התשובה אינה חד-משמעית
1. לשון הרע היא (בתמצית) דבר שפרסומו עלול להשפיל אדם, לעשותו מטרה לשנאה או ללעג, לפגוע במשלח ידו וכדומה (ראה סעיף 1 לחוק איסור לשון הרע).
2. לפי הפסיקה, קללות וגידופים שכיחים, שאדם סביר אינו מתייחס אליהם ברצינות, לא ייחשבו כלשון הרע כלל, ולחלופין, ייחשבו כזוטי דברים שאין בהם עילת תביעה (אך זה עניין לשיקול דעת של בית המשפט).
3. לשון הרע שלא פורסמה אין בה עילת תביעה; העילה היא בגין פרסום לאדם אחד לפחות מלבד הנפגע (לצורך תביעה פלילית נדרש פרסום לשני אנשים או יותר מלבד הנפגע, ונדרש תנאי נוסף, שהפרסום יהיה בכוונה לפגוע; ראה סעיף 6 לחוק).
4. לשון הרע בכתב תיחשב כלשון הרע שפורסמה גם אם לא יוכח שהגיעה לאדם מלבד הנפגע, אלא רק שהייתה עשויה להגיע, לפי הנסיבות, לאדם מלבד הנפגע. למשל, אם נשלחה לחבר בקבוצת ווטסאפ, ותתקבל טענה, שווטסאפ הוא יישומון שאינו מאובטח, ועל כן מסר שנשלח לחבר מסוים בקבוצה, יכול להגיע בנקל לכל חבר אחר באותה קבוצה (אדגיש שזו דוגמה בלבד; איני מביע שום דעה על רמת האבטחה של היישומון ווטסאפ).
5. גם אם תתקבל טענה שפרסמת לשון הרע, אין פירושה בהכרח שאתה חייב, שכן עשויה לעמוד לך הגנה מההגנות שבחוק, למשל, שהפרסום אמת ויש בו עניין ציבורי, או שהוא נעשה בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר שלך או כביקורת על יצירה שפרסם התובע או על פעולה שעשה בפומבי, ועוד (ראה סעיף 14, 15(3) ו- 15(6) לחוק).
6. לסיכום: רוב הסיכויים שלא תיתבע בעניין הנדון, ואם כן, שהתביעה נגדך תידחה.