לשון הרע - תהייה

gironi1

New member
לשון הרע - תהייה

נניח שיוסי, שהוא אדם ידוע בעירו, כתב לדני מכתב בו הוא מתנצל על כך שפגע בו בעבר ומודה שהתנהגותו היתה נבזית עם כניסה לפרטים לגבי מאורעות שהיו בעבר. כל המקרים המפורטים במכתב הם אכן מקרים אמיתיים שקרו. דני מחליט לקחת את המכתב ולהפיצו , נניח, לאנשים שמכירים הן אותו והן את יוסי, או שלצורך הקצנה, מחליט לפרסמו בעיתון מקומי. האם אפשר לתבוע את דני בעוון הוצאת דיבה/לשון הרע/התנהגות לא הולמת או סעיף אחר לפי החוק ? הרי המכתב נמסר לו ולכן "שייך" לו והוא בעליו, אם ניתן להגדיר זאת כך. בנוסף, כל הכתוב במכתב הוא אמת, ונכתב ע"י יוסי , שכעת לא יכול לטעון שהתוכן שקרי. תודה.

תגובה

גירוני שלום, נסה לחשוב על הדברים באופן לא משפטי אלא בהיגיון פשוט. יוסי סיפר לדני מרצונו החופשי פרט עובדתי. דני הפיץ פרט זה ברבים. בהתחשב בנסיבות - האם זה נשמע לך כמו הוצאת דיבה? אני בכלל לא בטוח. מההיבט המשפטי - סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע מגן על פרסום אמת מפני עילה בלשון הרע. טענה זו נקראת טענת "אמת דיברתי". כך שגם מהיבט זה, קשה לי להאמין שקיימת כאן עילת תביעה בלשון הרע. אני מקווה שדבריי עזרו לך. עו"ד יוסי מאוטנר.

gironi1

New member
תודה, ורק כדי לחדד:

מדובר הרי במכתב התנצלות שנמסר, ולכן אם יוסי בא בטענה משפטית לגבי עצם ההפצה, כיצד יוכל לטעון שהדברים במכתב אינם נכונים? הרי הוא כתב אותם בעצמו... יש כאן פרדוקס מסוים, שרק מחזק את תגובתך, לא רק עבור ההיגיון הפשוט אלא אף באופן משפטי. האם כך הדבר? (מבלי להתחייב, כמובן....)

תגובה 2

ככלל, אין שום פסול בהפצת מידע שאדם מספר על עצמו באופן וולנטרי. אם לא כך, מקצוע העיתונות היה נכחד כבר מזמן.. על אנשים לשאת באחריות בגין מידע פרטי שהם חושפים. עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה