לשון הרע בעולם הוירטואלי

Happytom

New member
לשון הרע בעולם הוירטואלי

אם מישהו יוצא נגדי בפורומים של תפוז (שכעקרון זה לא מכוון אל דמותי האישית כי הוא לא מכיר אותי, אבל זה מכוון אליי דרך המשתמש שאני כותב פה בפורום)
וקובע ויוצא נגדי בציבור בכל מיני האשמות, רצח אופי וקריאות להזהר ממני (הבנאדם סובל מהפרעת אישיות גבולית וזה די צפוי ממנו להתנהגות כזאת קיצונית)

האם אני יכול לתבוע אותו על לשון הרע?
האם משתמש וירטואלי אחד יכול לתבוע משתמש וירטואלי אחר על לשון הרע?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כשהדמויות הוירטואליות מכירות זו את זו גם בעולם האמיתי

אז כן.
אם אינן מכירות אז כמובן שהן יכולות לתבוע זו את זו במידה וימצאו בית משפט וירטואלי

Happytom

New member
נגיד

אני פותח בלוג- הבלוג צובר קהל קוראים קבוע ומתפתח לסוג של מותג בעל תדמית מסויימת, ואז בא בנאדם ומלכלך על בעל הבלוג וטוען ללא שום ביסוס כל מיני דברים רעים על בעל הבלוג.... האם אין שום חוק שמגן על בעל הבלוג?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תלוי

אם "הנפשות הפועלות" מכירות זו את זו בעולם האמיתי בהחלט יש מקום לתביעת לשון הרע, ואף היו דברים מעולם ונפסק פיצוי
במידה וכולכם וירטואלים ואינכם יודעים מי הוא מי אז ללכלך על דמות וירטואלית עדיין לא נחשב לעבירה
דמיין לעצמך שמישהו יתחיל "ללכלך" על באגס באני.....

Happytom

New member
אבל יש הבדל

הדמות שלי היא אמיתית, מה שמועבר בכתב זה ממני- אדם בשר ודם, רק שהתקשורת מתנהלת בצורה וירטואלית ואנונימית...
&nbsp
אם אני יכתוב עכשיו על המשתמש שלך " ב ר ז י ל י"- לא להקשיב למשתמש הזה, הוא שרלטן ושקרן... והוא מנסה רק לגנוב ממכם כסף.. תזהרו ממנו..
&nbsp
האם לא תוכל לתבוע אותי?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כן

כי אני אדם אמיתי ואיני מסתתר אחרי דמות וירטואלית
אם תושמץ בשמך האמיתי או בשם עט שאתה מוכר בו בעולם האמיתי - יש טעם בתביעה

Happytom

New member
ברזילי זה שם העט שלך?

האם המשתמש שלי בתפוז הוא שם עט?
&nbsp
אם אני נוטה לתת עצות בפורום ומקבל מוניטין.. ומשתמש מסויים מתחיל להכפיש אותי.. ככה שאנשים שרואים את השם משתמש שלי בפורום יכולים אולי לחשוש כי הם מאמינים להוצאת לשון הרע שלו.. האם אני יכול לתבוע את הבנאדם שמשתמש במשתמש כדי לפגוע במשתמש שאני משתמש?

Happytom

New member
אז אני יכול לתבוע מישהו

שמוציא לי שם רע למשמל למשתמש שךי בתפוז?

למעלה