לשבת? אולי

לשבת? אולי

2/3 דלעת פרובנס מנוקה מגרעינים ממולאה באורז מלא- לא מבושל כלל... עם בצל מטוגן שבבי סויה ותבלינים -כמון קינמון תערובת הודית...
הנחתי בסיר עמוק מסביבה מלאתי ברבעי עגבניות ובצל סגול, המלחתי מעט מסביב, מעט שמן זית. את שארית המלית עיביתי בקמח חומוס ועיגלתי קציצות שהנחתי על העגבניות. הוספתי מעט מים לסיר. מעל הקציצות והדלעת הממולאה זלפתי סילן ורוטב סויה. העמדתי על להבה קטנה, מכוסה. שלוש שעות. יצא נפלא. הכל ספוג בהכל. שומדבר לא התפרק חוץ מהעגבניות כמובן.

בסיר חבר ליד קצצתי סלק צהוב לקוביות, גבעולי סלרי מראש לטבעות דקדקות. מלחתי, מעט שמן זית. כיסיתי. עד שהתרכך. שכחתי לכבות בזמן והתחתית נתפסה
"אוי אמא איזה כיף זה מעושן כזה..."אחרי שהחלפתי מהר לסיר אחר ללא החלקים השרופים

כל השאר עוד נראה
 

Dr T noki

New member
וואו, הדלעת נשמעת מעולה


מה זה דלעת פרובנס? גדולה כזו? את האורז ערבבת עם הבצל המטוגן וכל השאר?

אני הכנתי פסטה פנה מקמח מלא ברוטב עגבניות טרי מעורב עם רוטב מבושל - הקפצתי בצל בשמן זית, חתכתי לרבעים עגבניות שרי מסוגים שונים עד שרך, הוספתי שום מלח פלפל ופלפל לבן, טחנתי בבלנדר מוט והחזרתי לסיר, הוספתי עלי בזיליקום שלמים ופטריות חתוכות. חתכתי עוד עגבניות שרי וטחנתי בבלנדר מוט, ערבבתי עם קצת פסטו בזיליקום ושמן זית. השחמתי צנוברים.
כל אחד קיבל פסטה עם רוטב עגבניות מבושל, מעל זרזיף של רוטב העגבניות הטרי, עם זרזיף שמן זית וחופן צנוברים קלויים. יצא טעים והרגיש בריא
 
כולם קוראים אך לא כותבים? מדוע?

במיה- יש לי במיה אורגנית אני חושבת לקטום את הגבעולים לטגן בשמן זית, להכין רוטב פיקנטי עם פלפלים חריפים ושום, אולי עם עגבניות אולי עם שורש פטרוזיליה ועלים קצוצים, מעט חלב קוקוס.

קציצות קטנות מסלק צהוב קישואים בצל וקמח חומוס, רוטב עוד לא הוכן

אגסים קטנים שנקנו במחיר הזוי מתבשלים בתערובת יין מיצליים סוכר חום ווניל
האם נתבול אחר כך בשוקולד מריר או נלך על רוטב בהיר... נראה

אצלכם לא כלום??
 

Dr T noki

New member
אולי עדין יש תקלה בתפוז

אני לא הצלחתי לכתוב 3 ימים, רק לקרוא.

בתכנון:
- מלאי קופטה כופתאות מתפוחי אדמה ברוטב עגבניות שרי צהובות חלב קוקוס ותבלון הודי, בטח עם איזה אורז
- משהו עם טפיוקה לקינוח ופסיפלורה למעלה
- מחר אולי משהו לא הודי.... קולרבי עם מלח ושמן זית בתנור, פטריות ואפונת שלג על פולנטה מקלחי תירס, בטח איזשהן קציצות עדשים או ירקות שעדין לא חשבתי עליהן. אולי שניצל פטריות על מצע פירה כרובית וארטישוק ירושלמי.
 

ella100

New member
לגבי הקולורבי

אם הוא טרי ועסיסי-אז מגורר או מרוסק דק,מלח ומעט שמן זית,זה ממש מעדן.
 
הפורמט החדש ואני עוד לא התרגלנו זל"ז

טעים אצלך!
אני מנסה להיזכר מה אכלנו ומה בישלתי ופשוט לא מצליחה להיזכר.
 
אגסים מבושלים ביין

עם מקלות וניל, ליים וזסט ממנו וסוכר חום ואחר כך עם סירופ מצומצם ורוטב וניל
 

ladybug6

New member
בינתיים לא הולך לי

מחר אולי אצליח לדחוס כמה בישולים, אם כן התכנון הוא:
לקלות חצילים ולעשות מהם סלט בתחמיץ
להכין גבינת סויה למשך השבוע
שווארמת-פטריות שכנראה תקרה בהמשך השבוע מתישהו, וגם תפוחי אדמה שבטח ייאפו עם עשבי תיבול באותה הזדמנות
יש תבשיל חורשט סבזי באדיבות אמא שלו + אורז
יהיה סלט ערבי ו/או חסה עם אגוזים
ויש סיכוי כלשהו שבבוקר נתפנק עם סוג של לחם מטוגן מהחלה שלא נאכלה
והאמת היא שהכי הכי בא לי סושי אבל אין לי אצות, אז אולי נצא לאכול בחוץ בכלל.
&nbsp
מהמקפיא הוצאתי עוגת שמרים עם מלית שוקולד נוגט שהוקפאה לפני כמה שבועות, כי לא הספקתי להכין שומדבר טעים להמתיק איתו את הקפה.
 
במזג אוויר כזה

יש חשק רק לדברים קרים ולפירות מתוקים ועסיסיים. כרגע אני מפשירה מעט מנגו שהוקפא כדי לעשות ממנו גלידה.
יש גם אבטיח שמחכה להתקרר ולאכול.
בהמשך בטח אוכל סתם דברים פשוטים כמו סלט ירקות ולחם עם טחינה וזיתים.
אין ממש חשק לבשל או אפילו לחמם אוכל.
 
אצלנו ממוזג ואוכלים

את הרוב אוכלים בלי לחמם נניח קציצות הירק נאכלו על פרוסות לחם או בחצאי פיתות עם חומוס וליד ערמת סלט גזר תפוחים...
 

OritMaor

New member
וואווווווו

נשמע טעים טעים.. אני אוהבת אוכל שמכיל בתוכו את כל הטעמים. ככה לא נשארים עם חשק לקינוח ונשנוש נוסף :)
 
למעלה