לשון הרע באתר אינטרנט פרטי?

אמירפ1

New member
לשון הרע באתר אינטרנט פרטי?

האם פירסום תוכן בעמוד פנימי באתר אינטרנט-פרטי-מקצועי, יכול להוות עילה לתביעת לשון הרע? בפרט שלא מדובר על אתר נפוץ ו\או נגיש במיוחד כעיתון\פורום\בלוג וכו' (כך שאינו נתפס בעיני הגולשים כמקור מידע) ושהפרטים בתוכן העמוד כולם מבוססים על עובדות ושהמבקרים בעמוד הבית של האתר צריכים ליזום לחיצה על קישור (שלא מזהה תוכן שלילי) כדי להיות חשופים לתוכן האמור. לדוגמא, האתר מדורג על-ידי ALEXA בדירוג נמוך מאוד (מעל 1.5 מיליון) לעומת YNET שמדורג כ-1000 ויש כאן הבדל מהותי ביכולת חשיפה ובכוונה המקורית של הפרסום כמוטה חשיפה.

לשון הרע בעמוד אינטרנט בעל דירוג נמוך

אמיר שלום, שאלה טובה. התשובה היא כן. אין חשיבות לעניין מידת הצפייה בעמוד כדי להכריע האם מתקיים פרסום לשון הרע או לא (בהנחה שהתקיימה צפייה מסוימת). השאלה האם מתקיימת עילה לפי דיני לשון הרע מורכבת מבסיס טכני ומבסיס מהותי. הטכני - פרסום בפני שני אנשים או יותר - ככל הנראה מתקיים בנסיבות המתוארות על ידך. המהותי - האם אכן התקיימה לשון הרע? מדבריך עולה שכן. לפיכך - לכאורה מתקיימת עילה לפי דיני לשון הרע. ואולם, יש למידת הצפייה הנמוכה כדי להכריע באשר למידת החבות, ובאופן יחסי לגובה הפיצויים שייפסקו. בברכה, עו"ד יוסי מאוטנר

אמירפ1

New member
בבקשה - הבהרה

תודה על התשובה. תוכלו להבהיר את הדיון שלכם בנוגע לדקויות, כי לא ממש הבנתי את ההבדלים בין האיש האחד והשניים. מעבר לזה, האם אין מקבילה לכך שאני תולה שלט בחצר הבית שלי (שאין לה שער והיא פרוצה לכול עובר אורח)? הרי האתר הוא פרטי שלי ובפרט שלא תליתי את השלט על הגדר (עמוד הבית) אלא בתוך החצר פנימה (היכן שאינה גלויה לכול) ונדרשה יוזמה של אותו צופה להגיע לשלט ולעיין בתוכנו. האם כבר אין הגנה על ה-DOMAIN האישי שלי? שאלה נוספת, הנפגע לכאורה טוען שהופעתי בחיפוש גוגל אבל הוא הראה לי חיפוש מותאם אישית (כלומר, כשהוא מחובר כמשתמש של גוגל) שניתן לראות במפורש שגוגל סידר את התוצאות לפי הצפיות שלו ולא בהתאם לתוצאות הטבעיות (אני גם יכול להוכיח זאת טכנית). האם יש כאן בסיס לקבוע שהעמוד כלל לא נחשף לגולשים אלא רק למי שחיפש אותו מרצון לתבוע אותי?

לשון הרע בעמוד אינטרנט פנימי

אמיר שלום, אינני רוצה לבלבל אותך. סעיף 7 לחוק איסור לשון הרע קובע כי : "פרסום לשון הרע לאדם או יותר זולת הנפגע תהא עוולה אזרחית..". הדוגמא שלך לשלט פנימי בבית מעניינת. אך נראה שגם שלט פנימי בבית עשוי להוות פרסום לשון הרע בנסיבות מסוימות. לדוגמא כאשר השלט חשוף גם לעוברי אורח ברחוב. מדבריך עולה כי העמוד נשוא פנייתך חשוף למחפשים במנועי חיפוש. כמו כן אתה מציין מדובר בעמוד פנימי המדורג נמוך באלקסה. ואולם, העמוד חשוף. זו עובדה. אין מדובר בעמוד פרטי מוגן כמו דואר אלקטרוני. בניגוד לעמוד הדואר האלקטרוני שלך אליו אין לגולשים זרים גישה כלל ועיקר. לעמוד נשוא פנייתך ישנה גישה, הכרוכה אמנם בחיפוש ממושך, אך בכל זאת ישנה גישה. לפיכך, תכנים המופיעים בעמוד זה עשוים לכאורה להוות לשון הרע. במידה ותהיה מעונין, את מוזמן להעביר לי העתק של אותו עמוד ו/או פרטים נוספים בפנייה אישית. בברכה, עו"ד יוסי מאוטנר

../images/Emo141.gif נזכרתי בתגובה מרושעת..אולי היא לשון-

הרע.. שאלתי שאלה בפרום צוואות וירושות..ענתהלי איזה גולשת מרושעת בזו הלשון: ''לפי איך שאת מציגה את הדברים כנראה שמגיע לך שיקפחו אותך'' (זה מה שעולה לי בזכרון כרגע..אבדוק במדיוק מה נכתב שם) האם יש כאן עילה לתביעה על לשון הרע/או דיבה? תודה רבה

לשון הרע בפורום

לפחות לכאורה אינני רואה כיצד הדברים מהווים לשון הרע. ובפרט, בשל העובדה כי ההתנהלות שלך בתפוז היא אנונימית. אולם, למען הזהירות, אשמח לראות את כל הההתכבות המלאה. בברכה, עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה