בכביש הראשי הממ... יש ברשת אתר ללימוד נהיגה אני בטוח תמצאו שם תשובה לקושיות לעזריאל : אני מלא הערכה על הפרוט שצרפת , אבל אני חושב שהמסקנות אמורות להיות אחרות

עד כמה שאני זוכר, ובלי אחריות ...

אין הגדרה כוללת של "כביש ראשי" ו"כביש צדדי". לכן, אמורים לנהוג לפי השילוט, כשיש שילוט. במקרה של השואלת - לפי מה שהיא כתבה - לא היה שילוט, ולכן הכלל הוא שיש זכות קדימה לרכב הבא מימין. מצד שני, אם התמרור המשולש ("האט ותן זכות קדימה") שהיה מוצב במקום נעלם לפני כן וסביר להניח שהכוונה היתה שיהיה שם תמרור כזה המורה לרכב הבא מימין לתת זכות קדימה - אז מבחינת הנהיגה הסבירה ינתן היה לצפות שהרכב שבא מימין לא יתנהג כאילו שיש לו זכות קדימה, וזה יכול להביא להפעלת שיקול דעת שלא להגיש כתב אישום נגד השואלת או לפחות להקלה בעונש, אם היא תורשע.

דובי123

New member
אולי לא במילים אלו במדויק

אבל הרי יש תמרור שזה משמעותו השתלבות דרך משנה בדרך ראשית וכד הכביש ה"עיקרי" מסומן בקו עבה והכביש ה"משני" בקו דק אינך מסתכל על תמרורים בזמן הנסיעה

klava

New member
הקיצר - טוב שהגבתי במהירות

חסחתי למישהו(ייתכן לעיריה) תמרור שנעלם אני מכירה שנים ועוד מדברים על אישה נוהגת...........

השאלה היא, צודק או חכם?

התשובה לכך היא שעלייך בכל מקרה להאיט, מכיוון שנהג אינו נוטל לעצמו זכות קדימה, אלא אם קיבל אותה מפורשות, כגון באמצעות תמרור מתאים (נפוץ באירופה. בארץ אינו מוכר), רמזור, הוראת שוטר וכיוצ"ב. מעבר לכך, גם אם היה שלט, אני אישית מעדיף להיות חכם ולהאיט בצמתים, ולהיות מוכן להפתעות ולהלן מספר סיבות. אנא אמרי לי האם את בטוחה שהנוהג בכביש המשתלב אינו עייף, חולה, מוטרד, מסומם, לוקה בראייתו וכיוצ"ב? האם הבלמים שלו תקינים, ואין שמן על הכביש? מה קורה אם הוא לוקח סיכון ונכנס לצומת, אם הוא לוקה באומדן המרחקים, אם מסיבה כלשהי אינו רואה אותי, אם הוא במרדף, אם זה צעיר שרוצה להרשים? ומה קורה אם... התמרור שלו נפל? דבר נוסף!! בעניין צודק או חכם... כך נגרמות תאונות באחוזים ניכרים. מתי לאחרונה עצרת כשמישהו יצא ברוורס מחנייה עם רכב מסחרי - הרי הוא אינו מסוגל לראות מה נעשה מאחוריו? כמה הולכי רגל נהרגו במעבר חצייה מכיוון שסברו שאם החוק מחייב נהג לעצור במעבר חצייה להולכי רגל, אז להם מותר לצעוד קוממיות לתוך הכביש בחוסר אחריות. בעניין זה - עד שלא יעמידו לדין כל הולך רגל שנפגע במעבר חצייה - יימשך הקטל. מישהו מוכן להתווכח על כך?

למעלה