The new me9
New member
לשהות ברגש ?
אני כבר כמה זמן נמצא בטיפול. בעיות בזוגיות היו אחד הנושאים שדברנו עליהם.
הפסיכולוג המליץ לי כמה פעמים:
*לשהות ברגע וברגש. לעצור לבחון מה אני מרגיש. בלי לקפוץ למסקנות. בלי לקפוץ לתכלית.
*לעצור ולשאול עצמי שאלות שקשורות לרגש בייחוד אם הן חסרות תכלית. משם הוא טוען אלמד הרבה על עצמי בהפתעה.
*לתאר בכמה שיותר רגשות שונות את מה שאני חש.
להתחבר לרגש יותר. לנתח אותו יותר. לשהות בו יותר.
לעצור. לשהות. אבל לנתק מחשבה.
הכל טוב ויפה. אבל אני לא בטוח איך לעשות זאת.
ברור לי שאיש לא מכיר אותי פה ולא יוכל לתת לי פתרון בית ספר או שיטת פעולה.
אבל אני שואל באופן כללי איך אתם בתור מטפלים/מטופלים מתרגמים את הסיסמאות האלה למעשים? או לפחות לתרגול מעשי.
אתן דוגמא-
רבתי השבוע עם בן הזוג שלי. שוחחנו על הפסקה זמנית. הפרדת כוחות. איש איש בביתו.
באותו רגע הציפו אותי המון רגשות. עצב. פחד. שינאה. נקמנות. יוהרה.
הרבה אגו.
אבל לאחר 15 דקות התחילו לרוץ בראש מחשבות רציונליות. רציונלזציה של האירועים. עדיף ככה. אני יכול להנות מעולם הרווקים. לא ככ התחברתי לחברים שלו. ועוד כל מיני תירוצים.
איך אני יכול להכריח את עצמי להניח בצד מחשבות ולחזור לנתח רגשות או להפתיע את עצמי בלהרגיש סיטוציות שונות שלא באות בתלם?
אני כבר כמה זמן נמצא בטיפול. בעיות בזוגיות היו אחד הנושאים שדברנו עליהם.
הפסיכולוג המליץ לי כמה פעמים:
*לשהות ברגע וברגש. לעצור לבחון מה אני מרגיש. בלי לקפוץ למסקנות. בלי לקפוץ לתכלית.
*לעצור ולשאול עצמי שאלות שקשורות לרגש בייחוד אם הן חסרות תכלית. משם הוא טוען אלמד הרבה על עצמי בהפתעה.
*לתאר בכמה שיותר רגשות שונות את מה שאני חש.
להתחבר לרגש יותר. לנתח אותו יותר. לשהות בו יותר.
לעצור. לשהות. אבל לנתק מחשבה.
הכל טוב ויפה. אבל אני לא בטוח איך לעשות זאת.
ברור לי שאיש לא מכיר אותי פה ולא יוכל לתת לי פתרון בית ספר או שיטת פעולה.
אבל אני שואל באופן כללי איך אתם בתור מטפלים/מטופלים מתרגמים את הסיסמאות האלה למעשים? או לפחות לתרגול מעשי.
אתן דוגמא-
רבתי השבוע עם בן הזוג שלי. שוחחנו על הפסקה זמנית. הפרדת כוחות. איש איש בביתו.
באותו רגע הציפו אותי המון רגשות. עצב. פחד. שינאה. נקמנות. יוהרה.
הרבה אגו.
אבל לאחר 15 דקות התחילו לרוץ בראש מחשבות רציונליות. רציונלזציה של האירועים. עדיף ככה. אני יכול להנות מעולם הרווקים. לא ככ התחברתי לחברים שלו. ועוד כל מיני תירוצים.
איך אני יכול להכריח את עצמי להניח בצד מחשבות ולחזור לנתח רגשות או להפתיע את עצמי בלהרגיש סיטוציות שונות שלא באות בתלם?