לשון הרע כנגד עובד ציבור

ליאורט1

New member
לשון הרע כנגד עובד ציבור

שלום, קודם כל תתחדשו על הפורום ושיהיה בהצלחה. אני סטודנט שמועסק במשרד ממשלתי כלשהו. במסגרת תפקידי אני "מתמודד" עם עורכי דין של עמותות שפועלות מול המשרד. היום התקיים דיון בהשתתפות נציגי עמותה מסויימת ועורך הדין שמייצג אותה. עורך הדין דיבר איתי בעבר והיו ביננו חילופי דברים שבהם טען שאני משקר ושהבטחתי לו X וY. הכחשתי את העניין ולא עשיתי מזה סיפור גדול. היום לפני הדיון עורך הדין פגש אותי במסדרון. שאל אותי לגבי לימודי ולאחר שעניתי שהכל מצויין הוא ציין שהוא יפנה לאונ' במכתב שייבדקו את הלימודים והמבחנים שלי מחדש. בדיקה האם אני עומד בכל הנהלים והדרישות לצורך לימודי. אמרתי לו שהוא חופשי לעשות זאת. לאחר מכן, בפגישה עצמה, בנוכחות הבוס שלי, עובד נוסף בדרגה בכירה ממני ועובדת בדרגה זהה לשלי עורך הדין כינה אותי "אידיוט", "לא חכם" וציין שאני בדומה לאמא שלי לא יודע לעבוד(אמא שלי גם עובדת מדינה במשרד אחר). לאחר מכן הוא ציין שהוא יתבע אותי אישית ועוד כל מיני עקיצות. עקרונית זה לא מפריע לי והדרך שבה הוא נוהג רק מעידה בפני שאין לו שום בסיס אחר ושהוא רק מנסה להלהיט אותי כדי שהייתי אומר משהו שאח"כ הייתי מתחרט עליו. מנגד אני לא רוצה לוותר על כך. יש לי כאדם פרטי וכעובד ציבור כבוד מינימלי ונראה לי שיש לעשות משהו שמקרים כאלה לא יקרו גם בעתיד. האם אני יכול להגיש נגדו תביעה בבית דין לתביעות קטנות? האם עדיף להסתפק בתלונה ללשכת עורכי הדין? אני אשמח לכל תובנה בנושא. תודה רבה

לשון הרע במקום העבודה

ליאור שלום, קראתי את פנייתך בעיון. על פניו נראה כי אין מניעה שתגיש תלונה כנגד אותו עורך דין בלשכת עורכי הדין. ואולם בשל מהות הפורום אתייחס רק לסוגיות הנוגעות לדיני לשון הרע. השאלה שיש לשאול במקרה אותו אתה מתאר היא האם השימוש במילות הגנאי "אדיוט" ו"לא חכם" בנסיבות בהן הן נאמרו מהוות פרסום של לשון הרע. לפחות לכאורה התשובה על שאלה זו עשויה בהחלט להיות חיובית. חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 קובע כי לשון הרע הוא דבר שפרסומו עלול להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצידם וכן לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסות לו וכן לפגוע באדם במשרתו.. במשלח ידו. יש לבחון לעומק את הנסיבות בהם הדברים נאמרו. יש לבדוק מה היה הטון של הדברים, משמעותם, האם הם נאמרו בדרך של הלצה או ברצינות. מדבריך עולה כי אותו אדם התנכל לך כבר בעבר ולכן יש להניח כי דבריו נאמרו ברצינות. לפיכך, אני סבור כי לפחות לכאורה קיימת בידך עילה כנגד אותו אדם לפי חוק איסור לשון הרע. בברכה, עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה